Suuri romanikeskustelu

Haluaako joku keskustella tai kysellä romaneihin tai romanikulttuuriin liittyen? Vastaan mielelläni myös ns. kiperämpiin kysymyksiin - niihinkin, kotka aihetta koskien tuntuvat olevan ikuisuusaiheena.

Muistutan, että olen vastaamassa täällä omana itsenäni ja omalla suullani. Mie en edusta koko mustalaisyhteisöä enkä erityisesti pyri edustamaan itseni lisäksi ketään muutakaan, mutta jos nyt joku taho pitäisi mainita niin kai se olisi sitten aito, puhdas romanikulttuuri sellaisena, kuin se oikeasti ilman väärin tulkitsemista on.

Mie en voi vastata kenenkään puolesta, mutta voin katsoa asioita myös erilaisesta näkökulmasta ja yrittää niiden pohjalta esittää mahdollisimman kattavan vastauksen.

Pitkiä aikoja kerrallaan en täällä ehdi olla mutta koetan vastailla mahdollisimman nopeasti. Asiallisuutta toivon tähän ketjuun ja ehkä avoimuuttakin - meille kaikille :) Asiallisuudella tai avoimuudella en tarkoita esim. myötämielisyyttä rikollisia tai rikoksia kohtaan. Tarkoitan kykyä kuunnella ja pyrkiä jollain tasolla ymmärtämään tai edes tavoittamaan jotain ymmärryksen tapaista siinä näkökulmassa, joka toisella on tarjottavana.
 

Yhteistyössä