Kuinka paksusti kurpitsaa kuoritaan?

  • Viestiketjun aloittaja jndj
  • Ensimmäinen viesti
jndj
En ole ikinä paistanut kurpitsaa (talvikurpitsa, keltainen iso mollukka). Kuinka paksusti kuoria otetaan pois? Entä se höttö sisäosa, kelpaako sekin? Ei mitään hajua koko kurpitsasta, inhoankin niitä. Nyt vaan siis pakko valmistaa sitä eräälle ihmiselle...
 
"viekku"
EI kuorimisen pitäisi olla ongelma. Kuori erottuu selvästi erivärisenä kuin syötävä osa. Hieman hankalampi on on sisäosan hötön poiskaapiminen. Sisäosaa ei siis syödä. Kaavi vaikka lusikan ja veitsen avulla pois. Rihmastoa voi olla hankala irrottaa pelkällä lusikalla, joten leikkaa reippaasti. Jos olet viitseliäs, voit erotella siemenet pois, kuivattaa vähän ja paahtaa pannulla.

Pitäisi tolla tavalla onnistua helposti. Hankalampaa tulee vasta, kun tekee kurpitsalyhtyä, jolloin kuoriosa pitää saada säilymään ehjänä ja sisukset kaavittua pois.
 
"vierastaja"
Kunnollinen jäätelökauha on ihan paras sisäosan irroittamiseen, sillä se sujuu sukkelasti. (Toimii myös kurpitsalyhdyn kovertamisessa.) Kuten toinenkin vastaaja sanoi, niin kuoren kyllä erottaa ihan hyvin, kun on kurpitsan paloitellut.
 

Yhteistyössä