Koiranpennun limaiset ripuliulosteet...

  • Viestiketjun aloittaja kaisjna
  • Ensimmäinen viesti
kaisjna
Pentu on reilut 9 viikkoa ja alusta asti kakka on ollut hyvin löysää ja siinä mukana paljon kellertävää sitkeää limaa. Usein kakkaa pelkkää limaa. Kysyin viime viikolla kasvattajalta asiaa ja hän kertoi myös itselleen jääneellä pennulla olevan samaa. Epäili, että pentujen saama ruoka aiheuttaisi sen.

Mutta pohdin, voiko muka tavallinen eläinkaupan penturuoka aiheuttaa samassa pentueessa ainakin kahdelle pennulle tuollaista? Tuntuu epätodennäköiseltä. Vai voiko se olla tuosta kyse?
 
"nappi"
Onko madotukset kunnossa? Ovatko päässeet syömään jotain muutakin? Onko eläinlääkäri tarkastanut pennut? Kohta on rokotuksen aika niin viimeistään siellä sanoa tuosta jos ei muutu. Onko pentu muuten virkeä, syö ja tekee tarpeita normaalisti? Onko ruoka aloitettu yhtäkkiä ettei pentu ole vielä tottunut siihen? Nykyään koirilla on paljon allergioita mm. viljoille, joten periaatteessa on mahdollista että ruoka aiheuttaisi sen jo nyt. Hapanmaitotuotteet myös koirilla (piimä, viili) helpottavat mahavaivoja, turvottaa ruoan siihen.
 
aaapee
[QUOTE="nappi";30311200]Onko madotukset kunnossa? Ovatko päässeet syömään jotain muutakin? Onko eläinlääkäri tarkastanut pennut? Kohta on rokotuksen aika niin viimeistään siellä sanoa tuosta jos ei muutu. Onko pentu muuten virkeä, syö ja tekee tarpeita normaalisti? Onko ruoka aloitettu yhtäkkiä ettei pentu ole vielä tottunut siihen? Nykyään koirilla on paljon allergioita mm. viljoille, joten periaatteessa on mahdollista että ruoka aiheuttaisi sen jo nyt. Hapanmaitotuotteet myös koirilla (piimä, viili) helpottavat mahavaivoja, turvottaa ruoan siihen.[/QUOTE]

Kaksi kertaa oli maodtettu kasvattajalla ennen 7-viikon luovutusikää. Ell tarkasti pennut ennen luovutusta. Pentu on virkeä, ruoka maistuu ja leikkii. Ripulia ja limaa tulee n 20 kertaa päivässä. Tätä samaa kasvattajan ruokaa on saanut alusta saakka. Mutta tosiaan kasvattajan luokse jääneellä pennulla on samaa, tuskin nyt olisi niin suuri sattuma, että samasta pentueesta kaksi reagoi viljaan näin?
 
Mitä ruokaa se syö?
Joillakin yksilöillä voi olla herkempi vatsa kuin sisaruksilla, jopa allergiaa. Sinuna kokeilisin viljatonta pentunappulaa (voihan se pentunappulakin olla liian voimakasta ja/tai valkuaispitoista, mikä saattaa aiheuttaa ripulin) ja raakaruokaa.
 
aaapee
Mitä ruokaa se syö?
Joillakin yksilöillä voi olla herkempi vatsa kuin sisaruksilla, jopa allergiaa. Sinuna kokeilisin viljatonta pentunappulaa (voihan se pentunappulakin olla liian voimakasta ja/tai valkuaispitoista, mikä saattaa aiheuttaa ripulin) ja raakaruokaa.
Royal Caninia syö. Kokeilin itse asiassa viime viikolla Profine kana+perunapentunappulaa jauhelihan kanssa kaksi päivää, mutta ihan samanlaisena jatkui. Olisikohan pitänyt kokeilla kauemmin?
 
vierass
Kyllä sinuna veisin jo lääkäriin, jos noin usein päivässä kakkaa :O kuulostaa kamalalta. Meillä pentu kakkasi ruokien jälkeen, eli n. neljä kertaa päivässä. Tuolla määrällä pentu kuivuu ja tila saattaa huonota todella nopeasti. Ell soittaminen ei maksa mitään, ja sieltä saat varmasti asiantuntevaa neuvoa.
 

Yhteistyössä