Uskotko jonkun uskonnon mielikuvitusolentoihin/jumaliin? Tai muihin satuolentoihin?

  • Viestiketjun aloittaja Islam4eva
  • Ensimmäinen viesti
Islam4eva
Laaja tutkimus: Uskonnolliset v
Meta-analyysi 60 erillisestä tutkimuksesta todistaa ateistit uskovaisia älykkäämmiksi.

Albert Einstein kuvailee uskontoa lapselliseksi taikauskoksi ja haukkuu Raamatun kokoelmaksi alkukantaisia legendoja. Einstein myös kieltää juutalaisten aseman valittuna kansana. Hän kirjoittaa: ”Heillä [juutalaisilla] ei ole mitään erityisominaisuuksia muihin ihmisiin nähden. Minulle juutalainen uskonto on kuten kaikki muutkin: lapsellisten taikauskojen ruumiillistuma.” "Minulle sana "jumala" ei ole muuta kuin inhimillisen heikkouden ilmaisu ja tuote. Raamattu on kokoelma kunniallisia mutta alkukantaisia legendoja, jotka ovat melko lapsellisia. Edes hienostuneet tulkinnat eivät voi tätä asiaa muuttaa" Einstein toteaa kirjeessään.[51]

Lähde: Wikipedia

Yhdysvaltalaisia suurmiehiä:

Majakat ovat hyödyllisempiä kuin kirkot
- Benjamin Franklin

Tämä olisi kaikkein hienoin maa jos uskontoa ei olisi!
-John Adams, Yhdysvaltain toinen presidentti vuosina 1797–1801.

Kristinusko on perverssein ihmisen tuntema järjestelmä.
-Thomas Jefferson, Yhdysvaltain kolmas presidentti ja yksi Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajista.

Lähde: Uskomatonta, elokuva (mm.netflix)

https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/
1 200 000 suomalaista jo eronnut kirkosta. Köyhä jumala/mielikuvitusolento kun kirkollisveroa ihmisiltä tarvitsee, vaikka on "kaikkivoipa"

Raamattu on ihmisen kirjoittama satukirja. Etkai ennen syntymääsikään missään taivaassa ollut?

Mitä ateismi on - Perusteet - YouTube
Ihmiset ihan vakavissaan keskustelevat ateismista tietämättä alkujaankaan mistä siinä on kysymys. muutama "rautalanka"-mallinen video jossa asiaa selvitetään
 
Ateisti1966
Pirkko, Mitä selität psykoosipäissäsi? Helvettiin joutuu? Onko tuo helvetti joku sen satukirjanne mielikuvituspaikka? Lopeta pelkääminen, ei taivaita tai helvettejä ole olemassakaan. Vaikka jossain satukirjassa sellaisista höpötetään, niin ei kirjan teksi tee vielä mitään todeksi.

Ja joku hullu vielä haluaa johonkin taivaaseen? Teissä aivopestyissä hihhuleissa on jo niin paljon kestämistä maan päällä, etten todellakaan halua teidän kanssa samaan paikkaan kuoleman jälkeen. Kuuntelemaan jeesus paskaa. Oksettaa koko ajatuskin "taivaasta".

Ja jos jonkun näköinen jumala olento olisi meidät ja koko maailmankaikkeutemme luonut, niin kai se osaisi meihin myös ottaa yhteyden, muullakin tavalla kuin hiekkakansan kirjoittaman satukirjan kautta.

Itsehän en voisi noin narsistista jumalaa palvoa joka vaatii palvontaa,veroja ja ylistämistä että päästää taivaaseensa. Ja kaikkivoipana antaa sairauksien kukkia planeetallamme. Olisi kyllä harvinaisen sairas tyyppi.
 
KalevalassaOnSuomiJumalat
Jehovat käyvät ovilla käännyttämässä ja kirkkosanomia puskee postiluukkuun, niin on hienoa että ateistit ja agnostikot tekevät käännytystyötään edes verkossa.

https://www.youtube.com/watch?v=TvCG-Eg3GD8

Raamattu kirjanne on kirjoitettu vasta 2000 vuotta sitten. Joutuiko kaikki sitä edeltävät ihmiset mielestänne sinne mielikuvituspaikka helvettiinne, koska eivät tietäneet mitään aavikkokansan kirjoittamasta raamatusta? Olisi teidän kannattanut hivenen vielä jatkaa kouluja että olisitte jotain ymmärtäneet ympäröivästä todellisuudesta.

Kummatkin maailmansodat, ristitetket, noitavainot, inkvisiittio, orjuus, apartheid ja holokausti ovat kristittyjen tekemiä.

Kristinuskolla on 250miljoonaa uhria ja viimeisen vuosikymmenen sodatkin ovat uskovaisten aloittamia.

Kertoisiko joku minulle missä päin maailmaa ateistit sotivat tällähetkellä? Israelissa?

Tiedätkö että kristinusko tuotiin suomenkin metsiin uhkailemalla ja tappamalla? Muinaiset suomalaiset uskoivat mm. järvien ja metsien henkiin. Sitten tuli kristityt "käännyttämään" suomalaiset.

Maailmassa on yli 10 000 uskontoa. Muistakaa sitten liittyä kaikkiin varmuuden vuoksi. Kyllä meinaan vituttaa jos osuttekin väärään.
 
OikeusOnvoittanutTaas
Erosin kirkosta jo ajat sitten. Säästänyt kymmenessä vuodessa yli 10 000€ kirkollisveroja. Onneksi valtio ja kirkko tullaan lähivuosikymmeninä jo erottamaan toisistaan. Kiitos mm. maahanmuuttajien ja islamin.

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/
 
"Tarja"
Kannattaa pysyä kaikista uskonnoista ja uskovaisista todella pitkällä. Jos haluaa säilyttää mielenterveytensä.

Lakiin pitäisi saada pykälä että alle 18-vuotiaita ei saisi liittää mihinkään uskontoihin. Vaan vasta täysi-ikäisenä saisi itse valita (kuten muunkin haitallisen, tupakka, viina jne) Jos vielä täysi-ikäisenä uskoisi nooan arkkeihin ja aateimeihin ja eevoihin, niin voisi aivan vapaasti alkaa maksamaan veroja omalle uskonnolleen. Epäilen ettei sen jälkeen paljoa uskovaisia enää olisi. Tämä suomen lapsikaste on sairasta ja oksettavaa.
 
"Heidi"
Uskonnon ongelma ei ole ainoastaan se fanaattinen ja tuomitseva ääripää. Ihan tavalliset, suvaitsevaiset ja mukavat tapauskovaisetkin usein ajattelevat, ettei siitä seuraa mitään vahinkoa jos kertoo lapselle taivaasta, enkeleistä, jumalasta joka kuulee kaiken ja joka on aina oikeassa, vaikka mitä kauheuksia tapahtuisi. Ovathan ne jutut psyykkeelle tarpeellinen tapa käsitellä omaa ja rakkaiden kuolemaa ja siihen liittyvää pelkoa, mutta se johtaa tutkitusti myös peruskriittisen ajattelukyvyn vaarantumiseen aikuisiällä. Uskonnollisesti kasvatetuilla ihmisillä on selkeästi enemmän vaikeuksia tunnistaa vedätyksiä, huijauksia, höpötarinoita ja huuhaata informaation seasta. Uskonnollinen kasvatus helposti johtaa siihen vinoutumaan, ettei kohdista kritiikkiä tasapuolisesti: sitä voi olla ihan fiksu, lukenut ja sivistynyt ihminen, mutta silti uskoa puhuvaan käärmeeseen ja kokea juovansa jumalolennon verta kirkossa. Monet modernit uskovaiset toki myös tiedostavat, että Raamattua ei voi ottaa kirjaimellisesti, se kun on täynnään rautakautista kansantarua... mutta miksi sitten ylipäätään uskoa olentoon jota tuo vertauskuvallinen eepos väittää todeksi? Miksei voi olla uskomatta siihenkin, kuten tuhansiin muihin ihmiskulttuurin jumalselityksiin, ja rakastaa lähimmäistä ihan siksi että niin on helpompi itselläkin olla osana tätä maailmaa?
 
ParhaatNaurutKristinuskosta
Kristinusko tarkoittaa laajalle levinnyttä uskomusta, jonka mukaan epäkuollut juutalaiszombi, joka oli oma isänsä, tekee sinut onnelliseksi ja ikuisesti eläväksi, jos et ole itseesi tyytyväinen vaan kadut monia tekojasi, syöt symbolisesti kosmisen juutalaiszombin lihaa ja juot tämän verta sekä telepaattisesti kerrot hänelle, että hän on sinun herrasi ja mestarisi ja että olet hänen orjansa. Kristinuskon mukaan näin toimimalla sielusi pelastuu synnistä, joka on olemassa siksi että kylkiluunainen vakuuttui valheista, jotka puhuva käärme kertoi taikapuusta. Pelastus tapahtuu vain, koska Jumala uhrasi julmasti ja verisesti poikansa joka oli Hän itse, jotta voisi muuttaa tilannetta jonka oli itse säätänyt ja korjata rikoksen, jonka kohteena Hän oli itse. Kristinusko sai alkunsa yrityksenä reformoida edes hiukan takapajuisuudestaan, täydellisestä epäloogisuudestaan, tiukkapipoisuudestaan, fanaattisuudestaan, ahdasmielisyydestään ja julmuudestaan tunnettua juutalaisuutta ja saada siihen edes jotain tolkkua, mutta siitä kehkeytyikin aivan oma uskontonsa.
Loogisuutensa vuoksi kristinusko on maailman laajimmalle levinnyt uskonto. Sen rauhan ja rakkauden sanomaa, jonka symbolina on antiikkinen kidutusväline, kannatetaan miltei kaikkialla maailmassa.
 
puolensajapuolensa
Sehän se on se peruskysymys, että mistä elämä on saanut alkunsa. Miettikääpä sitä puolta mihin ateistit joutuvat uskomaan. Todistusaineiston perusteella tyhjästä kun ei mitään elämää synny itsestään, mutta ateistit joutuvat siihen uskomaan kun haluavat pitää uskostaan kiinni.
 
Olet Idiootti
Sehän se on se peruskysymys, että mistä elämä on saanut alkunsa. Miettikääpä sitä puolta mihin ateistit joutuvat uskomaan. Todistusaineiston perusteella tyhjästä kun ei mitään elämää synny itsestään, mutta ateistit joutuvat siihen uskomaan kun haluavat pitää uskostaan kiinni.
Missä ateistit ovat väittäneet kaiken tyhjästä syntyneen? Ja mikä senkin sitten mielestäsi estäisi, ettei kaikki voisi syntyä pienestä atomista räjähtämällä (kuten tiede tällähetkellä epäilee mm.alkuräjähdyksen aiheuttama universumimme laajentuminen joka on tieteellisesti todistettu fakta) Mm. Multiversumi ja säeteoriat ovat tuhat kertaa vähemmän naurettavia, kuin hiekkaneekereiden kirjoittaman satukirjan kertoma tarina 6000vuotta vanhasta maailmankaikkeudesta. Nooanarkki ja veden halkomis saduista puhumattakaan.

Kristinusko – Hikipedia
 
buub
Sehän se on se peruskysymys, että mistä elämä on saanut alkunsa. Miettikääpä sitä puolta mihin ateistit joutuvat uskomaan. Todistusaineiston perusteella tyhjästä kun ei mitään elämää synny itsestään, mutta ateistit joutuvat siihen uskomaan kun haluavat pitää uskostaan kiinni.
Niin no, uskovaisilla taas on se harhakäsitys, että ateistitkin määrittävät maailmankuvansa jonkin uskon kautta. Mulle on ainakin ihan absurdi ajatus, että uskonnon puutteessa "joudun" uskomaan johonkin muuhun. Ei se niin mene, eikä uskonnottomuus tarkoita, että ihminen on henkisesti kylmä, tyhjä tms.
 
J.Toivola
5 000 suomalaista eronnut taas kolmen päivän aikana. Ja sinä päivänä kun seurakuntavaalien jälkeen homo toivolat huutavat kirkoissa tasa-arvoisesta homoliitoista, niin eroaa 100 000 lisää. On tätä kristinuskon tuhoa hieno seurata. Onneksi nämä sairaat uskonnot tuhoutuvat tietoyhteiskunnassamme.
 
UskonnotHullujenSatuja
http://yle.fi/uutiset/paavi_franciscus_alkurajahdys_ja_evoluutio_ovat_totta/7571791

Paavikin sen jo meni myöntämään että tiede on totuus eikä raamatun lapselliset luomiskertomukset. Harmi vain ettei paavikaan tekstin mukaan ymmärrä mitään tieteestä.
 
Mä en usko mihinkään jumalaan tai vaihtoehtoisesti uskon niihin kaikkiin. Tosin en toimi enkä milloinkaan tule toimimaan yhdenkään jumalan luomien sääntöjen mukaan.

Mä uskon, että on maailmankaikkeus ja tää pallo ja meidän pitäisi pitää niistä ja toisistamme huolta. Elää niin, ettei kuollessa tarvitsisi pelätä tuomiota pahoista teoista.

Jeesukseen mä uskon! Se on mun (ainoa) idoli. Ja juuri siksi erosin kirkosta.
 
OT
http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/11.htm

"ja katselkaa upeita todisteita, vaikkapa siirtymää metelijan leuasta nisäkkään leukaan. Matelijalla on useita luita, nisäkkäällä vain yksi alaleuan luu. Matelijalta peräisin olevat luut ovat siirtyneet sisäkorvaan. Aivan upea siirtymä!"

Ohjelmassa Tiededokumentti Lajien synty osan3/3. Mahtoiko tarkoittaa just tuota?
 
OHHOH
http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/11.htm

"ja katselkaa upeita todisteita, vaikkapa siirtymää metelijan leuasta nisäkkään leukaan. Matelijalla on useita luita, nisäkkäällä vain yksi alaleuan luu. Matelijalta peräisin olevat luut ovat siirtyneet sisäkorvaan. Aivan upea siirtymä!"

Ohjelmassa Tiededokumentti Lajien synty osan3/3. Mahtoiko tarkoittaa just tuota?
Siellä lainauksessa on muunneltu teksti IHMISEN > MIEHEN:

Alunperin se meni näin:

"13:24 Toisen wertauxen pani hän heidän eteens/ sanoden: Taiwan waldacunda on ihmisen wertainen/ joca kylwi hywän siemenen peldons."
 
Ainakaan otsikoinnin suhteen ateisti ei ole älykkäämpi.
No ei. Tommoisella avauksella saa aikaan vänkäyksen: uskot- olet tyhmä, eikä kun sä et usko niin itte oot ja mun isi on vahvempi kuin sun isi.

Jokaisen perusoikeus on uskoa tai olla uskomatta tulematta sen vuoksi loukatuksi.

Uskovien homma ei o julistaa, että palat helvetin tulissa jos et usko (oikein, eli tavallani)
Ateistien homma ei o julistaa uskovia hölmöiksi. Mutta siitä voi keskustella ihan asiallisestikin, että mikä on aikanaan ollut laisäädännöksi kirjoitetun tekstin tarkoitus ja miksi pitäisi noudattaa viisi tuhatta vuotta vanhoja teurastusmääräyksiä aikana ja paikassa jossa kylmäketju on keksitty? En ole myöskään koskaan kadehtinut naapurini karjaa. Jos tekstissä lukisi, että älä kadehdi naapurisi NMT- puhelinta, niin 2000- luvulla syntyneet eivät lausetta ymmärtäisi.
Sama pätee taikauskoihin. En pelkää mustia kissoja, enkä tiedä minkä vuoksi niitä pitäisi pelätä. Peilien särkymisen ymmärrän, koska olivat aikanaan niin kalliita, että niitä ei ihan joka paikassa ollut. Tikkaiden alta en kulje, mutta siihen on se syy, että sieltä saattaa pudota jotain päähän.
 

Yhteistyössä