EU tukee tätäkin kiristämistä

  • Viestiketjun aloittaja kommari
  • Ensimmäinen viesti
kommari
"Helms-Burton -lain myötä Yhdysvaltain syyte- ja rankaisutoimien kohteiksi tulivat kaikki Kuuban kanssa kauppaa käyvät ulkomaiset yritykset johtajineen ja perheenjäsenineen.
Laki asettaa myös yksityiskohtaiset ehdot Kuuban sosialistisen yhteiskunnan purkamiselle. Yksityiskodit, koulut, sairaalat, päiväkodit, sokeritehtaat, hiekkarannat ja muu omaisuus Kuubassa voidaan yksityistää ja palauttaa entisille omistajille.
YK:n yleiskokous on toistuvasti vaatinut kauppasaarron lopettamista. George W. Bushin kaudella perustettu liittovaltion uusi valvontayksikkö on kuitenkin kiristänyt saartoa: se uhkaa kauppasaarron rikkojia jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksella ja sakoilla, jotka voivat nousta yksityishenkilöillä 250 000 dollariin ja yrityksillä miljoonaan dollariin."

Suomi-Kuuba-seura ry

"On todellinen ongelma, että Kuuban kuvan esittävät aina ihmiset, jotka eivät asu Kuubassa”, sanoo Hernández..... Samalla unohdetaan, että Kuuban järjestelmää ei tuonut toisen maailmansodan jälkeen puna-armeija neuvostotankeilla, vaan kuubalaiset tekivät itse vallankumouksen."

Kuubassa keskustellaan yhteiskunnan ongelmista | Kuuba.org

Suomi on vapaaehtoisesti menossa tilanteeseen missä Kuuba oli ennen vallankumousta ja tuotantolaitosen valtaamista ulkomaisten yhtiöiden omistuksesta itselleen.
 

Yhteistyössä