Kertokaa tyhmälle, miten skypeä käytetään?

  • Viestiketjun aloittaja auttakaa
  • Ensimmäinen viesti
auttakaa
Onnistuin lataamaan skypen koneelleni. Onko mahdollista saada siihen joku toinen käyttäjätunnus itselleni, jolloin voin viestitellä sellaisten henkilöiden kanssa, joille en haloa antaa normitunnustani. Näkyykö kuvani aina vai voiko kameran sulkea, ettei toinen näe minua? Kuuleeko kuitenkin? Vai voiko pelkästään kirjoitella? Pystyykö siinä näyttämään valokuvia?

Treffipalstalla monet ovat pyytäneet skypeen, mutta en ole käyttänyt sitä ennen, joten voisiko joku ystävällinen antaa jonkilaisen pikaopetuksen.
 
Vierras
Voi siinä olla useampia tunnuksia, voihan sitä vaikka eri oerheenjäsenet kukin käyttää omilla tunnuksillaan. Siinä voi kirjoitella pikaviestejä tai sitten soittaa. Soittaa voi joko kuvan kanssa tai ilman.
Profiilikuva ei varmaan ole pakollinen mutta voithan ottaa kuvan vaikka huonekadvista ja laittaa sen profiilikuvaksesi. Samoin jos halutaan videopuhelu soittaa niin voit laittaa kameran osoittamaan vaikka vessanpönttöön, eihän sun siinä kuvassa tarvi näkyä. Tai teippiä kameran linssin eteen. Tai sitten soitat vain äänipuhelua.
 
aapee.
Pitääkö siis ennen soittoa valita joko videopuhelu tai äänipuhelu tai pikaviestien kirjoittelu? Mulla on vain kiinteä tietokoneessa oleva kamera, sitä ei voi suunnata muualle, kun kirjoittaa. Videopuhelussa tietty on mahdollista siirtyä kameran ulkopuolelle - kai?
 
Skype
Vastaan nyt vähän noihin sun viimesinpiin kysymyksiin.
Soitto ei ole pakollista. Se on muutoin kuin messenger eli kirjotellaan. Soittaessa valitset joko ääni tai kuvapuhelun. Äänen tai kameran saa halutessaan pois päältä. Jos sinulle soitetaan sinun ei ole edes pakko valita omaa kameraasi päälle. Tällöin näet/kuulet vain toisen osapuolen. Kirjoittaminen ja puhelut ovat ilmaisia (voi myös soittaa maksullisesti).

Kuva ei ole pakollinen. Itsellä ei ole kummassakaan tilissä omaa kuvaani (omistan tilin ihan itsenäni että anonyyminä).

Skypen on oltava päällä vastaanottaakseni viestejä/puheluita. Jos koneessa on äänet päällä kuulet hälytyksen kun sinulle soitetaan ja ruutuun tulee myös viesti tästä.

Niin ja tunnuksiin vielä sen verran että voi olla niin monta tunnusta kuin haluat. Kaikki toimivat eri sähköpostiosoitteilla ja salasanoilla. Jos koneessasi on Windows 8.1 et voi käyttää eri tunnuksia samalla käyttäjätilillä vaan sinun on tehtävä uusi käyttäjätili tätä varten. Arvaa suutuinko kun menin päivittämään koneen ja nyt joudun venkslaamaan ja kärsimään. :D
 

Yhteistyössä