Mitä vaatteita vauvalle, la huhtikuun alussa

  • Viestiketjun aloittaja "Tuleva äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"Tuleva äiti"
Mitä vaatetta ja kuinka monta kappaletta huhtikuun alun vauvalle pitäis hankkia?
Niinkun että kuinka monta bodya, vanuhaalaria jne. Monestiko päivässä vauvalle vaihdetaan vaatteet?
 
kyllä yksi vanuhaalari riittää.
jos vauva ei puklaa tai vaippa falskaa ei tarvitse vaihtaa. jos haluaa niin voi yöhaalarin vaihtaa yöksi. pienimpiä kokoja ei hirveästi kannata ostaa varastoon. jos sattuu että lapsi syntyy ennen laskettua aikaa, voi sitten hakea lisää sopivaa kokoa. olisiko itsellä ollut n. 6 bodya 50-56 cm ja saman verran potkuhousuja. ja jos haluaa 2-3 unihaalaria. meillä poika oli iso syntyessään mutta 56 cm vaatteet meni ehkä ekat puoltoista kuukautta. vaatteita on hyvä olla niin että pärjää pesuvälit. tässä hyvä postaus mielestäni tähän aiheeseen :) Mistä on pienet pojat tehty?: Homemade Äitiyspakkaus !
 
"Köö"
Kerran päivässä vaihdoin vaatteet, siis aamulla puhtaat. Yöksi yöhaalari. Poika vaan oli semmoinen puklaaja, että saattoi mennä päivässä 6 vaatekertaa (siis body ja puolipotkuhousut ts. collegehousut sukkaosalla). Saman verran meni vaatteita vaihtoon myös äitillä. :)

Rippuu siis aivan siitä puklaako tai tuleeko pissat/kakat vaipasta yli. Poika myös kakkasi varmaan 10min välein ja välillä se sinappikakka tunki yli, joten ei muutako vaatteiden vaihtoon. :)

Meille kanssa sanottiin, että älkää ostako 50cm bodeja, kun menevät niin äkkiä pieneksi. No sitten syntyivät ajallaan poika 49cm ja tyttö 48cm (siis eri vuosina kylläkin) ja kyllähän ne olisi hukkunut 56cm bodeihin, kun olivat vielä kummatkin alle kolmikiloisia. Siinä sitten mummu lähti metsästään 50cm bodeja, varsinkin esikoiselle.

Ulkopukuja riittää aivan hyvin vain yksi. Lisäksi tietenkin lämmin pipo, tumput ja jalkatöppöset. Äitiyspakkauksen pussi on myös mainio lämmike vaunuissa.
 
akava
pieniä kokoja kannustan ostamaan myös minä!! ja osta sekä potkuhousuja että puolihousuja. ja tavan bodeja ja kietaisu. äkkiä huomaat kummankolaisia tykkäät käyttää. ja joku neuletakki on kiva, jos tarvitsee lisävaatetta, se on helppo laittaa päälle, siis esim haalarin alle. minä en osaa määriä sanoa, kun paljon oli kaikkea :) silti kävin vähän lisää pieniä kokoja aika pian.
 
- vieras -
Muista että kaikkea mitä ensimmäisten viikkojen aikana tarvii ei tartte ostaa valmiiksi. Pieniä vaatteita moni myös antaa lahjaksi. Vaatetarve on yksilöllinen,esim meidän esikoinen puklas usein joten vaatteita (ja harsoja) meni paljon. Kuopus taas ei juurikaan puklaillu ja vaipatkin piti paremmin (eri mallinen lapsi kun esikoinen) joten samat vaatteet saattoi olla käytössä monta päivää,toki yöksi vaihdettiin yöhaalari.
Ulkovaatteita ei tarvitse kuin yhden vaatekerran,ja jos tarvii niin vauvan synnyttyä voi hankkia lisää.
 
  • Tykkää
Reactions: jenha86

Yhteistyössä