Miten sossu toimii käytännössä tässä tilanteessa

  • Viestiketjun aloittaja mietityttää
  • Ensimmäinen viesti
mietityttää
Mies jäänyt työttömäksi ja liiton päivärahat saapuvat ties milloin ekan kerran. Sosiaalitoimisto kirjoitti päätökseensä, että takaisinperintä liiton rahoista aloitetaan. No, se alkaa vissiin sitten kun ensimmäinen erä liitolta tulee, mutta minkä kaavan mukaan perintä toimii? Nappaavatko joka kuukausi vähän vai kerralla kaikki, koska silloinhan meille ei jää edes ruokarahaa. Onko jollakulla kokemusta vastaavasta tilanteesta? Soitan huomenna sossuun ja kysyn, mutta nyt mietityttää kovasti tämä asia.
 
nujin
Tosiaan. Lain mukaan takaisinperinnän takia ei saa joutua toimeentulotuen varaan. Muuten voivat periä sen kuun päivärahoista, jolle on toimeentulotuea saatu ja jos siitä on toimeentulotukipäätöksessä päätetty.
 
takautuvasti
Ymmärtääkseni perivät sen osuuden, jolta te olette nyt saaneet toimeentulotukea ja saatte sitten takautuvasti sitä päivärahaa. Näin ainakin aikaanaan meni minun perheellisen opintotuesta, eli sain ensin toimeentulotukea kun käsittely kesti ja sitten kun sain opintotuen, siitä perittiin niiden ensimmäisten kuukausien takautuva osa takaisin.
Jos tässä ei ole mitään takautuvaa maksua tulossa (en tiedä kun en koskaan ole saanut työttymyyskorvausta) niin sitten perivät kait osissa sen osan, joka ylittää sen minimi toimeentulon rajan. Mutta ei kerralla voi kaikkea viedä (paitsi siis sen takautuvan osuuden).
 
mietityttää
Kiitos vastauksista! Sitä minäkin tässä tuumailin, että varsin kummallista olisi se, että heidän perimisensä vuoksi joutuisi taas sossun luukulle. Sille oravanpyörälle ei sitten loppua tulisi koskaan.
 

Yhteistyössä