Ruokavinkkejä repsahtaneelle odottajalle

  • Viestiketjun aloittaja kohta lihava
  • Ensimmäinen viesti
kohta lihava
Tilanne aivan järkyttävä! Olen nyt raskausviikolla 25 ja lihonut jo 15kg :( olin ennen raskautta hoikka ja sain pidettyä painoni tarkkailemalla hiilareita.
Raskaaksi tullessani repsahdin pahan kerran kaikenmaailman hiilarimättöihin ja niin se paino nousee :(

en halua mihinkään orjalliseen karppaukseen ryhtyä, mutta tiedän oloni paranevan jos jätän turhat hiilarit taas pois.

Kaipaan vinkkejä välipaloiksi ja niin myös erilaisia aamu ja iltapaloja ettei käy kyllästyttämään.

tänään söin aamupalaksi 250g rahkaa johon sekoitin n. desin vadelmia ja yhden pienen omenan(Tämä minun herkkua jota mielelläni syön).
Lounaaksi smetanalohta, kasvigratiinia ja tuoresalaattia.
välipalat yms ihan auki vielä, mutta tarkoitus olisi noudattaa tämmöistä terveellistä linjaa ja saada painon nousu*toivottavasti*pysähtymään.

Miltäs kuullostaa? Apua ja vinkkejä otan ilomielin vastaan! :)
 
Jätä ”höttöhiilihydraatit” pois. Kuiduttomien, sokeripitoisten elintarvikkeiden kuten virvoitusjuomien, sokerimehujen, makeisten, makeiden leivonnaisten, perunalastujen ja pikaruuan vähentäminen tai poisjättäminen ruokavaliosta on hyväksi aina. Pienennä perunan, riisin ja pastan annoskokoa.
Huolehdi hyvien hiilihydraattien saannista: erilaiset juurekset, hedelmät ja marjat sekä täysjyvävilja ja maitotuotteet ovat laadukkaita hiilihydraattilähteitä, niistä saat tärkeitä ravintoaineita.
Älä vähennä hiilihydraatteja liikaa: ruokavalion monipuolisuus ja elimistön riittävät sokerivarastot taataan noin 130 grammalla hiilihydraatteja päivässä. Sen saat päivän mittaan esimerkiksi seuraavista ruuista: neljä ruisleipäviipaletta, kaksi lasillista maitoa, kaksi hedelmää, 2 dl marjoja, yksi peruna, 200 grammaa juureksia.
Kiinnitä huomiota rasvan laatuun: vaihda kovaa rasvaa öljymäiseen rasvaan. Rypsiöljyssä on ihanteellinen rasvahappojen suhde. Rasvan kokonaismäärää ei kannata lisätä paljon.
Valitse proteiinipitoisista ruuista mieluiten vaaleata lihaa ja kalaa.
Perunan ja riisin poisjättäminen ei ole ravitsemuksellisesti haitallista, jos ruokavalio sisältää täysjyväviljatuotteita, hedelmiä ja marjoja sekä monipuolisesti vihanneksia ja juureksia.
 
Viimeksi muokattu:
kohta lihava
Kiitos viestistäsi :)
perunan, pastan ja riisin jätän mielelläni kokonaan pois ruokavaliosta, mutta tosiaankin voisin lisätä vaikka tuon paripalaa ruisleipää vaikka iltaisin tai aamuisin! :)

Neuvolan punnituksesta on tullut minulle kauhean ahdistava asia vaikka en olekkaan saarnoja saanut. Onko ihan ok jos en välttämättä keräisi painoa enää yhtään loppuraskauden aikana (mikäli edes mahdollista :D)??
 
vähän vinkkii
Syö ennen ateriaa jotain kevyttä mutta vatsaa täyttävää, esim. puolikas greippi. Kaalit ja parsakaali vähäkalorisia terveysruokia.

Vihreä tee – paljon terveysvaikutuksia, mm. rasvanpolttoon

Mausteiset elintarvikkeet – mustapippuri, paprika, sinappi, piparjuuri, chili (sisältää kapsaiinia) "sulattavat" ylimääräisiä kaloreita.

Maitotuotteet (kevyet!) – sisältävät CLA:ta ja kalsiumia, jotka parantaa rasvanpolttoa.

Kaneli laskee verensokeria ja estää hiilihydraattien muodostumista rasvaksi.

Juo riittävästi vettä. Tasapainottaa verensokeria, lisää kylläisyydentunnetta. Jos et juo tarpeeksi, rasvan irtoaminen rasvasoluista vähenee ja poltat vähemmän rasvaa.

Syö proteiineja ja vähennä hiilihydraatteja. Syö tasaisesti pitkin päivää ettet uuvu ja sorru ahmimaan. Vältä illalla hiilihydraatteja, jotka muuntuvat levossa rasvaksi. Siis proteiinia ja vihanneksia!

Liiku. Aamulla ennen aamupalaa kehon rasvanpoltto on tehokkaimmillaan.
 

Yhteistyössä