Tulehtunut niska ja lääkärin todistusta en saanut...

  • Viestiketjun aloittaja "elli"
  • Ensimmäinen viesti
"elli"
Teen lähinnä seisomatyötä, kädet täytyy nostaa ylös ja päätäkin täytyy kääntää.
Aamulla kun heräsin en pystynyt kääntämään päätä ollenkan sattui ja kun yritin nostaa kädet sattui silloinkin. Kävin lääkärissä, sain kipulääkkeitä ja takaisin töihin.
Työstä en voi olla poissa ilman todistusta.
Meneekö se tosiaankin niin kun niskat tulehtuu niin kipuläkkeet kouraan ja takaisin töihin?
 
"jaahas"
Ei todistusta, ei tarvetta sairaslomalle. Eli menet töihin, otat lääkettä ja hoidat niskaasi. Jos lääkäri ei kirjoita saikkua, hänen mielestään et tarvitse sitä.
 
mulla kans
[QUOTE="Vilja";30365276]Niskalihakset voi tulehtua. Ja on muuten jumalattoman kipeät sitten ja ihan kuin tulessa!

Eikä auta mitkään kaulaliinat.[/QUOTE]

Tää on niin totta! Mulla on joskus aiemmin aivan fyssarin diagnosoimana pahasti tulehtunut niska-olkapää-alue.. Ja taas kärsin sairaan kipeästä yläselkä-niskavaivasta, johon kuuluu lieveilmiönä mm. jatkuva jännitys niskassa, jolloin pää tuntuu suorastaan vääntyvän oikealle olalle,päätä särkee, käsivarsien ulkopinnat ja nimetön+pikkurilli menee toisinaan aivan puuduksiin molemmista käsistä jne.. Ei oo kivaa ei, mutta kun siihen ei auta lihasrelaksantit sen kummemmin suoraan piikkinä lihakseen, saati suun kautta otettuna, niin yritän pärjätä buranalla ja "perkeleellä".. Nukkua ei voi, kun leposärkykin niin viheliäistä, mutta eipä siihen kait hirveesti kikkakolmosia oo jaossa, kuinka pääsis yli.
 
"1234"
Pilates rulla ja pikkipalot oikeaoppisesti käytettynä auttavat ja minulla on ollut samoja oireita kun yllä oleva kirjoitti. Suosittelen piltes tunnille menoa ja sen jälkeen ahkeraa itse hoitoa pallolla tai rullalla
 
"Vilja"
Eikä muuten tulehtuneita lihaksia pidä mennä hierotuttamaan tai venyttelemään. Ihan rauhassa pitäisi antaa tulehduksen mennä ohi.
Ja sitten voi alkaa ennaltaehkäisevästi hoitamaan niitä lihaksia. Omalla kohdalla parhaaksi todettu fys.terapeutin suosittelema punttijumppa. Myös uinti tekee hyvää.
 
tk.
[QUOTE="Vilja";30365276]Niskalihakset voi tulehtua. Ja on muuten jumalattoman kipeät sitten ja ihan kuin tulessa![/QUOTE]

Ei muuten voi ellet ole yli 60-vuotias tai sinulla on reuma. Terveellä nuorella ihmisellä tulehdus lihaskudoksessa on erittäin harvinainen.
 
"vieraana"
Ei muuten voi ellet ole yli 60-vuotias tai sinulla on reuma. Terveellä nuorella ihmisellä tulehdus lihaskudoksessa on erittäin harvinainen.
No ei siihen alle 60-vuotias kovin isoa traumaa tarvitse että lihas tulehtuu, jos sopivasti sattuu ja jatkaa rasitusta. Monet muutkin autoimmuunisairaudet altistavat lihastulehduksille kuin reuma... omakohtaista kokemusta valitettavasti on.
 
vierailija..
En itsekään asiaan aluksi uskonut, mutta sain avun tenniskyynärpäähän venyttelyllä (itsestäänselvyys) ja vaatteeseen kiinnitettävällä magneetilla, jossa ihoa vasten tulehdusta poistava kuparikerros. Hehkutan toki asiaa, mutta uskokoon ken haluaa. Samaisesta putiikista ostin rannekorun, josta puolestaan ei ole ollut apua - nätti vaan...
 
Keittiönoita
Lihasrelaksantti + tulehduskipulääke on aika hyvä yhdistelmä. Saikkua ei tarvitse kuin päivän tai korkeintaan kaksi. Jos niskakipu on työperäistä, sitten pitää vaatia työpaikalle työterveyshuollosta fysioterapeutti tarkistamaan työtilojen ergonomian. Työntekijä ei voi olla pois töistä ilman saikkua, mutta työnantaja on velvollinen järjestämään sellaiset työolosuhteet, jossa työntekijä voi työskennellä ilman särkylääkkeitä. Eli ergonomia kuntoon.
 

Yhteistyössä