Minkä ikäinen lapsi ymmärtää nukkumaan menossa tarrasysteemin...

  • Viestiketjun aloittaja tarra
  • Ensimmäinen viesti
tarra
Elikkäs jos omaan sänkyyn yksin jääminen vaikeaa, minkä ikäisen lapswen voi ajatella ymmärtävän että kun menee ok saa esim. Tarran?

tuo nukkumaan meno nyt vain yksi esimerkki.
 
Vierras
No tuossa nimenomaisessa tilanteessa ehkä 4-5-vuotiaana vois ruveta tepsimään.
Sellaisessa tilanteessa jossa se palkinto seuraa melko pian-välittömästi hyvän käytöksen jälkeen niin varmasti parivuotiaana(esim pukeminen, pöydässä käyttäytyminen jne)
Tuon nukkumisen kanssa ongelmana on se että palkinto tulee vasta seuraavana päivänä, eli sen verran pitkällä aikavälillä että pienen lapsen on sitä vaikea yhdistää.

Esimerkkinä voin kertoa että yritimme tarrojen avulla lopettaa lasten jokaöisen viereentulon. Vajaa 5v sai tarran joka yöltä ja pian palkinnonkin, 3v tuli silti viereen, sai lopulta tarrat täyteen kovan kannustukden ja jokaöisen sänkyynpalauttamisen päätteeksi ja kun taulukko oli täynnä niin alkoi välittömästi taas tulla viereen.
 
meillä
meillä tämä nukkumaan meno tarra tepsi 2 vuotiaana. aiemmin sängystä huudeltiin ja sieltä noustiin ylös. sovittiin että saa liimata julisteeseen tarran seuraavana aamuna tai iltana ennen nukkumaan menoa jos edellinen yö oli nukuttu hyvin. ja todellakin tepsi ja illat rauhottuivat. tämä on ihan lapsi kohtaista . pikkuveljellä ei toiminut.
 

Yhteistyössä