Saako äitiysneuvolaan ottaa esikoisen mukaan?

  • Viestiketjun aloittaja -.-
  • Ensimmäinen viesti
"Nansku"
Juu tottakai saa. Ja vaikka koko perheen :)

Me ainakin käytiin monesti ihan koko porukka siellä, eli mies ja parikin lasta mukana. Ihan mielissään oli neuvolantäti ja kirjotteli yleensä ylöskin et millä porukalla neuvolassa käydään ( esim "äiti yksin" "lapsi mukana" tai "koko perhe mukana").. siitä en kyllä tiedä et miks tommosia ylös kirjataan, mut siis ihan positiivisena tuntuivat pitävän et oli muut mukana :)
 
vinkea
Neuvolassahan seurataan raskauden ajan ja sen jälkeen kokoajan perhesuhteita, jotta voidaan auttaa jos suhteet kriisiytyy. Jos neuvolatätit vaihtuu, voi uusi neuvolatäti kuitenkin lukea korteista että perhe on ollut matkassa neuvolassa niin ei tarvi edes erikseen kysyä, miten muu perhe suhtautuu ja osallistuu raskauteen. Läsnäololla on kuitenkin jo iso vaikutus! Ehdottomasti kaikki kynnelle kykenevät vaan matkaan.
 
"terkka"
Saa, tervetuloa! Mutta jos pystytte, niin tulkaa ensikäynnille lasten kanssa mielellään niin, että molemmat vanhemmat mukana tai sitten ilman lapsia. Sillä käynnillä on paljon asiaa ja menee myös aikaa. Joskus jää käynnistä jokaiselle tosi vaillinainen olo, kun äiti juoksee käynnillä leikki-ikäisen ja taaperon kanssa ja yrität saada sivussa kaiken tehtyä. Eli varatkaa se 90min aikaa. Osa lapsista ei jaksa olla.
 
Itellä ainakin oli toissapäivänä molemmat tytöt mukana :) Nätistihän nuo olivat, kauheaa selostusta piti esikoinen puolet ajasta ja neuvolatädit vaan naureskeli kun yks tosissaan selittää kuinka keskellä yötä hypitään lehtikasassa ja lasketaan mäestä siihen ja syödään samalla jäätelöä jossa on pippuria :D
 

Yhteistyössä