Oletko uhrin vai pedofiilin puolelle tässä asiassa?

  • Viestiketjun aloittaja vieraana..
  • Ensimmäinen viesti
vieraana..
Vanha sukulaismies käyttää tyttöä hyväkseen tämän ollessa pieni lapsi. Ei jää koskaan kiinni ja tyttö ei puhu mitään kenellekään koskaan. Sukulaismies vanhenee yhä vaan ja tämä uhri tulee varastaneeksi häneltä 50 000€:n arvosta omaisuutta ja sinä tiedät tämän. Tiedät uhrin kärsivän vakavista mielenterveydenhäiriöistä menneisyytensä vuoksi ja olevan tästä syystä työkyvytön ja jos kerrot asian edelleen ja tämä uhri joutuu kiinni asiasta kauttasi hän tulee tekemään lähes 100%:n varmasti hyvin pian itsemurhan. Kuuluuko tämä varastaja eli pedofiilin uhri antaa ilmi vaikka tiedät että tästä syystä hän tappaa itsensä ja rahat vei omin luvin korvauksena menneistä?

Enpä enempää kirjoita onko tämä tarina faktaa vai fiktiota.
 
vierass
[QUOTE="hmm";30389694]jos en tiedä hyväksikäytöstä niin kuinka voisin asiaa pohtia?[/QUOTE]

Tätä minäkin jäin ihmettelemään... jos tietäisin niin hakisin tytölle apua.
 
Tytön. Tässä männä vuosina nähtiin julkisuudessa sellainenkin tapaus, että eräs julkisuudessakin ollut moraalittomuudestaan tunnettu henkilö, oli lainannut rahaa joltain tutulta vanhemmalta mieheltä ja jättänyt lainansa maksamatta. Vanha mies kuoli ja nyt tämä julkkis kertoi, että jätti lainan maksamatta sen takia, että joutui lapsena vanhan miehen hyväksikäytön kohteeksi. Tarinaahan ei voi enää mistään tarkistaa mutta takaa sen, että tämä julkkis saa sympatiaa. En sano nimiä.
 
"ksk"
Tytön. Tässä männä vuosina nähtiin julkisuudessa sellainenkin tapaus, että eräs julkisuudessakin ollut moraalittomuudestaan tunnettu henkilö, oli lainannut rahaa joltain tutulta vanhemmalta mieheltä ja jättänyt lainansa maksamatta. Vanha mies kuoli ja nyt tämä julkkis kertoi, että jätti lainan maksamatta sen takia, että joutui lapsena vanhan miehen hyväksikäytön kohteeksi. Tarinaahan ei voi enää mistään tarkistaa mutta takaa sen, että tämä julkkis saa sympatiaa. En sano nimiä.
Jos nyt viilataan, niin tuo tyyppihän sai vanhemman äijän takaamaan lainansa ja jätti sen maksamatta. Mullekin tuli tämä tapaus mieleen, kun luin aloituksen.
 
"Marella"
Tytön puolella. Ja vaikka summa olisi pari nollaa perään, niin tytön puolella.
Tytön pitäisi lisäksi hakea apua itselleen pedofiilian aiheuttamien oireiden vuoksi, ja saada puhuttua asiasta. Häpeä ja syyllisyys on aina seksuaalirikoksen tekijän, ei koskaan uhrin.
 
Jos siis tiedät että mies on käyttänyt tyttöä hyväkseen mutta et ole tehnyt ilmoitusta, miksi tekisit varkaudesta? Kyllä pedofilia painaa vaakakupissa enemmän kuin raha joten siitä se ilmoitus olisi pitänyt tehdä.

Jos olisin jo vuosia katsellut muualle, niin jatkaisin samaan malliin.
 
viera.s
Asia menisi siis niin, että saisin selville, että mielenterveysongelmista kärsivä tyttö on varastanut vanhukselta 50 000 €. Jäätyään kiinni tyttö kertoisi syyksi, että vanhus on käyttänyt häntä hyväkseen lapsuudessa ja uhkaisi itsemurhalla, jos kerron varkaudesta poliisille.

Minä reagoisin tähän kyllä niin, että antaisin tytölle vaihtoehdoksi palauttaa rahat. Jos hän tekisi niin, en tekisi rikosilmoitusta. Muuten kyllä. Samalla toki koittaisin hankkia tytölle apua ja kertoisin myös poliisille itsemurhauhasta.

Ei kyse ole siitä, että olisin pedofiilin puolella. Vaan siitä, että mistäs sitä voisi tietää, onko tytön tarina totta vai ei, jos vasta suuresta varkaudesta/kavalluksesta kiinni jäätyään kertoisi asiasta, eikä minulla olisi aiemmin ollut mitään syytä tuollaista epäillä. Sitä paitsi en kyllä usko mihinkään omankädenoikeuteen, enkä siihen, että tuon summan varastaminen oikeasti hyvittäisi menneet ja tekisi tytön onnelliseksi.
 
"mmm"
Ensin faktat pöytään, joita on kyllä ikävän vähän.
Se mitä tuon kuvauksen perusteella tiedän:
-jostain syystä mielisairas tyttö on varastanut sukulaiseltaan 50000
Se mitä tuon kuvauksen perusteella oletan:
-tuo mielisairas tyttö saataa tehdä itsemurhan
Se mitä en tuon kuvauksen perusteella tiedä:
-hyväksikäyttö, mies ei ole jäänyt koskaan kiinni, eikä tyttö kertonut kenellekkään; ainoat jotka asiasta tietävät ovat mies ja tyttö

Johtopäätökset:
Koska tiedän tytön varastaneen mieheltä tuon 50 k€ omaisuuden ilmoitan siitä miehelle tai mikäli hän ei ole enää kykenevä huolehtimaan omaisuudestaa hänen edunvalvojalleen. Lähisukulaisen tekemä varkaus on asianomistajarikos, jonka poliisi tutkii vain jos asianomistaja vaatii siitä tekijälle rangaistusta.

Itsemurhan tekemistä en voi tietää voin ainostaan olettaa tällaisen riskin olevan olemassa; tyttökään ei voi tietää tekevänsä itsemurhaa. Itseasiassa harva joka asialla esimerkiksi uhkailee sitä toteuttaa.

Se mitä voisin tietojeni/oletuksieni perusteella tehdä olisi ilmoittaa mahdollisista uhkailuista tytön edunvalvojalle, mikäli sellainen olisi olemassa. Mikäli kyseessä olisi täysivaltainen henkilö tilanteessa ei olisi paljon muuta tehtävissä, kuin koettaa saada tyttö hakeutumaan vapaaehtoisesti hoitoon ongelmiensa takia. Lääkärikään ei tänä päivänä pysty kovin heppoisin perustein määräämään pakkohoitoon.

Mikäli mitään itsemurhauhkailujakaan ei olisi olemassa, pitäisin oletukseni visusti omana tietonani.
Jos menisin levittelemään huhuja itsemurha-aikeista pelkästään mutu-tuntumalla olisn pian itse
leivättömän pöydän ääressä syytettynä kunnianloukkauksesta.

On se kyllä luojan lykky, että tämän palstan mammat ei pääse tuomioita jakamaan; olisi kyllä aika sekasortoinen homma kun ihan pelkkien oletusten ja mielikuvien varassa sähellettäisiin.
 
noh.
Tosiaan mistä minä tietäisin että tyttöö on hyväksikäytetty jos ei tyttö siitä koskaan kertonu kenellekään?

Mutta tytön puolella olisin. Ihan sama olisko se 10000€ vai 1000000€ minkä varasti. Tai vaikka tyttö olis tappanut sen miehen, en kertoisi.
 

Yhteistyössä