Diabetes keinotekoisilla makeutusaineilla

  • Viestiketjun aloittaja endis
  • Ensimmäinen viesti
endis
Aihe, johon viittaan Tutkimus: Makeutusaineet voivat edistää diabeteksen puhkeamista

Olen ihmetellyt jo pitkään miksi ihmiset eivät tajua suolistobakteeriflooran merkitystä terveyteen. Esimerkiksi aspartaami (fenyylialaniini) tuotetaan GMO-bakteerilla, joka toki on luonnollista, mutta ei varmasti voi olla terveellistä mikäli sitä syö päivittäin tajuttomia määriä. Toksisuus ei tietenkään täyty (eli ei siihen kuole), mutta pidemmän ajan vaikutukset ovat järkyttäviä.

Mitä muut ovat asiasta mieltä? Mikä olisi mielestäsi paras vaihtoehto:

a) Vieroittaa aivot makeasta,
b) Käyttää sokeria (joka sekään ei ole terveellistä) keinotekoisten makeuttajien sijaan,
c) Käyttää keinotekoisia makeuttajia, koska ne ovat vähemmän vaarallisia kuin sokeri.
 
m1es
Meillä ei keinotekoisesti makeutettuja limsoja tai mehuja osteta. Mutta pirullista on se, että nykyisin noita keinomakeuttajia työnnetään jugurtteihin, jäätelöihin, kekseihin ym. Tarkkana saa kaupassa olla.

Ja vielä ihmetellään kuin diabetes lapsillakin yleistyy, vaikka syödään niin "terveellisesti". Se alkuperäinen tutkimusteksti oli aika vakuuttavaa tekstiä.
 

Yhteistyössä