Nielu- ja kitarisaleikkaus (7v) + liikunta - kokemuksia kaivataan!

  • Viestiketjun aloittaja Leikkaukseen
  • Ensimmäinen viesti
Leikkaukseen
Te, kenen lapselle tai itselle on tehty nielu- ja kitarisaleikkaus. Toipumisesta kyselisin sellaista, että onnistuuko osallistuminen tanssiesitykseen 14. päivänä leikkauksesta? Entä keikalle, jossa seistään, ei siis istumapaikkoja, 13. päivänä leikkauksesta?Toipumisaika leikkauksestahan on virallisesti sen 2vk, mutta kuinka tarkkaa se on, onko tuo ylä- vai alakanttiin?

7-vuotiaalla siis tulossa nielu- ja kitarisaleikkaus. Ongelma on ajankohdan kanssa vain nuo kaksi yllä mainittua menoa, joihin lapsi mielellään menisi molempiin. Mutta onko mitään mahdollisuutta - miten teillä muilla on mennyt toipuminen?
 
nielurisat
Se kitarisojen poisto on huomattavasti pienempi juttu kuin nielurisat. Nielurisat leikataan pois ja nieluun jää avohaavat. Se kaksi viikkoa ei saa urheilla ihan sen takia ettei lähde haavat vuotamaan. Se nielu on alkuun todella kipeä. Ja noin kahden viikon kuluttua leikkauksesta lähtee peitteet jolloin lapsi on uudelleen kipeä.

Meillä lapsi oli 3 vuotta kun kyseinen operaatio tehtiin ja parani nopeasti. Mutta se on todella yksilöllistä, joten eipä kukaan voi 100 % varmuudella luvata että tyttö on täysin kunnossa tuossa vaiheessa
 
vieras..
Nieluriojen poisto ei ole pikkujuttu. Yläasteikäisellä lapsellani oli kuukauden liikuntakielto, tosin taustalla oli leikkaushaavojen aukeaminen. Mutta kahden viikon kohdalla on vielä riski haavojen aukeamiselle.
 
ap.
Nieluriojen poisto ei ole pikkujuttu. Yläasteikäisellä lapsellani oli kuukauden liikuntakielto, tosin taustalla oli leikkaushaavojen aukeaminen. Mutta kahden viikon kohdalla on vielä riski haavojen aukeamiselle.
Ok, aika pitkältä kuulostaa toipumisaika. Pitää sitten vain katsoa tilanteen mukaan, miten paraneminen etenee.
Mietin, että jos paraneminen etenee hyvin eikä vuotoja ole, niin uskaltaisikohan sitten osallistua.... vai voisiko vuoto siltikin alkaa vielä tuossa vaiheessa 14. päivän kohdalla ensimmäistä kertaa.
 
meillä
6 vuotiaalta poistettiin nielu- ja kitarisat. Ekat päivät meni todella hyvin, lapsi oli pirteä ja piti muistuttaa, että ei saa riehua. Viikon jälkeen leikkauksesta n. 3-4 päivää lapsi oli todella kipeä, yöt varsinkin oli vaikeat. Se johtui siitä kun peitteet alkoi irtoamaan ja se tekee kipeää. Sitä kesti tosiaan sen 3-4 päivää ja sen jälkeen lapsi jaksoi taas ihan normaalisti :) Lapset yleensä toipuu nopeammin kuin aikuiset...
 
Multa leikattiin nielurisat joskus alakoulussa ja kyllä se liikuntakielto oli aika pitkä. Kesti toipua kivuista jne. Sanosin ap että katsokaa tilanne lähempänä esitystä että miten hyvin haavat on parantuneet jne. Paha sanoa etukäteen.
 
nielurisat
Meidän 5v pojan kanssa pahinta oli se että ei suostunut syömään tai juomaan, viikon päästä oli aika heikossa kunnossa mutta kyllä siitä sitten nopeasti toipui. Meillä oli 10pv riehumiskielto.
 
sdasd
Meillä teiniltä leikattiin nielurisat viime kesänä. Pari viikkoa otti rauhallisesti, sitten nielu näytti jo kauniin vaaleanpunaiselta, kaikki vaaleat ja epämääräiset röpelöpeitteet olivat hävinneet, joten jatkoi ihan normaalia elämää.
Kipulääkitys on ihan a ja o. Ja kylmää juomista (jäävettä esim) vähän väliä. Yölläkin kello soimaan ja kipulääkettä ja juomista. Meillä poika sanoi, ettei ollut kurkku leikkauksen jälkeen ollenkaan niin kipeä kuin tulehduksissa, mutta annoinkin kyllä hänelle reilun viikon kipulääkettä ihan kello kädessä (Voltaren eli tulehduskipulääke x 3 pv ja Panacod-pore 3 tunnin välein). Syödäkin kärsi ihan hyvin, kylmää ja pehmeää ruokaa.
 

Yhteistyössä