Itku tuli taas - vanhusten hoidosta

  • Viestiketjun aloittaja "Vieraana"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieraana"
Palvelutalon hoitaja suuttui 97-vuotiaalle vanhukselle s

Valitettavasti ei ainut tapaus, täälläkin on uutisoitu huonosta kohtelusta. Ihan todistettua siis. Ei tietenkään koske kaikkia hoitajia. Mutta mitä liikkuu hoitajan päässä joka suuttuu sairaalle vahingosta? Eikö ole tullut mieleen jo alaa valitessa että hoitotyössä ikävä kyllä joutuu eritteidenkin kanssa tekemisiin? Loppuunpalaminenkaan ei selitä kaikkia tapauksia, osa työntekijöistä on sopimattomia alalle.

Onneksi tuossa tapauksessa pahoinpitelijä sai edes sakot. Täälläpäin sai vain varoituksen...
 
[QUOTE="Hoitaja";30291258]Paljon on sopimattomia alalle, paljon on loppunpalaneita. Hoitoala ei mitenkään helppo ala ole.[/QUOTE]

Ei oo helppo ala ei. Mutta pitäskö silti tajuta ottaa pakkia ennenkun käy käsiksi asiakkaaseen jos kerran on siinä pisteessä ettei työstään selviä. Tuon ei kyl sais olla enää missää hoitajana ja oikeuksia tuollasen jälkeen.
 
  • Tykkää
Reactions: Scarlett O Harava
-.-
Vastuuntuntoinen hoitaja on sellainen joka ymmärtää olla menemättä töihin sellaiseen työpaikkaan mihin ei omat rahkeet riitä.

Toki on sitten niitä jotka ovat vaan kertakaikkiaan niin k-päitä että eivät välitä.
 
"sipsi"
Jokaisen hoitajan pitäisi työskennellessään ajatella, kuinka haluaisi omia vanhempiaan/ puolisoaan/ lastaan hoidettavan ja kohdeltavan toisten toimiesta - ja toimia sen mukaan. Jokainenhan hermostuu, lähimpiinsäkin, mutta väkivalta ja kaltoinkohtelu ovat kuitenkin eri asia. Jos ei kykene hillitsemään itseään avuttoman edessä, on väärällä alalla mielestäni.

Jos ei itse tajua lähteä käytyään avuttomaan käsiksi, toivoisin, että työnantaja auttaisi päätöksenteossa.
 
!!!!!!
Kyllä täytyy päässä olla vikaa hoitajalla että tekee noin.

Kyllä itsekin muistan vielä hoitoalalla olleena että siellä oli hyvinkin rankkoja päiviä potilaistakin riippuen, mutta kyllä pitää olla ammattitaitoa ja sydäntä sen verran että ymmärtää olla tekemättä mitään tuollaista.
Itku pääsi kun luin tuota juttua, miten vanhus on pyydellyt anteeksi ja silti saa lyönnit kasvoihin :(

Ei se ole vanhuksellekaan helppoa olla siellä sängynpohjalla. Moni ollut hyvinkin itsenäinen ja toimelias aiemmin elämässään.
 
Olen töissä dementia puolella ja tuo ulostesotku on jokapäiväistä. Samoin moni huutaa "älä lyö" vaikka kukaan ei ole edes käyttäytynyt uhkaavasti tai edes korottanut ääntä. Tänään vanhus huusi että "saatanan huora yrittää hirttää, auttakaa!", tilanteessa häntä nostettiin nosturilla johon kuuluu kainalon alta menevä vyö. Eli vanhus voi huudella mitä vaan ja olla pelokas sekä arka, vaikei kukaan pahoinpitelisikään.

Ymmärrän hyvin sen tunteen kun keittää yli. Onneksi työyksikössäni on avoin ilmapiiri ja asioista jutellaan. Jos joku meinaa hermostua, voi sanoa parille että oletko tässä hetken, haukkaaminen vähän happea. Jotkut käy vessassa tai vaan ulkona huoneesta hetken ja taas voi jatkaa. Yliväsyneet, kyllästyneet hoitajat voi olla vaarallisia. Sellaiset tulisi sijoittaa nopeasti muualle töihin tai ammatinvaihtoon. Valitettavasti sellaiset ihmiset on täysin sokeita tilanteelle ja syy on vanhuksen.. :( ikävää on myös miten kauan sellainen ihminen saa ola työssä, kun muu työyhteisö suojelee ja peittää silmänsä.
 
"Hoitaja"
Paska palkka, kiire ja kohtuuton vastuu ei paljoa houkuttele niitä hyviä työntekijöitä. Pakko ottaa myös niitä k-päitä kun siellä töissä on jonkun oltava.
Arvostusta kaipaa hoitoala.
 
"sipsi"
[QUOTE="Hoitaja";30291456]Paska palkka, kiire ja kohtuuton vastuu ei paljoa houkuttele niitä hyviä työntekijöitä. Pakko ottaa myös niitä k-päitä kun siellä töissä on jonkun oltava.
Arvostusta kaipaa hoitoala.[/QUOTE]

Tiedän palkan, kiireen ja vastuun - olin sairaanhoitajana 16v ennen nykyistä työuraa. Mikään noista ei oikeuta lyömään avuttomia vanhuksia. Tällaisilla otsikoilla ja tapahtumilla ei kyllä ala ainakaan arvostusta saa.

Ja arvostan hoitotyötä erittäin paljon. Tällä hetkellä koulutan uusia työntekijöitä alalle, ja kyseinen tapaus on kyllä puhuttanut opiskelijoita hyvin paljon.
 
"sipsi"
ikävää on myös miten kauan sellainen ihminen saa ola työssä, kun muu työyhteisö suojelee ja peittää silmänsä.
Ajattelimpa ihan samaa. Tuollainen toimiminen kollegoilta on kyllä pahoinpitelemisen hiljaista hyväksymistä.

Itsekin olen muutaman muistisairaan urani aikana kohdannut, niin työ- kuin kotiympyröissä. Ja jos koulutettuna hoitajana ei kykene ajattelemaan, että sairaus siinä huutaa ja nimittelee, vaan turvautuu väkivaltaan, on mielestäni kyllä väärällä alalla. Tarkoitan siis tuota otsikoiden hoitajaa. Häpeäksi on koko ammattikunnalle.
 
..........
[QUOTE="Hoitaja";30291499]Joo, ei oikeuta lyömään. Uskon kuitenkin että on aika pienen pieni osa hoitajista jotka tuollaista tekevät.[/QUOTE]

Yksikin on liikaa.

Mä olen hoitajana nähnyt monenlaista työtyyliä. Osalla on hälläväliä asenne.

Yksi mieshoitaja nosteli hyvin rennon oloisesti potilaita ylös sängystään. Yksi potilas oli juuri leikattu lonkasta, kun tämä hoitaja vaan rennosti työnsi tämän kyljelleen kun piti vaihtaa vaippaa. Potilas tarrasi hyvin lujasti mua ranteesta kiinni ja näin pelon ja kivun hänen silmistä. Ei ollut sanoja, mutta tuskainen hän oli.

Muutenkin oli vähän kyseenalainen hoitaja. Mutta hän oli vakituinen joten hän oli arvoasteikossa paljon ylempänä.
 
Ken guru
[QUOTE="sipsi";30291545]Jospa hälläväliä asenteen omaava sitten jonain päivänä on itse avuton ja saa sitä hälläväliä-tyylin kovakouraista hoitoa :([/QUOTE]

Hei kun sinä niitä lähihoitajia koulutat, niin pliis painota sen etiikan ja moraalin kestävyyttä valmistumista pidemmälle. Liikaa näkee näitä "1-2 vuotta sitten" valmistuneita haarat leveällä leuhkasti käveleviä, itsensä ylentäviä, potilaita kaltoin kohtelevia lähihoitajia. Ja joskus jopa sairaanhoitajia.

T: muutaman valituksen tehnyt.
 
Lh 98
Hei kun sinä niitä lähihoitajia koulutat, niin pliis painota sen etiikan ja moraalin kestävyyttä valmistumista pidemmälle. Liikaa näkee näitä "1-2 vuotta sitten" valmistuneita haarat leveällä leuhkasti käveleviä, itsensä ylentäviä, potilaita kaltoin kohtelevia lähihoitajia. Ja joskus jopa sairaanhoitajia.

T: muutaman valituksen tehnyt.
Tässä jutussahan oli kyse nimenomaan sairaanhoitajasta EI lähihoitajasta
 
"Tutkija"
Mamutukseen käytetään vuosittain 3-5 miljardia verorahoja, niillä mamut elävät pulleasti isoissa keskusta-asunnoissa vailla huolen häivää ja pelkoa työstä.

Vaalit ensi keväänä, muista äänestää ehdokasta joka haluaa pistää stopin loisiville maahanmuuttajille.
 
[QUOTE="sipsi";30291545]Jospa hälläväliä asenteen omaava sitten jonain päivänä on itse avuton ja saa sitä hälläväliä-tyylin kovakouraista hoitoa :([/QUOTE]

Tai saa nähdä miten omaistaan kohdellaan samoin. Oiskohan vielä sitte se ja sama miten työnsä tekee.
 
http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/2239706-onko-tama-mielestanne-asia-joka-vaatii-selvittelya-lapsen-kohtelu-koulussa/

Tästä tuli väkisin mieleen vanha ketjuni 1,5v takaa. Esimerkkinä siitä ettei se puuttuminen (varsinkaan kun lyömistä tms "vakavampaa" ei satu) ei aina ole niin helppoa, puuttujan motiiveja ja uskottavuutta kyseenalaistetaan, asioita voidaan siloitella talon puolesta jne. Voi lopulta vaatia omaisiltakin paljon aktiivisuutta saada asiat oikeasti selville.

Tämä siis vammaisista lapsista eikä vanhuksista, mutta vastaavaa juttua.
 
tosi harmaa
Tuo yllä' mainittu tapaus oli järkyttävä mutta haluan myös tuoda toisen näkökulman tähän ;)
Ei ne kaikki vanhuksetkaan kullannuppusia ja herttaisia ole.
Ei tarvita kuin yksi hälläväliä vanhus joka pitää hoitajia palvelijoinaan ja tähän yhtälöön yksi yliväsynyt hoitaja jolla sitten keittää kiinni :(

t:erään vanhuksen omainen joka koettaa taiteilla tässä välillä :/
 
Puolustelematta yhtään jutun tapausta tai joidenkin hoitajien käytöstä, niin haluaisin tässä yhteydssä liittyen vanhusten hoitoon mainita myös omaisten osuuden. Väsyneet (ja ehkä myös perintöä odottavat rahanhimoiset) omaishoitajat aiheuttavat myös vanhuksille kärsimystä. Suurin osa heistäkin tekee työnsä suurella sydämellä, mutta yksikin on liikaa. Omassa työssäni on tullut eteen tällaisiakin tapauksia.
 
"sipsi"
Hei kun sinä niitä lähihoitajia koulutat, niin pliis painota sen etiikan ja moraalin kestävyyttä valmistumista pidemmälle. Liikaa näkee näitä "1-2 vuotta sitten" valmistuneita haarat leveällä leuhkasti käveleviä, itsensä ylentäviä, potilaita kaltoin kohtelevia lähihoitajia. Ja joskus jopa sairaanhoitajia.

T: muutaman valituksen tehnyt.
Näin mie teen :) Aika paljon täällä päin sitten tapaan opiskelijoitani valmistumisen jälkeenkin, töissään, ja ainakin minulle kyllä näyttäytyy tilanne ihan hyvänä. Toki täälläpäin nyt ei joka oksalla työpaikkoja rriipukaan, eli ns. k- päitä ei varmaan ole pakko töihin ottaakaan.
 

Yhteistyössä