Brandonin tapaus kumoaa ateismin

  • Viestiketjun aloittaja Ateismi kumottu
  • Ensimmäinen viesti
Ateismi kumottu
Brandon joutui 6 vuotiaana seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. On eksorkistien ja demonologien piireissä tunnettu asia että demonit tarttuvat okkultismin, taikuuden ja epäjumalien palvomisen lisäksi ihmisiin myös traumojen kautta. Traumat saavat ihmisen kokemaan vihaa ja monia tunteita ja avaavat reitin demoneille. Brandon sai demonin seksuaalisesta hyväksikäytöstä tulleen trauman seurauksena. Video Brandonin tapauksesta on mielestäni hyvin uskottava. Brandonin mielentila ja esimerkiksi itku vaikuttavat aidoilta. Myös koko olemus, puheet ja ääntely ovat uskottavia sen kannalta että kyseessä on oikea possessio eli riivaustapaus.

Taustatietoa riivauksesta:

Demoninen riivaus tunnetaan jo raamatullisilta ajoilta. Esimerkiksi Jeesus ajaa raamatussa ihmisistä ulos useita riivaajia. Riivauksessa on kyse siitä että demoni menee ihmisen sisälle asumaan ja voi ottaa halutessaan ihmisen kehon hallintaansa. Demonit eli riivaajat ovat langenneita enkeleitä, eli niitä enkeleitä jotka lankesivat arkkienkeli Luciferin eli saatanan kanssa ja alkoivat kapinoimaan Jumalaa vastaan.

Tässä on video Brandonin tapauksesta:

Exorcist Bob Larson: The Exorcism of Brandon and the Spirit of Death - YouTube
 
"Joopa"
... tai sitten sitä voi kutsua näyttelemiseksi tai vaikkapa psykoosiksi. Ihan tapauskohtaisesti riippuen siitä mikä tavoite asiakkaalla on vai onko hän kentise sairas.

Tietysti uskovaisen on mukava kutsua siitä riivattuna olemiseksi koska se ajaa uskovaisten asiaa.

Sovitaan niin, niin pysytään sovussa. Ei tällaisessa asiassa kannata lähteä kiistelemään koska kumpikin on mielestään oikeassa, kyse on näkemyksestä ja sehän vaihtelee.
 
"jadie"
Raamatussa Jeesus yksinkertaisesti käski riivajahenkeä poistumaan ihmisestä. Tuossa videossa eksorkisti keskustelee riivaajahengen kanssa, mikä ei ole Raamatullista, vaan kiellettyä. Tulee tunne että tuossa eksorsismissa päinvastoin vahvistetaan riivaajahenkeä, eikä karkoiteta sitä.

Lisäksi en usko siihen että lapsessa voi olla riivaajahenkeä, lapsi ei ole tehnyt tietoista syntiä vaikka tuntisi kuinka paljon vihaa tai käyttäytyisi jopa aggressiivisesti, se on tunneilmaisua, ei tietoista pahuutta. Jeesus itse sanoo että lapsenkaltaisten on Jumalan valtakunta, mikä myös kumoaa väitteen siitä että lapsessa voisi asua riivaajahenki.

Traumatisoituneen lapsen kasvaessa aikuiseksi, mikäli aikuisena ei kykene antamaan tekijälle anteeksi, voi tämä aikuinen päätyä tekemään tietoista syntiä ja pahimmillaan päätyä riivajahengen valtaan. Tällöin hän on kuitenkin kyllin vanha kuulemaan Evankeliumin (Raamatussakin kaikki uskoontulleet ovat nuoria tai aikuisia) ja tällöin hän vapautuu riivaajahengestä.
 
"jadie"
Lisäys:

Uskovan tulee tietenkin tarpeen tullen karkoittaa ihmisestä riivaajahenki, mutta tämä täytyy tapahtua Jumalan tahdon mukaisesti ja uskovan tulee tietenkin olla aito Jeesuksen opetuslapsi.
 

Yhteistyössä