mitä oikein tehdä, olemme syöksykireteessä ( lapsi & nukkuminen)

  • Viestiketjun aloittaja "uupunut"
  • Ensimmäinen viesti
"uupunut"
2v lopetti n. 2kk sitten päiväunet, ei nuku enää enää edes autossa! ja tästä seuraa se, että nukahtaa noin klo 17.-18.. JA HERÄÄ PARIN TUNNIN PÄÄSTÄ IHAN SEKAISIN !! huutaa, rääkyy, konttaa ympäriinsä, kiljuu että ota syliin, mene pois, lopeta.. ei ota juomista, ei anna koskea. huutaa, kunnes ääntä ei lähde ja pystyy vain niiskuttamaan sekä yskimään! sitten lopulta rauhoittuu, alkaa hymyillä..
ja leikkii iloisena tuonne puoleen yöhön! nukahtaa siis n. klo 23 ja herää n. klo 8.

ei ole vielä hoidossa, aion aloittaa työt kun täyttää 3
 
uupunut AP
toivottavasti joku tajusi jotain, olen ihan pöhnässä :( nytkin KIRKUU, POTKII ym tuossa sohvalla.. heräsi puolisen tuntia sitten. rauhoittuminen on tiedossa kahdeksaan mennessä ja uudestaan nukahtaa viimeistään kahdelta aamuyöllä!
 
uupunut AP
Eikun tuolla olikin heräämisaika...sorry.
Ulkoiletteko miten paljon? Onko lapsella muuten säännölliset rytmit?
on mielestäni rytmit & rutiini: aamupala, puistoon tai perhekerhoon, kotiin syömään, YRITÄN saada päiväunille, sitten leikitään legoilla tai katsoo elokuvan..

ja PIM: kesken leikkien sitten vain sammuu ! siinä viiden, kuuden maissa..
 
uuounut AP
niin ja ottaa ne liian myöhäiset päiväunet vaikka emme olisi kotona!!!! herättely yritykset saavat vain sekoamaan.. en ymmrrä, millä tuon lapsen saisi nukahtamaan entiseen päikkyaikaan eli yhdeltä! :O
 
asjas
En tiedä mikä auttaisi... Yrittäisin ehkä kokeilla sitä, että antaisin nukkua vain noin 30-40min jos kerran nukahtaa päikkäreille noin myöhään. Yöunille nukahtaminen olisi pakko saada aikaisemmaksi.
Tapahtuiko jotain erityistä että päiväunet yhtäkkiä siirtyivät noin myöhäiseen ajankohtaan?
 
upunut ap
En tiedä mikä auttaisi... Yrittäisin ehkä kokeilla sitä, että antaisin nukkua vain noin 30-40min jos kerran nukahtaa päikkäreille noin myöhään. Yöunille nukahtaminen olisi pakko saada aikaisemmaksi.
Tapahtuiko jotain erityistä että päiväunet yhtäkkiä siirtyivät noin myöhäiseen ajankohtaan?
ei tapahtunut. ennen nukahti ilman ongelmia puistosta tms kotiin tultua viimeistään puoli kaksi ja kun herätin siinä tunnin päästä ei saanut mitään raivareita, vaan hymyili ja kehnäsi sylissä!tämä ongelma alkoi ihan yhtääkkiä..
 
ehdotus
Jos kokeilet alkuun herättää aamuisin vaikka puoli tuntia aikaisemmin, jonkun ajan päästä ehkä jopa tuntia. Meille uniongelmiin annettiin ohjeksi aikaisemmat aamuherätykset.
 
Säännöllinen rytmitys voisi auttaa. Päiväkodin päivärytmi on hyvä. Herätys -> aamupala 8.00, ulkoilua tunnin verran, lounas 11.30, päiväuni, ylös viimeistään 14.00, välipala 14.30, ulkoilua tunti, iltaruoka 17.00, leikkiä, iltapala 18.30-19.00 kera iltatoimien, lapsi sänkyyn 20.00 ja nukkumaan.
Meillä toimii tuo rytmi hyvin.
 
tai sitten houkutella/käskeä sinne sänkyyn päikkäriaikaan, sanoa ettei ole pakko nukkua, voi kuunnella vaikka äänikirjoja, lueskella (ehkä kaksvee liika nuori lueskelemaan tms) mutta että sängyssä pitää olla puoli tuntia, eli sellanen levähyshetki päivällä. niin voi olla että sitten se uni tuleekin, kun ajattelee, että onneks ei oo pakko nukkua, kohta mä pääsen täältä pois.. zz.. tsemppiä, toivottavasti on hyvin lyhytaikainen kausi ja menee äkkiä ohi :(
 
"tinttuli"
Aikaisempaa aamuherätystä kokeilisin, sit vaan aamupalan jälkeen ulos juoksentelemaan ja touhuamaan kunnolla. Sit päiväunille jossain vaiheessa mut ei liian aikaisin kuitenkaan et on sit kans väsynyt.
 
njoo
en tiedä auttaako tämä mutta meidän 2veen rytmi, 6.30 herätys , aamupuuro, päiväkotiin, päiväkodissa menevät päiväunille siinä 11-12. kello 14 välipala. haemme muksun päiväkodista siinä 15-16. nukkumaan lapsi menee viim 18.00. joskus herää raivoten pidän näitä ihan vaan väsymys raivna tai unihalvauksina tai vastaavina näihin auttaa parhaiten se että ottaa hämärään huoneseen esim olohuoneeseen ja antaa muksun katsoa hetken telkkaria,hetken päästä menee kiltisti takas nukkumaan
 
Vieraus
Millä tavalla toimit päiväuniaikaan? Miten siis yrität nukuttaa vai yritätkö edes? Mihin aikaan ja kuinka kauan yritätte? Ja kun lapsi ei nukahda niin mitä teette sen " päiväuniajan"?
Ja missä lapsi nukkuu. Onko oma huone? Vieläkö pinnasänky on käytössä?
 
Vieraus
Moniin minun edellisistä kysymyksistä olitkin jo vastannut kun luin tarkemmin.

Me ei käydä perhekerhoissa aamupäivällä, koska silloin jää takuuvarmasti 2v. unet nukkumatta tai nukahtaminen menee liian myöhään. Aamupalan jälkeen ulkoillaan useampi tunti. Sitten kotiin ja lounas. Lounaan jälkeen luetaan rauhassa kirjaa sohvalla. Siitä sitten vähitellen nukkumaan päiväunia. Jos lapselle ei meinaa uni tulla, niin silti köllötellään sängyssä vähintään tunti. Olen siis itse myös siinä vieressä ja nukun tai siis lepään. Lapsi monesti touhuaa ja vaihtelee asentoa, yrittää puhua ja kutitella minua, mutta jatkan vaan sinnikkäästi lepäämistä. Lopulta lapsi luovuttaa ja nukahtaa.

Pahin virhe on se, että jos lapsi ei meinaa nukahtaa niin aloitetaan joku kiva leikki tai katsellaan televisiota. Jos on tällainen nukkumista parempi vaihtoehto, niin harva lapsi valitsee nukkumisen.
 
halipupu harmaana
Toi on vaikeaa aikaa, kun päiväunet alkaa jäädä pois ja lapsi voi nukahtaa liian myöhään päiväunille.

Koita pitää lapsi hereillä, jos ei ole nukahtanut tarpeeksi aikaisin ja laita ajoissa yöunille. Jos lapsi kuitenkin nukahtaa liian myöhään unille, anna nukkua vaikka tunti ja koita sitten herätellä. Koita laittaa lapsi myös normaaliin aikaan nukkumaan, vaikka sohvalle viereen, jos muu ei auta. Sinä päätät koska lapsi menee nukkumaan, ei lapsi vaikka häntä ei väsyttäisi. Aikanaan rytmi kyllä tasottuu ja pimeys ja talvi vaikuttaa myös lapsen numkumiseen ja voi palata takaisin normaaleihin päiväuniin. Tsemppiä ja jaksamista!
 

Yhteistyössä