Käyttääkö lapsenne pyöräilykypärää?

  • Viestiketjun aloittaja "VihreäTee"
  • Ensimmäinen viesti
"VihreäTee"
Tuli vain mieleen, kun lapset lähtivät juuri pyörällä kouluun. Nelosluokkalaisen kaverit käyttää kypärää, mutta vitosluokkalaisen kavereista osa ei. Meillä ei tulisi kuuloonkaan, että ilman kypärää saisi ajaa pyörällä, eivätkä ole vastaan väittäneet. Saa nähdä milloin alkaa kapinointi tässä asiassa...
 
mä...
Kyllä käyttää. Ei ole vielä kyseenalaistanut sen käyttöä, toivottavasti ei kyseenalaistakaan. Vielä on itse sitä mieltä, ettei aja metriäkään ilman kypärää.
 
Käyttää. Tuttuni kertoi lapselleni että hänen 14-vuotiaansa ei käytä kypärää koska on jo niin iso eikä tarvitse. Mikähän on mennyt ihmisen biologian tunnilla nuin ohi, kun kuvitellaan että kallo vahvistuu teini-iässä halkeamattomaksi..
 
"kesis"
käyttää ja myös huomioliiviä. meidän koulussa saa eskaritkin polkea kouluun mutta kypäräpako on jokaisella! myös 6lk ikäisillä. sanomista tulee jos opettajat näkevät että tulevat koulun tontille ilman kypärää
 
Esimerkkejä on pilvin pimein, mutta yksi on tämä. Siis tämä on tosi juttu eikä ole montaa vuotta edes.. 10v tyttö polkee pyörällä ja näyttää kavereille tempun ilman käsiä. Vauhti ei ole kova, mutta kun tyttö kaatuu ja lyö päänsä hän saa kalloon vamman joka vie tytön pyörätuoliin loppuiäksi.

Omille lapsille kerron ihan rehellisesti miten päälle käy jos sen lyö asfalttiin. Siihen voi myös kuolla vaikka vauhti ei olisi erityisen kova. Hyvin muistuu kypärä kun ei perustele sitä sillä että se vaan kuuluu olla, van että se voi pelastaa henkesi.
 
"123456789"
Oma lapseni käy kolmatta luokkaa ns yhtenäiskoulussa eli luokat 1-9 ja oppilaita n.700. Ongelma kuulemma lähinnä näitten isompien kanssa 6-9 luokat. Eikä kuulemma ole edes siitä kiinni että ei olisi valistettu että sillä voi säästyä henki ym. Rehtori kertoi viime vanhempain illassa että kyse on vaan kalpinoinnista ja siitä että kypärä on vaan tämän ikäisillä niin out juttu.

Mutta kodeistaan tämäkin yleensä lähtee. Onkohan kaikilla vanhemmilla ne kypärät päässä?
 
Mulla ei ole pyörää, mutta jos olisi niin kypärä olisi päässä tottakai! En halua aivovammaa vaan siksi että muuten menee kampaus pilalle... Antaisitteko ajaa mopoa ilman kypärää? Pyörällä pääsee lähes yhtä kovaa kuin mopolla. Ja jos törmää auton kanssa, tulee auton vauhdista pyöräilijälle sama vauhti lentää kaaressa asfalttiin. Luut paranee käsissä ja jaloissa, mutta päätä et saa uutta.
 

Yhteistyössä