Minkä ikäisenä potalta pöntölle?

  • Viestiketjun aloittaja miten on
  • Ensimmäinen viesti
miten on
Minkä ikäisenä teidän lapset ovat siirtyneet käyttämään vessassa potan sijasta vessanpönttöä? Ostitteko pöntön pienentäjän vai ette? Halusiko lapsi itse mieluummin pöntölle vai lähtikö muutos teistä vanhemmista?
Kaipaisin siis sellaisten kokemuksia, joiden lapset ovat opetelleen ensin potalle.
Mites käynti vieraissa vessoissa? Pitääkö potta aina olla saatavilla, vai onnistuuko pöntöllä käynti yleisissä vessoissa.

Meillä kesällä 4 vuotta täyttänyt käy vielä potalla kotona, mutta pöntöllä käyntikin sujuu tarvittaessa (hieman nihkeästi tosin). En ole vielä vähään aikaan ajatellut häneltä pottaa viedä, mutta olen ruvennut ajattelemaan että kenties kohta hoitopaikassakin voi joutua käymään vain pöntöllä...
 
"xyz"
4-vuotias vielä pottailee? :O Meillä n. 2,5-vuotiaana ovat kumpikin siirtyneet pöntölle ongelmitta ja ilman mitään supistajia. Kyllä lapsi oppii jos ei liikaa hyysää ja antaa opetella.
 
viieras
Meilläkin lapsi käy ihan pöntöllä ja on nyt 2,5 vuotta. Kotona käytetään supistajaa, koska voi silloin käydä yksikseen. Muualla käy ilmankin. On vaan niin paljon helpompaa kuin ainainen potan sisältöjen tyhjentely, niin pyrittiin siirtymään pöntölle nopeasti.

Onko lapsi päiväkodissa? Viimeistään ennen kuin menee sinne tai eskariin, niin ehdottomasti pois potalta. Voi tulla kavereilta sanomista ;)
 
viieras
Meilläkin lapsi käy ihan pöntöllä ja on nyt 2,5 vuotta. Kotona käytetään supistajaa, koska voi silloin käydä yksikseen. Muualla käy ilmankin. On vaan niin paljon helpompaa kuin ainainen potan sisältöjen tyhjentely, niin pyrittiin siirtymään pöntölle nopeasti.

Onko lapsi päiväkodissa? Viimeistään ennen kuin menee sinne tai eskariin, niin ehdottomasti pois potalta. Voi tulla kavereilta sanomista ;)
Anteeksi, siinä lopussahan sanoitkin, että on hoidossa...
 
2-3 v
Pöntöllä noin 2,5 v saakka, ensin jonkin aikaa kotona supistajalla ja sit ilman korokejakkaran avulla. Kylässä ja julkisissa vanhempi pitää kii ettei pönttöön putoa. Itse ovat kumpikun pönttöilyyn innostuneet. Eihän 4 v edes taivu siihen potalle, ja jos tekee kunnon kakan niin osuuhan se jo perskannikoihin :O
 
trio niskalaukaus
Meillä ei pari vuotiaat tahtoneet potalle ollenkaan vaan pntölle, ilman supistajaa ja ilman korokejakkaraa. Esikoinen oli noin 2½v kun aloitti supistajan kanssa pöntöllä käynnin ja jätti supistajan pois noin 4½v iässä (samaan aikaan kaksoset aloittivat pöntöllä käynnin ilman supistajaa). Pystypissat onnistuivat ekan kerran noin 3½v iässä, varpaillaan seisten :p
 
"..."
Kolme vuotta täytettyään alkoi käydä pöntöllä. Alkuun suostui vain pissaamaan pönttöön, mutta parin kk päästä suostui jo kakallekin.
Ostettiin kyllä se supistaja, mutta ei lapsi sitä halunnut käyttää.
 
"Neiti"
Tyttö kävi pöntöllä jo aiemminkin, mutta 3-vuotissynttäreitä ennen laitettiin potta kokonaan pois. Siinä iässä ylettyi/pääsi itse pöntölle ja kävi itsenäisesti vessassa käsienpesuineen ym.
 
"orion"
[QUOTE="Neiti";30312339]Tyttö kävi pöntöllä jo aiemminkin, mutta 3-vuotissynttäreitä ennen laitettiin potta kokonaan pois. Siinä iässä ylettyi/pääsi itse pöntölle ja kävi itsenäisesti vessassa käsienpesuineen ym.[/QUOTE]

Miten pyyhkiminen sujui?
 
"Huh huh"
Mikä näitä vanhempia vaivaa kun vielä 4 vuotiaat käy potalla? Ensinäkin potat on suunniteltu taaperoille ei tuli mieleenkään laittaa omaa 4v potalle saati että hän siihen edes istuisi. Varsinkin mitä tuli silloin aikoinaan vastaan niitä pieniä pottia joita on lastenhoitohuoneissa niin eihän niihin edes noin iso mahdu tekemään tarpeitaan. Saati että olisi hyvä edes siinä istua.
 
Tsdaa
Reilu 2-vuotiaana alkoi käymään pöntöllä, vanhempien maanittelemana. Syy miksi siirtyminen lähti vanhemmista oli se, että poika juoksi pissalle viime tipassa, istui potalle mutta usein tässä vaiheessa pippeli jäi osoittamaan suoraan potan etureunaa sillä seurauksella että pissa roiskui paineella pitkin vessaa. Tai no ei liioitella, mutta lattia lainehti kuitenkin. Oli siis paljon mukavampaa opettaa poika pöntölle.
 
Liekkiö
Meillä on jäänyt potta käyttämättä. Päiväkuivaksi kun alkoivat opetella n. 2v niin halunneet suoraan pöntölle istumaan. Ei olla ostettu pienentäjääkään, kun ovat pysyneet keikkumassa reunalla ilmankin.
Ei nähty järkeä pakottaa pottailemaan kerran ei itseään kiinostanut.
 
tarhatäti
Ensinäkin potat on suunnitelut taaperoiden pyllyille ei sitä isommille esim 4vuotiaille. Koska potissa on se istuin osa aikas pieni niin ison lapsen on siinä hankala istua. Nämä mitä yleisesti on käytössä lastenhoitohuoneissa se Orthexin malli on liian pieni 4 vuotiaalle.
 
"Neiti"
[QUOTE="orion";30313141]Miten pyyhkiminen sujui?[/QUOTE]

Pissat pyyhkii itse ja kakatkin joskus, mutta onneksi kakkatilanteessa huutaa useimmiten pyyhkimään ;). Jälki ei aina ole onnistunutta.
 
Cea
2v oppi pöntölle, 2,5v alkoi käydä itsenäisesti ilman supistajaa ja jakkaraa. Mennessään tarhaan 3v ihmetteli miksi siellä on pottiakin kun ryhmässä ei ole vauvoja... Lapsikin tajuaa, kunpa aikuisetkin :)
 

Yhteistyössä