Yritän uudelleen: Suuri romanikeskustelu

Toisen ketjun innoittamana kysyn, onko täällä jollakin halua keskustella tai kysellä liittyen romaneihin tai romanikulttuuriin? Keskustelen mielelläni myös kiperämmistä asioista, sellaisistakin, jotka tuntuvat tällä palstalla juuri nyt olevan erityisesti pinnassa ja nostattavan erilaisia tunteita.

Sen haluan sanoa että kirjoitan täällä omana itsenäni ja itseni suulla, en kenenkään muun. En edusta täällä koko romaniyhteistöä enkä ylipäätään pyri edustamaan itseni lisäksi ketään muuta, mutta jos nyt joku taho pitäisi sanoa, niin kai mie sitten edustan aitoa romanikulttuuria, sellaisena kuin se on puhtaimmillaan, ilman vääränlaisia tulkintoja.

En kykene erittelemään syitä kenenkään teoille; eihän mulla ole pääsyä kenenkään muun ajatuksiin, itseni vain. Mutta koetan tarkastella asioita eri näkökulmista, ja vastata sitten mahdollisimman kattavasti siinä määrin kuin se on mahdollista.

Kovin pitkiä aikoja en täällä voi kerrallaan viettää, mutta yritän käydä aktiivisesti kirjoittelemassa, mikäli keskustelu käynnistyy.

Sitä toivon, että pysymme kaikki asiallisina toisiamme kohtaan. Asiallisuudella mie en tarkoita, että omat mielipiteet pitäisi unohtaa. En tarkoita myöskään sitä, että esim. rikollisia tai rikoksia pitäisi hymistellä puhein. Tarkoitan kykyä kuunnella, antaa tilaa sille miten toinen ajattelee, yritystä ja halua kurkistaa niihin lähtökohtiin joista toinen kirjoittaa, ihmisenä ihmiselle.
 

Yhteistyössä