En tajua kirjan lähettämistä kustantamoon

  • Viestiketjun aloittaja "taju"
  • Ensimmäinen viesti
"taju"
Kun käsketään lähettää moneen paikkaan, niin jos moni kustantamo sitten olisi julkaisemassa niin miten toimitaan?
Muutenkaan en oikein ymmärrä, jokuhan voi ottaa siitä idean ja tehdä paremman kirjan. Nimeä saaneilla kirjailijoilla on varmaan eri tilanne, mutta jos on esikoiskirjailija.
 
jiöl
[QUOTE="taju";30308620]Kun käsketään lähettää moneen paikkaan, niin jos moni kustantamo sitten olisi julkaisemassa niin miten toimitaan?
Muutenkaan en oikein ymmärrä, jokuhan voi ottaa siitä idean ja tehdä paremman kirjan. Nimeä saaneilla kirjailijoilla on varmaan eri tilanne, mutta jos on esikoiskirjailija.[/QUOTE]

Kannattaa lähettää moneen paikkaa yhtäaikaa ja valita paras tarjous. Kustantamosta tulee 99% kielteinen vastaus.
 
realismi
[QUOTE="a p";30308736]Olet mahtava, rukkanen!
Miten saan omat takaisin, jos kukaan ei julkaise? Vai jäävätkö ne jonnekin mätänemään ja mahdollisesti tulevat joskus julki?[/QUOTE]

99% kustantamoille tarjotuista käsikirjoituksista ei johda yhtään mihinkään, ja jäljelle jääneistä 1 prosentista ehkä kolmasosa päätyy koskaan julkaistavaksi (=parin-kolmen uudelleenkirjoittamiskierroksen jälkeen).

Pitäisin enemmän kuin maailman kahdeksantena ihmeenä, mikäli jonkun nevö-höödin ensimmäisestä käsikirjoituksesta syntyisi kilpailua kustantajien välillä. :D
 
vierass
[QUOTE="a p";30308736]Olet mahtava, rukkanen!
Miten saan omat takaisin, jos kukaan ei julkaise? Vai jäävätkö ne jonnekin mätänemään ja mahdollisesti tulevat joskus julki?[/QUOTE]

Jotkut haluavat sen tekstin mieluiten sähköisessä muodossa, toiset paperikopiona ja eivät lähettele niitä takaisin eli sinne laitetaan vain kopiot alkuperäisestä.
 
Alalla toimiva
Lähetät kaikkiin ja sitten jos joku tarjoaa kustannussopimusta, allekirjoitat sukkelasti. Älä turhaan pelkää, että kustannustoimittaja varastaa ideasi - tosi harva kustannustoimittaja kirjoittaa itse, eli todennäköisesti eivät itse osaa riittävän hyvin. Mikä on ristiriitaista, kun kuitenkin osaavat ruotia muiden tekstejä. Jos tekstisi on niin hyvä, että se tekisi mieli varastaa, saat varmaan sen sopparin ;)

Vastauksissa voi kestää jopa vuoden, joten lähetä kaikkiin kerralla äläkä jää odottamaan yksittäisen talon vastausta. Jotkut palauttavat kässärin, toiset ei, mutta aika moni haluaa nykyisin sähköisessä muodossa, jolloin hylätyt kässärit vaan deletoidaan.

Tsemppiä kirjoittamiseen ja onnea kustantajien kanssa!
 

Yhteistyössä