Uskotko jonkun uskonnon mielikuvitusolentoihin/jumaliin? Tai muihin satuolentoihin?

  • Viestiketjun aloittaja Islam4eva
  • Ensimmäinen viesti
OT
Oppitori: Kiria, Nuorucaisten Tapain sijwollisudest

Tuo kieli on kai jo unohtunut, mutta esimerkiksi pärly on helmi jne:
Oppitori: Kiria, Nuorucaisten Tapain sijwollisudest

Pätkä muualta auttaa ymmärtämään sitä helpommin.

Mutta ainahan käännöksissä käy niin, että ne muuttuu. Nykyään moni ei tiedä, että Alli Paasikiven käsivarsien löysät ovat muuttuneet "alleiksi", Ihan vaan esimerkkinä. Eikä me mitään helmistä ymmärretä, kun ne ennen muinoin on täytynyt sukeltaa veden pohjalta jne.
 
[QUOTE="Katariina";30384413]Jumala ei ole satuolento, kun on rukouksessa ollessaa saanut kokea sen rakkauden määrän tietämällä tietää että Jumala on olemassa.[/QUOTE]

Ootko sä lukenut vanhaa testamenttia?
Eikös se Jumala kuulosta kaikelle muulle, kuin rakastavalle ja välittävälle?
 
kukauskoo?
Perusateisti "uskoo" vaikkapa siihen, että jos kiven heittää ilmaan, niin se putoaa alas. Väitteelle ei tarvitse etsiä voittajaa. Asia on kenen tahansa todennettavissa.
Peruskristitty uskoo tuon myös. Peruskristitty myös uskoo, että fysiikan ja kemian muuttumattomat lait eivät yhtäkkiä lakkaa olemasta ja aiheuta sitä, että esim. eloton muuttuu elolliseksi itsestään. Ateisti joutuu tähän uskomaan sokeasti ilman todisteita, koska kieltää Luojan olemassaolon. Kemialliseen evoluutioon uskominen on vaan yhtä järkevää kuin se, että uskoisi että kun kiven heittää ilmaan, niin painovoima yhtäkkiä voi sattumalta lakata olemasta ja kivi ei tipu maahan ikinä.
 
..........
Elämän syntyä on tutkittu vuosikymmeniä ja taas vuosikymmeniä... kuitenkaan kukaan ei ole saanut elotonta muuttumaan elolliseksi. Millä perusteella ateisti sitten tietää, että näin on tapahtunut? Ei ateisti tiedäkään, mutta se on ainoa vaihtoehto jos ei halua uskoa Luojaan. On pakko uskoa sokeasti tuohon alkusyntyyn. Nyt moni sanoo, että "tiede tulee vielä ratkaisemaan ongelmat...", mutta tuo on pelkkää toiveajattelua eikä mikään todiste.
 
OletHenkisestiSairasSatuilija
Ateisti joutuu tähän uskomaan sokeasti ilman todisteita, koska kieltää Luojan olemassaolon. Kemialliseen evoluutioon uskominen on vaan yhtä järkevää kuin se, että uskoisi että kun kiven heittää ilmaan, niin painovoima yhtäkkiä voi sattumalta lakata olemasta ja kivi ei tipu maahan ikinä.
Tiede uskoo sokeasti ilman todisteita? Olet sekoittanut uskonnon ja tieteen. Uskonnot nimenomaan on satuihin uskomisia _ilman_ todisteita. Tieteessä kaikki joudutaan todistamaan faktoiksi.

Se että sinä et sitä pysty käsittämään että evoluutio on jo todistettu todeksi, ei ole meidän normaalijärkisten ongelma.
 
RaamattuPaskaSatukirja
Elämän syntyä on tutkittu vuosikymmeniä ja taas vuosikymmeniä... kuitenkaan kukaan ei ole saanut elotonta muuttumaan elolliseksi. Millä perusteella ateisti sitten tietää, että näin on tapahtunut? Ei ateisti tiedäkään, mutta se on ainoa vaihtoehto jos ei halua uskoa Luojaan. On pakko uskoa sokeasti tuohon alkusyntyyn. Nyt moni sanoo, että "tiede tulee vielä ratkaisemaan ongelmat...", mutta tuo on pelkkää toiveajattelua eikä mikään todiste.
Vuosikymmeniä? Haha. Niin raamatunhan mukaan maapallo on 6000vuotta vanha. Harmi vain että fossiilit tuhoavat satukirjasi väitteen. On jo laskettu planeettojen toisistaan erkanemisista, että oma universumimme on 13,4 miljardia vuotta vanha.

Tiede nimenomaan ratkaisee kaiken. Mm lääketiede versus olematon rukoilu.

Ps. Voin paljastaa sinulle että Harry Potterien, Raamattujen ja muiden "pyhien" kirjojen satuilut eivät ole totta, vaan keksittyjä hölmöjä tarinoita.
 
työntekijä
rnit uskovaiset toki myös tiedostavat, että Raamattua ei voi ottaa kirjaimellisesti, se kun on täynnään rautakautista kansantarua... mutta miksi sitten ylipäätään uskoa olentoon jota tuo vertauskuvallinen eepos väittää todeksi? Miksei voi olla uskomatta siihenkin, kuten tuhansiin muihin ihmiskulttuurin jumalselityksiin, ja rakastaa lähimmäistä ihan siksi että niin on helpompi itselläkin olla osana tätä maailmaa?[/QUOTE]

Miksi niitä lähimmäisiä pitäisi ylipäätään rakastaa? Miksi sanot niin edes?
 
"Purppura"
Ainakaan otsikoinnin suhteen ateisti ei ole älykkäämpi.
Menee vähän off-topici, mutta mielestäni jo ihmisten arvostelu älykkyyden perusteella on rasistista. Kukaanhan ei voi päättää sitä miten älykkääksi syntyy ja ''tyhmempikin'' ihminen voi olla hyvä ihminen, tehdä oikein läheisiään kohtaan. Kaikista ei ole professoreiksi tai lakimiehiksi, eikö ole enmmän oikein että jokainen tekee parhaansa vai onko vähemmän älykkääksi itsensä myöntäminen sekin jo kiellettyä?
 
"Pieras"
En usko, mutten silti pidä sopivana ja sivistyneenä käytöksenä nimitellä toisten ihmisten (ymmärrettävästi) tärkeitä jumalia/jumalaa mielikuvitus- tai satuolennoiksi.
 
jeesusnäsäretiläinenhomo
Mitä muuta ne mielestäsi sitten ovat kuin jälkeenjääneiden ja lapsenmielisten kuvitelmaa?

Wikipediasta:
Monet uskonnottomat ajattelijat ovat esittäneet, että tiede ei jätä tilaa uskonnoille muuna kuin ”historiallisesti ja kulttuurisesti tärkeänä todellisuuspaon muotona”[71]. Ateististen arvostelijoiden mukaan uskonto on säilynyt yhteiskunnassa jäänteenä ajoilta, jolloin ihmisten tieto todellisuudesta oli rajoittuneempaa.[72]

Esimerkiksi filosofi Kai Nielsenin mukaan on suorastaan uskomatonta, että eräät oppineet ajattelijat saattavat kannattaa jumalauskoa. Nielsenin mielestä luonnolliseen, naturalistiseen todellisuuskäsitykseen luontevasti liittyvä ateismi on nykyajan järkevän ihmisen valinta ja osa yleissivistystä.[73] Kukaan järkevä ihminen ei yksinkertaisesti voi enää suhtautua jumalauskoon tosissaan. Nielsenin mukaan ateismia ei kuitenkaan pitäisi omaksua pelkkänä itsestäänselvyytenä, vaan sen puolesta tulisi käydä kamppailuun älyllisesti vahingollisia uskonnollisia harhoja vastaan.[74]

Filosofi Ilkka Niiniluodon mielestä uskontojen pyhiin kirjoituksiin nojautuva käsitys todellisuutta koskevan tiedon hankkimisesta ja perustelemisesta on ristiriidassa tieteen menetelmän kanssa.[53][75] Tiede pyrkii kertomaan millainen todellisuus on, etsimään totuutta, hankkimaan tietoa todellisuudesta. Tieteellinen menetelmä, jossa tietoa tavoitellaan avoimesti, arvostelevasti ja julkisesti koeteltavin havainnoin, on tieteen puolestapuhujien mielestä tehokkain ja järkiperäisin käsitysten muodostamisen menetelmä.
 
SairaitaUskovaisia
[QUOTE="Pieras";30398991]En usko, mutten silti pidä sopivana ja sivistyneenä käytöksenä nimitellä toisten ihmisten (ymmärrettävästi) tärkeitä jumalia/jumalaa mielikuvitus- tai satuolennoiksi.[/QUOTE]

Itse taas en pidä sopivana ja sivistyneenä opettaa ja pelotella lapsia lapsellisilla ja sairailla saduilla taivaista ja helveteistä. Tai muidenkaan uskontojen sairailla tarinoilla ja opeilla.
 
yhteisöveroLopetettiin
Kirkon yhteisöverotus loppuu. Tulevaisuudessa saavat vain valtion avustusta 100miljoonaa vuosittain. Hyvä homma. Yhteisövero olisi vain kasvanut kasvamistaan tulevaisuudessa yritysten menestyessä.
 

Yhteistyössä