Mistä tietää onko graavilohi pilalla? kuva

  • Viestiketjun aloittaja lohipuna
  • Ensimmäinen viesti
"Samu"
Se lohi värjätään punaseksi, luonnostaan se on hyvin vaaleanpunertavaa, lähes harmahtavaa.
Mutta kuvan perusteella en mitenkään voi ottaa kantaa pilaantumiseen. Haista sitä. Mätä kala haisee pahalta.
 
viuee
[QUOTE="Samu";30282468]Mätä kala haisee pahalta.[/QUOTE]

Valitettavan monet myrkylliset bakteerit ovat täysin hajuttomia. Tuoreelta tuoksuva kala voi aiheuttaa vakavan ruokamyrykytyksen jos se on säilytetty väärin (yli +2 asteessa).
 
hysteerikot on tottunu elämään päivämäärien/kellonaikojen ja lämpötilojen mukaan. ei se ruoka ihan niin tarkkaa ole. voi olla pilalla aikasemmin tai myöhemmin.
omat silmät ja nenä kertoo tärkeimmät.
 
"Samu"
Valitettavan monet myrkylliset bakteerit ovat täysin hajuttomia. Tuoreelta tuoksuva kala voi aiheuttaa vakavan ruokamyrykytyksen jos se on säilytetty väärin (yli +2 asteessa).
Taitaa useemmiten olla ne anaerobit jotka ei haise tai maistu. Ja nehän usein onkin hyvin myrkyllisiä. Mutta tämä koskisi vain vakuumipakattua kalaa, ja siinäkin tapauksessa olisi erittäin harvinaista. Pointti oli se, että pelkän kuvan perusteella ei voi vielä päätellä mitään.
 
kalakauppias
Graavilohessa on aina patogeenisia mikrobeja. Säilymislämpötila ja aika määrittää vain sen miten runsas kasvusto on ja miten paljon myrkyllisiä yhdisteitä mikrobit ovat ehtineet erittää.
 

Yhteistyössä