Kannattaako kuivausrummun hankinta? Puolesta/vastaan?

  • Viestiketjun aloittaja "Verna"
  • Ensimmäinen viesti
"Verna"
Olemme kahden hengen talous eli mie ja mies. Järjestyssäännöissä (taloyhtiön) lukee ettei suositella pyykin kuivaamista sisällä kärsivän huoneilman vuoksi. Meillä ei mahdu kuivausteline kylppäriin koska se on niin pieni kylpyhuone. Pesukoneen päälle menisi kuivuri mutta kannattaako sellainen ostaa? Pilaako vaatteet/kutistaako? Mitä hyötyjä/haittoja?
 
viiiu
Puolesta! Tosin meillä lapsiakin ja paaaaljon pyykkiä. Pyyhkeet pehmoisia. Ehkä hiukan jotain kutistaa mutta ei haittaa, lastenvaatteissa ainakaan. Kaikkea en kuivaa mutta melkein. Lakanat menee ryppyisiksi mutta ei sekään haittaa, ei meillä niin hienoja vieraita käy joille ei kelpaisi ryppyisetkin. Ihan kyrsää olisi kuivailla telineillä.
 
"jepp"
Puolesta! Kuivaan kaiken. Pölyä paljon vähemmän, vaatteet pehmeitä, pyykkejä ei tartte roikottaa ympäri kämppää, vaatteita tarvii vähemmän, koska saa parissa tunnissa takas kiertoon.
 
Tykkään
Vituttaa kun en omista kuivuria nyt. Ihan perseestä. Kostealla ja kylmällä ilmalla inhottava pestä pyykkiä, kun koko kämppä menee kylmäksi ja kosteaksi. Ja pyykit kuivuu hitaasti!

Rakastan kuivureita. Pyykit tuoksuu raikkaammalta, kun kuivuvat nopeasti. Säästää aikaa ja vaivaa, kun kone kuivaa nopeasti eikä tarvitse ripustella kuivumaan. Ja karvat ja pölyt lähtee kuivurissa, toisinkuin narulla kuivatessa. Ja pyykistä tulee ihanan pehmeää.
 
"vierastus"
Varmaan kaikkien taloyhtiöiden säännöissä lukee noin. Ja silti se pyykki on jossain kuivattava. Etenkin vanhemmasta väestöstä suurin osa kuivaa pyykin sisällä narulla. Eikä se kylppärissä kuivaaminen sen parempi ratkaisu ole. Putkiremppaamattomissa taloissa on kosteusvaurioita jo valmiiksi.

Tuskin hankkisin kahden hengen talouteen. Nyt lapsellisena olen tuota hankintaa vakavasti harkinnut, mutta toistaiseksi on tultu toimeen ilman. Kesällä etenkin saa kuivattua ulkona.

Kun taloyhtiön säännöissä kerran toi ohjeistus on, niin taloyhtiöllä on varmaankin tarjota kuivaushuone ja/tai rumpu asukkaiden käyttöön? Kannattaa käyttää hyväksi. Niissä mekin isommat pyykit kuivattiin kerrostalossa asuessa.
 
Yliveto
Meillä on isompi perhe, joten pyykkiä on tullut pestyä paljon vuosien varrella. Kannatan ehdottomasti kuivausrumpua, koska
1. Ajansäästö, ei tarvitse ripustella vaatteita narulle
2. Siivoustarve vähenee, villakoirat eivät juoksentele lattialla entiseen tapaan, koska pölyt jäävät rumpuun
3. Nopeus, saat vaatteet heti käyttöön. Esim. lakanat saa suoraan takaisin sänkyyn samana päivänä

Huonoina puolina on kesäaikana liiallinen kuumuus ja kutistuminen mikä haittaa lähinnä isojalkaisten miesten sukissa. Ulkovaatteet ja muut arat tekstiilit kuivaan perinteiseen tapaan. Yhden päiväpeiton olen pilannut. En alentanut lämpötilaa, minkä vuoksi peiton vuori suli. Muita vahinkoja ei ole sattunut.
 
endis
Eipä ilman pärjäisi. Kuivaursumpu poistaa katkenneet kuidut vaatteista ja pöyhii ne ilmavaksi. Tappaa myös bakteereita, joita moni viljelee pesukoneessa matalissa lämpötiloissa pestessään. Vaatteiden kuidut katkeilee pesussa, lähinnä sekä mekaanisesti että entsyymien toimesta (proteaasit jne). Kuivausrumpu tuottaa aika paljon lämpöä huoneeseen, mutta noin 5-6 kilon pyykkien kuivaamiseen menee noin 90 minsaa. Sähköä menee jos joka päivä käyttää noin 260 kWh vuodessa. Rahassa tarkoittaa noin 26 euroa.
 
"Miu"
Meillä on kuivaaja enkä antaisi pois, MUTTA meillä kuivurissa kuvataan vaan lastenvaatteet ja aikuisten vaatteista alusvaatteet, yövaatteet jne pikkusälä, ei aikuisten vaatteita kuten, paitoja, farkkuja, neuleita jne. koska vaatteet kutistuvat jo parissa kuivauksessa minun mielestä käyttökelvottomaksi (paitojen helmat liian lyhyitä, samoin housuista pituudesta...).
Lakanapyykkiä meillä ei itse pestä, joten niiden kuivaamisesta en osaa sanoa.
Mutta siis ihan loistava keksintö sellaiselle kohtalaisen lyhytikäiselle pyykille!
 
Rakastan kuivuriani
Ihan ehdoton, on taloudessa sitten yks tai kymmenen henkee!

Pyykki on ihanan pehmoista ja tuoksuu raikkaalle, sisäilma ei kostu ja viilene, kaikki irtonukka ja elukoiden karvat jää kuivurin nukkasihteihin, ei pyykin ripustamista telineelle, päivässä saa pestyä ja kuivattua monta koneellista pyykkiä jne jne.

Ei kutista eikä kuluta vaatteita.
 
Vierras
Kirppareita kierrellessä näkee kyllä heti kellä on kuivuri ja kellä ei. Lastenvaatteet menee ihan muodottomiksi, haalistuu ja kuluu pilalle. Lakanoille ja pyyhkeille toki vrmasti on hyvä mutta vaatteille (ainakaan trikoovaatteille) en käyttäisi(vaatteissa käytänössä kaikissa on rumpukuivauskielto ohjeessakin)
 
"vierastus"
Kirppareita kierrellessä näkee kyllä heti kellä on kuivuri ja kellä ei. Lastenvaatteet menee ihan muodottomiksi, haalistuu ja kuluu pilalle. Lakanoille ja pyyhkeille toki vrmasti on hyvä mutta vaatteille (ainakaan trikoovaatteille) en käyttäisi(vaatteissa käytänössä kaikissa on rumpukuivauskielto ohjeessakin)
No tämä on juurikin totta! Nukanpoisto ja pehmeäksi tekeminen tarkoittaa juuri sitä, että vaate nyppyyntyy. Kuivuri siis vähitellen syö vaatteen. Ja oman opettelunsa se vaatii. Muutaman kerran laitospesulan kuivurissa olen pyykkiä kuivannut, ja pois otettaessa vaate saattoi olla muutoin rutikuiva, mutta yhdesä kulmasta yhä märkä.
 
vierass
Käy läpi mitä teidän vaatteidenne pesuohjelapuissan sanotaan rumpukuivauksesta. Froteepyyhkeet kannattaa aina kuivata koneella tulee pehmeitä ja pölyt jää kuivuriin.

Suosittelen lukemaan jutun kuivureista viimeisimmästä Kuluttaja-lehdestä, ilmestyi juuri. Seillä oli asiallinen juttu koneista ja niiden energiankulutuksesta sekä kuivureiden vertaliu.
 

Yhteistyössä