Lastenhoito viikko kuussa

  • Viestiketjun aloittaja Hmmmhmmm
  • Ensimmäinen viesti
Hmmmhmmm
Mites onnistuu lastenhoito viikko kuussa? Tuttava olisi joka pääsisi, mutta pitääkö palkka maksaa omasta pussista vai voiko hakea mitään tukea tms? Vai onko kannattavin maksaa pimeänä joku molempia miellyttävä summa plus ruoka ja bensa kulut? Entä jos pikkusisko alkaa yksityiseksi pph ksi ja on vaan viikon töissä niin onnaako?
 
Vierras
Pph:ksi pitää olla koulutus. Lastenhoitajana voi toki olla kuka vaan.
Yksityisen hoidon tuki/kotihoidontuki kannattaa varmastyi hakea. Jos lapsi on alle 3v niin voit hakea sitä tukea kumpi on isompi, riippuu mahdollisesta kuntalisästä.
Allaoleva on kopsattu kelan sivuilta:

"Yksityisen hoidon tuki
Lasten yksityisen hoidon tukeen kuuluu

hoitoraha
hoitolisä, johon vaikuttavat perheen tulot
kuntalisä kotikunnasta riippuen.
Hoitoraha ja hoitolisä maksetaan erikseen jokaisesta tukeen oikeuttavasta lapsesta.

Milloin yksityisen hoidon tuen voi saada?
Lasten yksityisen hoidon tukea voi saada perhe, jossa on alle kouluikäinen lapsi, jota hoitaa perheen palkkaama hoitaja tai yksityinen päivähoidon tuottaja.

Yksityisen hoidon tukea ei voi saada

jos lapsi on kunnan järjestämässä päivähoidossa tai hänelle ole varattu sieltä hoitopaikka (osallistuminen kunnan järjestämään esiopetukseen vuotta ennen koulun alkua ei kuitenkaan estä tuen saamista).
vanhempi, joka ei asu lapsen kanssa samassa taloudessa.
samanaikaisesti kun isälle maksetaan isyysrahaa. Etuus on lapsikohtainen eli yksityisen hoidon tukea voi saada esimerkiksi perheen vanhemmasta lapsesta vaikka isä olisi isyysvapaalla nuorempaan lapseen liittyen.
Kuka voi toimia hoitajana?
Yksityisen hoidon tuen saaminen edellyttää, että hoitaja

ei kuulu lapsen kanssa samaan kotitalouteen
on yksityishenkilö, jonka kanssa perhe on tehnyt vähintään 1 kuukauden työsopimuksen ja jonka kunta on hyväksynyt päivähoidon tuottajaksi tai
on muu päivähoidon tuottaja (henkilö tai yhteisö), jonka kunta on hyväksynyt päivähoidon tuottajaksi.
Lasta voi hoitaa sukulainen (esim. isovanhempi), jos olet tehnyt hänen kanssaan työsopimuksen ja maksat hänelle palkkaa. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, voit hakea lapsillesi kotihoidon tukea, jolloin sukulainen voi hoitaa lapsia ilman työsopimusta.

Tukea voidaan maksaa myös perheen muista alle kouluikäisistä lapsista, kun heitä hoitaa kunnan hyväksymä hoitaja. Pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin kuuluvista lapsista myönnetään yksityisen hoidon tukea sen vuoden heinäkuun loppuun, jolloin lapsi täyttää 7 vuotta."
 

Yhteistyössä