Masennuslääkkeen vaikutus urheiluun

  • Viestiketjun aloittaja Hikeä pintaan
  • Ensimmäinen viesti
Hikeä pintaan
Heissan!

Olen ollut pitkään masentunut ja ahdistunut. Tykkään käydä salilla ja juoksulenkeillä. Kesän aikana masennus syveni ja loppukesästä katosi kiinnostus urheiluun ja kaikkeen oikeastaan. Ei vaan kyennyt enää mihinkään.Ajatukset synkkiä ja yöt meni valvoessa. Välillä tein satunnaisia juoksulenkkejä jotka kulkivat hyvin ja teki päälle hy ää. Mutta sitten lopahti kokonaan.Nyt kaksi viikkoa mennyt masennuslääkettä sepram 10mg. Otan lääkkeen aamulla. Joitain outoja oireita on tullut...mm. sekavutta aika ajoin," pää käy hitaalla oloa". Voimattomuutta ja semmoista outoa apatiaa.Orgasmikyvyttömyyttä. (meneeköhån ohi?) Kuitenkin huomaan että lääke on jollain tapaa auttanut. Kykenen keskittymään asioiden hoitamiseen ja ruuan laitto, kotityöt hoituu jo paremmin. Kaikki ei ole enää YHTÄ AHDISTUSTA JA SYNKKÄÄ AJATUKSEN KULKUA. Jopa lenkille on tehnyt mieli ja eilen kävinkin sitten juoksemassa. Ja apua.....mun kroppa oli ihan tukkeessa!!!Siis jalat tuntui painavilta...eikä "ne vieneet eteenpäin yhtään". Jotenkin oli kokoajan semmoinen ajatus ja olo etten jaksa..huoh..miten tää onkin näin rankkaa tahkoamista :-( Ja ennen lääkitystä ei kyllä tällaiselta kropassa tuntunut vaikka lenkille lähtö oli välillä vaikeeta. Mutta se teki hyvää...sai ahdistuksen hetkeksi pois ja juoksu kulki.Nyt jotain outoa kun kroppa ja jalat kuin lyijyä ja hampaat irvessä sai painaa.
Nyt huolestuinkin että masennuslääkkeetkö näin vaikuttaa??????? Onko kokemusta?
Ja voisiko tämä kenties ajan kanssa helpottaa vai pitääkö tässä miettiä lääkkeen vaihtoa?!?
 
"nappi"
Jos et ole kuntoillut viime aikoina yhtä paljon niin voihan se olla vain huonompaa kestävyyttä kuin olet tottunut. Lääkityshän voi myös vaikuttaa, monesti sepram aiheuttaa turvotusta. Lääkitystä ei varmasti kannata heti vaihtaa, siinähän menee aina aikaa ennen kuin se alkaa edes vaikuttamaan. Mikäli myöhemmässä vaiheessa koet tuon edelleen ongelmaksi niin kannattaa toki puhua lääkärin kanssa olisi lääkkeen vaihdosta apua.
 
Hikeä pintaan..
koe asiaa niin että kestävyydestä on kysmys. Vaan tämä tunne on läsnä heti alkumetreistä lähtien kun juoksen. Vaikea edes selittää. Siis juoksu o lakannut tuntumasta hyvältä jotenkin...koska kroppa raskas ja semmoinen voimaton.
 
endis
Eli vedit piippuun itsesi liialla treenaamisella ja kas kummaa, hormoneista lähtien aivojen kemiallinen balanssi on sekaisin? Hoidoksi pohdit lääkettä ja ajttelet sen toimineen?

Fakta on kuitenkin se, että lääke ei sinua paranna. Tarvitset vähintään kuuden kuukauden levon. Syöt hyvin, käyt rauhallisilla kävelylenkeillä jne. Mikäli pohdit asiaa taaksepäin, havaitset, että vähempi liikkuminen on voinut sinua parantaa, ei lääke.

Jos kroppa käskee levätä, LEPÄÄ. Silloin annat parasympaattisen hermoston hoitaa kehoa kuntoon. Stressaantuneena (ja hampaat irvessä asioita tehdessä) sympaattinen hermosto tuhoaa kehoasi.

Tsemppiä ja positiivisia ajatuksia pitkälle tulevaisuuteen.
 
endis
Alkuperäinen kirjoittaja Hikeä pintaan..;30311280:
koe asiaa niin että kestävyydestä on kysmys. Vaan tämä tunne on läsnä heti alkumetreistä lähtien kun juoksen. Vaikea edes selittää. Siis juoksu o lakannut tuntumasta hyvältä jotenkin...koska kroppa raskas ja semmoinen voimaton.
Syy, miksi et tunne mielihyvää johtuu siitä, että syöt ehkä SSRI-lääkkeitä, jotka nostaa serotoniinitasoja KAIKKIALLA kehossa, mutta samaan aikaan dopamiinista saamasi mielyhyvä (aivoissa Nucleus Accumbens) ei tunnu miltään, koska serotoniini/dopamiinisuhde on aivan pielessä.

Lääkärisi kokeilisi seuraavana jotain Efexorin tai muun tyyppistä lääkettä, joka on taas tie uuteen suohon.
 

Yhteistyössä