mitkä on seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja vapaavaivarattu
  • Ensimmäinen viesti
vapaavaivarattu
Jos vaimo kärsii haluttomuudesta ja mitä olette valmiit kestämään jos mies haluaa kuitenkin seksiä?
Viikolla iltapäivälehdessä oli joku erikoislääkäri sitä mieltä, että naisen kestää seuraukset jos ei pysty seksiä tarjoamaan parisuhteessa toiselle. Sama pätee musta toisinkin päin.
Elävästä elämästä esimerkkejä nähneenä ja kokeneena, voisin veikata, että näitä haluttomia naisia on paljon. Tämän kirjoitin nyt ihan siksi, että sain pari päivää sitten sähköpostiini kuvan yhdeltä ukkomieheltä, joka oli kesken työpäiväänsä käynyt vessassa ottamassa kuvan kalustaan ja joka on jo useasti halunnut tavata..piristääkseen elämäänsä..
 
wssx
Puolison olisi turha pyydellä minulta lupaa pettämiseen tai haluttomuus ei mitenkään muuttaisi tilannetta miten suhtautuisin jos mies jäisi kiinni pettämisestä.

...sitä paitsi seksin voi hoitaa monellakin muulla tavalla kuin panemalla.
 
varattuvaivapaa
Tuohan on niin totta, paneminen on vain yksi keino..
Mutta oikeasti, kuka voisi antaa ns. luvalla käydä vieraissa..
Tai toisaalta, eikö parisuhteessa pitäisi haluta toiselle hyvää, tavalla tai toisella?
 
wssx
Tai toisaalta, eikö parisuhteessa pitäisi haluta toiselle hyvää, tavalla tai toisella?
...mutta ei millätavalla tahansa.

Parisuhde ei hyödy mitään siitä jos toimin tavalla tai sallin asioita joita en voi hyväksyä ja jotka ennen pitkää johtaa vain katkeroitumiseen.

Riippuu vähän tietysti tilanteesta mutta toiselle hyvän haluaminen voi hyvinkin olla sitä että hoitaa haluttomuuttaan.
 
varattuvaivapaa
Tottakai vastavuoroisesti hyvää ja turvallista elämää. Mutta ihan provokatiivinen kysymys.. Kuluuko se väline, jos sitä käyttää muualla? Tai jos se seksin harrastaminen muualla tuo kotiin tyydyttyneen kumppanin, joka jaksaa ehkä huomioida toistakin paremmin.. En siis nyt puhu mistään "rakkaussuhteesta" vaan kivasta seksistä fb-periaatteella?
 
wssx
Tottakai vastavuoroisesti hyvää ja turvallista elämää. Mutta ihan provokatiivinen kysymys.. Kuluuko se väline, jos sitä käyttää muualla? Tai jos se seksin harrastaminen muualla tuo kotiin tyydyttyneen kumppanin, joka jaksaa ehkä huomioida toistakin paremmin.. En siis nyt puhu mistään "rakkaussuhteesta" vaan kivasta seksistä fb-periaatteella?
Ei kulu, mutta ei myöskään kannata yrittää väkisin hyväksyä että se on ok asia ja hyväksyttävää jos se ei itselle sitä ole. Jos se taas itselle on asia jonka pystyy hyväksymään puolisostaan, mitään ongelmaa ei ole.
 
"tulli"
Tuo eihän se käytössä kulu on kyllä yksi idioottimaisimmista tavoista perustella parisuhteen ulkopuolista naimista. Siis niissä suhteissa joissa lähtökohta on sitoutuminen ja yksiavioisuus niin onhan siitä van pidettävä kiinni. Se on kunnioitusta puolisoa kohtaan, moraalista ja suojelee perhettä. Noita vapaasuhdeviritelmiä aika harvalla kuitenkaan on. Eikä sellaista voi keskenkaiken yksipuolisesti alkaa toteuttamaan = pettämään.
 
vvvvv
Jos olisi vaikka joku biologinen lukko mikä suljetaan kun mennään naimisiin, että pari ei vain olisi enää ikinä kykenevä harrastamaan jonkun kolmannen kanssa seksiä, niin saiskohan se parisuhteessa olevat panostamaan hieman enempi siihen parisuhteeseen.
 
varattuvaivapaa
Haluaisiko vaimo nähdä ne dokumentit..tuskin tosissaan kuitenkaan.
Vapaasuhdeviritelmiä on enemmän kuin uskoisikaan, mutta vielä enemmän miehiä ja vaimoja, jotka kaipaa kosketusta ja seksiä, tunnetta olla haluttu edes hetken..luvatta tai luvalla.
 
wssx
enemmän miehiä ja vaimoja, jotka kaipaa kosketusta ja seksiä, tunnetta olla haluttu edes hetken..luvatta tai luvalla.
Melko monet saavat sitä ihan luvan kanssa ja yleensä sitä enemmän mitä enemmän jaksavat panostaa siihen luvalliseen suhteeseen.

Ketjussa lähdettiin liikkeelle haluttomuudesta. Haluttomuus ei yleensä estä koskettelua puoin tai toisin.

Mikäli pettämisen seurauksena on esim. ero miten se estää pettäjää (tai petettyäkään) hakemaan koskettelua jostakin muualta.

Miksi pettäminen olisi pakko hyväksyä?
 
varattuvaivapaa
Pettämisen ei pidä olla hyväksyttävää, siksi hain kommentteja lähinnä siihen kuinka moni voisi antaa luvan ulkopuoliseen seksiin. Pettäessä mieli rakentaa helposti omituisia asioita, salaisuudet harvoin jaksaa olla vain kivoja tai jännittäviä. Pilvilinnoja, pahaa oloa..
 
varattuvaivapaa
Haluttomuus itse aktiin ei sulje koskettelua pois, mutta kuinka moni kieltäytyy myös siitä kun pelkää sen olevan portti tai toive seksistä. Ja Joo, puhumallahan nuo aukeaa, mutta MIKSI niin moni sitten sanoo, ettei siitä ole hyötyä, kun toinen lukkiutuu ja ahdistuu.
 
varattuvaivapaa
Käytännössä.. Olen viisi vuotta elänyt itse vapaassa suhteessa, kaiken kaikkiaan olemme olleet yhdessä yli 20 vuotta. Ja tietysti tuttavapiiriimme kuuluu muitakin samassa tilanteessa eläviä.
Tänä aikana olen kuullut kymmenien ellen satojen miesten vonkaamista, jotka joko a) eivät saa kotona hellyyttä, b) seksiä, c) kumpaakaan, d) tai ovat vaan addikteja. Tämän lisäksi kotona ei voi näistä puhua..mitä jää jäljelle..se pettäminen.. Melkein tekisi mieli sanoa, että puolison kannattaisi katsoa peiliin ja kysyä miksi. Ja sitten vastata itselleen valehtelematta. Mutta koska täällähän ei ole vaimoja tai miehiä keitä petettäisiin, niin en sano ;)
 
wssx
Olen viisi vuotta elänyt itse vapaassa suhteessa, kaiken kaikkiaan olemme olleet yhdessä yli 20 vuotta.
Käydyn keskustelun perusteella en ymmärrä ollenkaan miten viisi vuottanut vapaa suhde on vaikuttanut haluttomuuteen, läheisyyden kaipuuseen ja/tai siihen kuinka paljon sitä läheisyyttä saa omassa suhteessa. Kehottaisin katsomaan peiliin olisiko sitä omaa parisuhdetta voinut parantaa muilla keinoin jo niiden 15 vuoden aikana.
 
varattuvaivapaa
Kyse oman suhteen haluista tai haluttomuuksista. Tämä juttu on pitkä enkä sitä avaa enempää täällä kuin sen että meillä on kummallakin seksisuhteita muuallakin kuin kotona. Mutta naisena saa paljon ehdotuksia ja vonkaamista myös niiltä ukkomiehiltä, jotka eivät petä. Siksi pohdin sitä yleistä syytä eli haluttomuutta..ja kun vielä tosiaan viikolla muistaakseni iltasanomissa naispuolinen lääkäri tavallaan heitti pallon vaimoille, jotka eivät halua seksiä.
 
Ex-vaimoke
No, enpä nyt lukenut koko ketjua läpi. Mutta omat seksihaluni alkoivat hiipua oman miehen käyttäytymisestä. En nyt kerrto kaikkea, mutta esim. kännykkääni lähetetyt kuvat omasta seisovasta jutustaan ei todellakaan kiihottanut.
Itse "Jutussa" ei ollut mitään vikaa, mutta kaikki tuollainen käyttäytyminen tappoi mun halut. Ällöttävää.

No, ehkäpä hän sai kuvia vastaanottavan naisen haaviinsa, kun hänen mukaansa lähti :D
 
Eiköhän se ole sinä joka kärsii siitä vaimon haluttomuudesta...

Itsekin siis kärsin siitä (en sun vaimon) ja aina joskus mainitsen siitä.

"No hae sitten muualta sitä..." on vaimon vastaus...

Totta kai hakisin jos tultais tyrkyttämään mutta en edes jaksa panostaa mihinkään irtosuhteisiin.
 
Bumbbis
Se on jännä juttu, kun juuri tuossa ko. uutisesta sai sellaisen kuvan, että miehen on oikeutettua pettää, mikäli ei saa seksiä omalta vaimoltaan ja mikäli se onkin mies, joka ei halua, niin naisen tulisi katsoa peiliin…

Koko uutinen oli sovinistinen ja täysin perseestä.

Haluttomuus johtuu harvoin (ei koskaan) ilkeydestä, vaan siihen sisältyy aina jokin "oikea ongelma". Se on lukko, joka tulisi avata ja siihen voi hakea apua vaikka lääkäriltä tai antaa ajan kulua (jos haluttomuus esim. johtuisi vauvasta). Se, että antaisi väkisillä puolisolle, että se nyt ei vaan menisi vieraisiin, on jotenkin aivan väärin ajateltu ja saattaa tappaa ne viimeisimmätkin halut. Hyvän parisuhteen pitää kestää myös ajoittainen seksittömyys ja hyvässä parisuhteessa ko. asiaa koitetaan selvittää tavalla tai toisella.

Mikäli kuitenkin seksiin riittää se pelkkä akti, pano, niin en ole aivan varma tarvitseeko siihen edes välttämättä toista ihmistä ja mikäli tarvitsee, niin paljon että voisi korvata oman vaimonsa naapurin Tiinalla, voi ehkä ihan oikeasti alkaa harkitsemaan eroa ja ei pelkästään eroa, vaan elämää sinkkuna, sillä seksiä aina saa, mutta hyvä parisuhde on kiven takana.

Toisin sanoen, päästääkää se puolisonne menemään, jotta hän voi etsiä arvoisensa kumppanin, menkää panemaan ja lopettakaa vinkuminen.
 

Yhteistyössä