Lastenvaatteita kirpparilta

"Veera"
Eikai se mitään rakettitiedettä ole. Jos tuote on epäilyttävän halpa niin kannattaa kurkistaa sen hintalapun alle ettei sen alle ole piilotettu mitään epäilyttävää tahraa. Jos hintalappu on kiinnitetty niitillä itse vaatteeseen (eikä esim
Kokolappuu ) niin siitä todennäköisesti jää reikä, ei kannata ostaa. Samoin joskus näkee että varashälytin on laitettu vaatteen kankaasta läpi näkyväkle paikalle, etenkin ulkovaatteisiin jää siihen kohtaan reikä.
Vaatteen kunnon varmasti osaat itse arvioida, osta vain hyväkuntoisia, nuhjuiset jää käyttämättä.. Myynnissä on usein paljon hyväkuntoisia ns söpöstelyvaatetta (lappufarkkuja, mekkoja jne). Ne on hyväkuntoisia sen takia kun edellinenkän käyttäjä ei ole niitä käyttänyt. Älä siis sorru ostamaan niitä liikaa vaikka söpöjä ovatkin. Ristiäisissä yms juhlissa tietysti on kiva olla juhlavampaa vaatetta mutta ei niitä juhlavaatteita montaa settiä tarvi..

Huuto.netissä ja tori.fi on monasti hyvinkin edullisia perusvaatepakettejA myynnissä, vähällä vaivalla ja halvalla saa normi käyttövaatetta.
Kirpparilla maksan maksimissaan 2,5 e vauvanvaatteesta. 2e on aika paljon esim bodysta, mutta jos se on kiva niin ostan silti, se on jokatapauksessa murto-osa kaupan hinnasta..

Lindex, hm, kappahl on ihan hyvälaatuisia. Ylipäänsä jos vaate on selvinnyt hyväkuntoisena ensimmiseltä käyttäjältä kirpparille asti niin voit olla melko varma ettei se ihan heti kulahda.
 
"vvvv"
Niii ja pesee aina ennen kuin ottaa käyttöön.

Mää en merkkejä kirpparilla katsele, koska "made in taiwan" ei kerro mitää tuotteen aitoudesta...

Sadevaatteissa kannattaa olla tarkkana.. pienikin reikä, nii sehän kastuu märäks... Ja kaupastakin saa kuitenkin aika edullisesti, esim nyt oli (olikohan prismassa??) pienet kumpparit 7€.
 
"xxx"
[QUOTE="Veera";30283203]Huuto.netissä ja tori.fi on monasti hyvinkin edullisia perusvaatepakettejA myynnissä, vähällä vaivalla ja halvalla saa normi käyttövaatetta.
Kirpparilla maksan maksimissaan 2,5 e vauvanvaatteesta. 2e on aika paljon esim bodysta, mutta jos se on kiva niin ostan silti, se on jokatapauksessa murto-osa kaupan hinnasta..

Lindex, hm, kappahl on ihan hyvälaatuisia. Ylipäänsä jos vaate on selvinnyt hyväkuntoisena ensimmiseltä käyttäjältä kirpparille asti niin voit olla melko varma ettei se ihan heti kulahda.[/QUOTE]

Tästä niin samaa mieltä... Ostin esikoiselle kaksi suurta käytettyä vaatepakettia huutiksesta. Ihan hävetti kun vauvanvaatteita oli niin paljon...

Jossain vaiheessa kuvittelin että "pitäähän sitä jotain uuttakin olla" (kaikki lahjaksi saadut uudet vaatteet) - niin hämmentyneenä huomaan että ne samat, jotka hyväkuntoisina käytettyinä ostin, jatkavat seuraavallekin ja toisaalta moni uutena ostamani vaate on paljon huonommassa kunnossa kuin nuo käytettynä ostetut.
 
vierass
[QUOTE="vvvv";30283220]

Sadevaatteissa kannattaa olla tarkkana.. pienikin reikä, nii sehän kastuu märäks....[/QUOTE]

Ne reiät kyllä yleensä huomaa tummina pisteinä nurjalta puolelta. Kuravesi tulee niistä sisään ja värjää sisäpuolelta niin, ettei häviä pesussakaan täysin. Etenkin polvet kannattaa kurkata. Vuoritettuja kuravaatteita ei kannata ostella, niistä ei näe noita reikiä ja ne ei ole käytännöllisiä. Jos ne kastuu sisältä, niiden kuivatus kestää ikuisuuden.

Tosin vauva ei noita tarvitse =)
 
Minn85.
Yks juttu mikä kannattaa ottaa huomioon on se, että vaikka kokolapussa lukis esim. 68 niin saattaa hyvin olla että vastaa ennemmin kokoa 62, jos ei pienempääkin. Pesussa ne kun ajan kanssa kutistuu.. Muutaman kerran tullu ostettua pelkän kokomerkinnän perusteella kattomatta sen tarkemmin vaatteen fyysistä kokoa. Niin jäi käyttämättä, kun olikin pieniä.:D
 
"Kirppis"
Maksan trikoovaatteista (Lindexin, HM, KappAhlin tms peruspaidoista, legginseistä, bodeista yms) yleensä 1-2 eur/kpl ja tuotteen pitää olla hyväkuntoinen. Kokolappu ei tosiaan aina kerro oikeaa kokoa eli voit vertailla vaikka kirppiksellä saman kokolapun vaatteita keskenään niin huomaat, että jotkut on vähän kutistuneita tai toiset vaan isomman mallisia. Nepparit kannattaa kokeilla, että toimii ja katsoa, että ei ole tahroja tai reikiä. Farkuista olen maksanut 2-6 eur, yleensä 3 eur. Sadevaatteet 3-5 eur/kpl ja ne on hyvä syynätä tarkkaan läpi. Kenkiä ostan mieluisten Vikingin, Kuoman, Superfititn ja näistä maksan 5-12 eur. Nämä kengät voi pestä 30 asteessa, ja ne säilyttävät yleensä hyvin mallinsa useammankin käyttäjän jälkeen.
Ulkovaatteita saa myös tosi hyvin kirpparilta. Ulkotakit 8-15 eur, housut 6-10 eur ja nämä ovat olleet hyväkuntoisia. Joskus olen maksanut hienosta tosi hyväkuntoisesta Reimatec-toppatakista esim. 20 euroa (uusihan maksaa 50-150 eur).
Suosittelen kovasti kirpparien hyödyntämistä. Siihen jää koukkuun ja tosiaan saat ihan nättejä vaatteita ja rahaa muuhun. Ja yleensä hyvät vaatteet voi vielä kierrättää, eli saat ehkä vielä vaatteet myytyä eteenpäin. Minä pyrin pitämään hyvässä kunnossa lasteni vaatteet ja myyn sitten käytön jälkeen hyväkuntoiset eteenpäin. Todellista kierrätystä siis!
 

Yhteistyössä