millä ja miten teidän n. 9 kk ikäiset leikkii?

  • Viestiketjun aloittaja "lullu"
  • Ensimmäinen viesti
"lullu"
Tuntuu että on sitä vaihetta että lelut kiinnostaa vaan hetken eikä niillä vielä osata leikkiä, suuhun menee mutta vähemmän kuin aiemmin. Kaikki kielletty on parasta, erityisesti kännykät. Oma leikkikänny innostaa vain hetken, oikeaa voi tutkia vaikka kuinka kauan tutti suussa. Koko ajan olisi menossa eteiseen, vessaan yms., olkkari jossa lelut ei kauaa kiinnosta. Ruuasta tykkää. Sisarusten kanssa tykkää olla. Miten muilla ja onko hyviä viihdytysvinkkejä?
 
Vierras
Meillä alkoi tuossa iässä matkimaan lyhyitä leikkejä esim 'kokkailemaan' tai rummuttamaan kattilan ja kauhan kanssa, ajelemaan veljen autoilla. Tykkää myös hirveästi jos saa oman rätin käteensä ja siivoaa sillä sohvapöytää muiden perässä(toki syökin sitä rättiä jos silmä välttää, pitää olla siis puhdas rätti) nyt haluaisi myös lakaista lattioita muttei ihan tasapaino siihen riitä(10kk nyt) konttaa sitten harjan kanssa ympäriinsä. Isommat jos suinkin ottaa leikkeihinsä mukaan niin menee kyllä mielellään lastenhuoneeseen touhuamaan. Eteisessä purkaa kenkähyllyä ja keittiössä alakaappeja. Mites
Sitä koskaan mitään oppis jossei saa tutkia maailmaa?

Syöttötuolissa viihtyy jonkin aikaa sormiruoan tai lelujen kanssa kun isommat askartelee tai piirtää pöydän ääressä. Tykkää kovasti loruista ja kirjoista ja lattialla kyllä palikoista yms vauvanleluista jos joku viitsi hänen kanssaan niillä puuhailla.
 
vieras...
Jeesuskristus, toisten 9-kuiset osallistuu viikkosiivoukseen ja meidän tyyppi ei vielä edes istu tuetta :D :D :D

Mutta siis. Kaikenlainen paukuttaminen, laatikoiden ja korien tonkiminen on pop. Alakulmahyllyiltä tavarat alas, pyykinpesukoneesta tavarat ulos, legolaatikko kumolleen. Ryömii ympäri taloa tutkimassa perustavaraa kuten eteisen kenkiä, keittiön rikkasettiä jne. Lelut ei tällä hetkellä juuri kiinnosta, paitsi kirjoja voisi syödä. Leluista mielenkiintoisimpia on epälelut eli äidin vanha pokkari, käytöstä poistunut kännykkä ja kaukosäädin, tyhjä puolen litran vesipullo ja vanha puhelinluettelo. Paaaljon kiehtovampia kuin oikeat lelut. Lapsen saa viihtymään hetkeksi esim. niin että antaa laatikollisen muoviaterimia lattialle. Loruttelut, laululeikit kiehtoo kovasti, ja aikuisen päällä kiipeily on myöskin mieleistä.

Mut vähän on sellainen vaihe, että koko ajan haluaisi syliin ja heti haluaisi sylistä pois, itse saa mönkiä mihin vaan mutta auta armias jos äiti ottaa askeleen tai kaksi pois päin ilman lupaa :D

Viihdytyvinkkejä otetaan vastaan.
 
aplullu
Just vähän sellaista rauhatonta täälläkin, ei viihdy sylissä mutta kiehnaa ja paljon paremmin tutkailee lelujansa jos joku vieressä. Joskus kyllä rauhoittuu tutkimaan itsekseenkin jotain. Ehkä meillä on liikaakin leluja esillä. Paperit, lehdet yms tosiaan kiinnostaa myös mutta ongelma on että niitä pistetään mössääntymään suuhun. Samoin kaikki roskat lattialta.
 

Yhteistyössä