Miten tämä kotihoidontuen jakaminen käytännössä menee?

  • Viestiketjun aloittaja -.-
  • Ensimmäinen viesti
-.-
Siis tilanne se, että miehellä vakituinen työpaikka. Äiti työtön.

Pitäisikö hallituksen mielestä isän jäädä kotiin samaan aikaan kun äidin, että perhe saisi kotihoidontuen? Vai pitäisikö lapsi sitten laittaa päiväkotiin vaikka äiti on kotona?

Ja ennen kuin tähän tulee mitään "mene lusmu töihin"-vastauksia niin sanon että yritys on kova. Olen uudelleenkouluttautumisen tarpeessa ja työkkärissä käyn viikottain juttelemassa asioideni etenemisestä.

Tässä hallituksen päätöksessä ei vaan ole pienintäkään järkeä..
 
Saat kotihoidontukea 13kk jonka jälkeen sitä ei enää teidän perheelle makseta, mikäli isä ei jää omaa osaansa pitämään. Jos jää, olette molemmat kotona mutta sinulta varmaan vähennetään jotain jostain (en tiedä näistä tukijutuista enempää, sorry), ellet sitten mene töihin ja saa palkkaa. TAI: olet työtön työnhakija, saat siitä tukea ja laitat lapsen päivähoitoon nollamaksulla ja valtio säästää. Eiku.

Se on aika pyllystä, ettei tukea ilmeisesti enää voi antaa kolmannelle osapuolelle joka lasta hoitaisi? Eli enää ei voi tehdä niin, että vanhemmat molemmat tahoillaan (töissä, opiskelemassa) ja isovanhempi saa kotihoidontuen ja hoitaa lasta. Näin siis jostain käsitin. Käsittämätöntä! Eli kun alunperin tuki oli siitä hyvästä, että et vie lasta kunnalliseen päivähoitoon rasittamaan kunnan menoja, niin nyt se maksetaan, koska, että .... miksi?
 
Viimeksi muokattu:
"Santtu"
Kotihoidontuen puolittamisesta ob puhuttu ja muutokset astuisivat voimaan ensi vuoden elokuussa. Se miten uudistus astuu voimaan käytännön tasolla on vielä päättämättä.
 

Yhteistyössä