Diabeteksen toteaminen kotimittarilla?

  • Viestiketjun aloittaja "huolestunut"
  • Ensimmäinen viesti
"huolestunut"
Mulla on ilmennyt nyt diabeteksen oireita (väsymys, jano, verensokerin heittely), olen 18. Kotoa löytyy mittari, voisinko selvittää asiaa kotimittauksella jotenkin? Suvusta löytyy diabetesta.
 
Vierass
Millaisia arvoja saat mittarilla? Mule ainakin diabeteshoitoja antoi just tuolaisen kotimittarin ja sillä seurattiin arvoja aanmulla, ennen ruokailua ja 2 tuntia ruokailun jälkeen. Koska arvot pysyivät hyvin ylärajojen (8 ja 6) alapuolella, niin muita tutkimuksia paitsi pitkäaikainen sokeri ei tehty.
 
diabeetikon vaimo
No minun mies mittasi aamulla heti herättyään ja kotimittari näytti reilu 18. Eikun lääkärille aikaa varaamaan ja siellä samanlaisia lukemia.

Mittaa heti herättyäsi ennenkuin olet syönyt mitään. Jos on yli 6 niin alkaisin huolestumaan
 
Diabetikon äiti
Mittaa milloin tahansa. Jos sulla on ykköstyypin diabetes, arvot on sekaisin myös illalla ja päivällä ja aamulla..... JS kyseessä on kakkostyypin tauti, aamun paastoarvo on paras mittari. Mittaa nyt heti sokerisia ja sitten amulla ja soita vaikka terveyskeskukseen ja kerro arvot. Osaavat paremmin neuvoa.
 
"käyttäjänimi"
Mittaa paastoarvo aamulla sekä yksi sellainen arvo, jossa normaalin lounaan(tai päivällisen) syömisen aloittamisesta on kulunut 1,5-2 tuntia. Syö aterialla sellaista ruokaa kuin normaalisti ja yhtä paljon kuin normaalisti. Antaa oikeamman kuvan tilanteesta.

Paastoarvon pitäisi olla alle 6. Jos se on esim 5,9, niin silloinkin olisi syytä seurata asiaa jatkossa. Tuon aterian jälkeisen arvon pitäisi olla alle kahdeksan.
 
[QUOTE="käyttäjätunnus";30291689]Kyllä, mutta jo kutosen paastoarvo on koholla, ja silloinkin pitää jo asialle tehdä jotain eli ruokavalio kuntoon ja liikuntaa.[/QUOTE]

Paastoarvo 4-6 on normaali, eli kutosen paastoarvo ei ole koholla.
 
endis
Kunhan vain mittaa terveenä, ei tulehdusten aikaan. Lisää tietoa http://www.terveyskirjasto.fi/terveysportti/tk.koti?p_artikkeli=dlk00011

Sokerihomeostaasin säätelystä opit tästä http://www.biology-online.org/4/3_blood_sugar.htm ... jossa insuliini toimii verensokeria (glukoosia) VÄHENTÄVÄNÄ tekijänä ja glukakonit verensokeria LISÄÄVÄNÄ tekijänä. Näiden lisäksi tarvitaan tietysti em. hormoneja lukevia reseptoreita (kuten rasvasolussa on, eli kun syöt sokeria jota et kuluta, muunnetaan sokeri sopiviksi rasvoiksi taltioitavaksi rasvasoluun MIKÄLI rasvasolulla on vielä reseptoreita jäljellä (ts. ei ole vielä täysi)).

Pitkäaikaissokeri, eli HbA1c kertoo siitä miten sokeri on yhdistynyt proteiinien kanssa, ts. glykaatiosta. Glykaatiota tapahtuu myös silloin, kun sokeri ja proteiini kohtaa toisensa kuumissa olosuhteissa, eli on vähän kuin ruskitumista, maillardin reaktiota. Tästä syntyy AGE-yhdisteitä, jotka ovat hyvin haitallisia. Vaikka sokeri auttaakin ruskistuksessa, kannattaisi ihmisten muistaa AGE-yhdisteiden haitat.
 

Yhteistyössä