Joku äiti taas murhannu lapsensa :/

  • Viestiketjun aloittaja VIARAS
  • Ensimmäinen viesti
"hmmm"
Osa kuolemista varmasti johtui "kurista ja järjestyksestä" mikä ei ole kyllä yhtään hyväksyttävämpi syy kuin mikään muukaan syy lapsensurmalle, mutta äitiyden historiassa on tuttua juttua myös ihan lapsensurmat ilman ns. vahinkoa. Omassa suvussanikin on kuollut epämääräisesti ammeeseen 1-vuotias lapsi äitinsä kylvettämänä 1940-luvulla.
Itsemurhat yleisesti ja lapsensurmat äidiltä on aika uusi asia. Naisrikollisiakaan ei juuri ennen ollut. Yhteisöllisyys ja tabut on vahva voima viemään huonoja juttuja lähes pois.

Jossain maassa ei esim. kaduilla ole juuri yhtäkään roskaa kun jo purukumin heitosta saa kovat sakot ja yhteisö painostaa koko ajan olemaan roskaamatta. Jos roskauksesta tulisi ok niin se alkaisi pikku hiljaa lisääntyä. Ja harva harrastaa vanhempansa kanssa seksiä koska kyse tabusta. Tabut ja vastaavat säätelee tosi paljon ihmistä.
 
vierass
Kaksi lasta löytyi kuolleina yksityisasunnosta Kuopiossa lauantai-iltana.

Poliisin tietojen mukaan äidin epäillään surmanneen alle kouluikäiset lapsensa Kuopion keskustan tuntumassa.

Tieto turmasta tuli viranomaisille illalla kello 18:n aikoihin. Maljalahdessa sijaitsevalle kerrostalolle hälytettiin ensin ambulanssit ja poliisipartio. Lasten auttamiseksi ei ollut kuitenkaan enää mitään tehtävissä.

Poliisi tavoitti illan aikana perheen muita omaisia suruviestin vuoksi.

Poliisin mukaan tapauksen tutkinta on vasta alkanut. Poliisi selvittää tapahtuman tekoaikaa ja taustoja viikonlopun ja ensi viikon alun aikana. Osallisia ei päästy vielä lauantaina kuuleman tapauksen aiheuttaman järkytyksen vuoksi. Tilanne tuli yllätyksenä niin perheelle kuin viranomaisillekin.

Poliisin mukaan perheen läheisille ja tehtävää hoitaneille viranomaisille on järjestetty kriisiapua heti lauantaina.

- Lapsiin liittyvät vakavat hälytystehtävät ovat todella ikäviä. Tilanne on järkyttänyt kaikkia osallisia, rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen polisiista kertoo.

Poliisin mukaan tapauksen taustoja tutkitaan lähipäivien aikana. Moni asia on vasta selvittelyssä ja poliisi ei siksi kommentoi j

Savon Sanomat
 
"wolf"
[QUOTE="hmmm";30453000]"Kuri ja järjestys" ja kuolema vahingossa on eri asia kuin "lapsia on ok tappaa". Itsemurhakin on itsekkyyden väline, ennen niitä ei pahemmin tehty.

Lähes kaikissa rikoksissa on motiivi ja se heijastelee tekijän tulkintoja aikansa arvoista ja normeista. Pelkkä väkivallan määrän lasku ei kerro paremminvoinnista, vaan ratkaisevaa on arvopohja. Jos arvot suosii omaa napaa, se saa tällaisiakin muotoja. Väkivallatonta maailmaa ei ole mut koodattu väkivalta on melkein parempi kuin arvot, jotka hyväksyvät itsekkyyden purkautumisen väkivallalla itseä tai muita kohtaan (itsari, murhat, joukkosurmat).[/QUOTE]

Jollain jäänyt historian tunnit väliin näemmä.
 
nykyhetki
[QUOTE="hmmm";30453080]Itsemurhat yleisesti ja lapsensurmat äidiltä on aika uusi asia. Naisrikollisiakaan ei juuri ennen ollut. Yhteisöllisyys ja tabut on vahva voima viemään huonoja juttuja lähes pois. [/QUOTE]

Mistähän keksit, että olisi uusia asioita? Ei ne kyllä kovin uusia asioita ole ja naisrikollisia on ollut rikoksella ja ilman, kun noitavainoissa on Suomessakin tapettu naisia tehdyistä ja tekemättömistä rikoksista. On helppo syyttää nykyhetkeä, narsismia, itsekkyyttä, huonoja arvoja ym. mutta paljon vaikeampi katsoa peiliin ja todeta, että ihmisessä asuu hyvä ja paha ja on aina asunut.
 
"wolf"
[QUOTE="hmmm";30453080]Itsemurhat yleisesti ja lapsensurmat äidiltä on aika uusi asia. Naisrikollisiakaan ei juuri ennen ollut. Yhteisöllisyys ja tabut on vahva voima viemään huonoja juttuja lähes pois.

Jossain maassa ei esim. kaduilla ole juuri yhtäkään roskaa kun jo purukumin heitosta saa kovat sakot ja yhteisö painostaa koko ajan olemaan roskaamatta. Jos roskauksesta tulisi ok niin se alkaisi pikku hiljaa lisääntyä. Ja harva harrastaa vanhempansa kanssa seksiä koska kyse tabusta. Tabut ja vastaavat säätelee tosi paljon ihmistä.[/QUOTE]

Mees takaisin kouluun siitä.

Historia on miesten kirjoittamaa ja tabut säätelivät paljon sitä, mistä sai puhua.

Lue Minna Canthin Anna Liisa ja palaa sitten asiaan.
 
nykyhetki
[QUOTE="wolf";30453121]Jollain jäänyt historian tunnit väliin näemmä.[/QUOTE]

Just mietin samaa ja viitsii vielä tulla kertomaan pokkana niin kuin olisi ollut kovinkin reippaana ja ryhdikkäänä tunneilla mukana.
 
pääs kiinni
Aika monet äidit on kamalan ahdistuneita kun talous on heikko ja tulevaisuus ahdistaa. Sitten kun sulla on vastuuna vielä lapset niin aika helposti on selkä seinää vasten. Musta ainakin tuntuu että äidin saamat tuet huononi koko ajan. Kannattais poliitikkojen ymmärtää että äidit vastaa tän maan tulevaisuudesta ja äidin kyykyttäminen kyykyttää lapsiakin.
 
bert
No mutta ohan se totta, että naisista on tullut paljon itsekeskeisempiä, raadollisimpia ja välinpitämättömimpiä kuin ennen.

Feminismi on nostanut päätään, tässäkö tulos?
 
"wolf"
No mutta ohan se totta, että naisista on tullut paljon itsekeskeisempiä, raadollisimpia ja välinpitämättömimpiä kuin ennen.

Feminismi on nostanut päätään, tässäkö tulos?
Tunge se feminismi suolees ja yritä tajuta jotain tästä maailmasta ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki paha ei ole alkanut feminismin myötä vaan sitä on ollut olemassa jo paljon, paljon aiemmin... (Hei vaan taas mies1, et kauaa malttanut pysyä poissa. :) )
 
Saman taivaan alla
Alkuperäinen kirjoittaja Läheltä nähnyt;30452936:
Näihin asioihin olisi apua olemassa, ellei järjestelmä olisi niin mätä.

Ihmiset eivät uskalla pyytää apua, kun pelätään että menettää lapsensa. Sen sijaan, että kotiin saisi vaikka siivoojan, tarjotaan tukiperheitä; ei uupunut äitikään välttämättä halua olla koko viikonloppuna erossa lapsistaan. Niin ja samallahan sinut luokiteltaisiin epäonnistuneeksi äidiksi ja olisit lastensuojelun holhottavana; ellet tee kuten kehotamme, uhkaamme taas viedä lapsesi.

Lisänä nykyään yleistyneet huoltoriidat, joissa ex voi tehdä ihmisen elämästä helvettiä. Ainoa pakokeino on kuolla, eikä halua jättää lapsiaan kärsimään.

Niin kauan, kun näitä tilanteita ei oikeasti haluta katsoa sellaisina kuin ne ovat ja kuunnella ihmisiä itseään, kunnioittaen eikä riistäen itsenäisyyttä ja vanhemmuutta heiltä, näitä uutisia tullaan lukemaan.

Meitä on useitakin, jotka ovat käytännössä nähneet mikä on vanhemman tähän tekoon ajanut. Ne tilanteet olisivat olleet estettävissä hyvinkin helposti, ellei ihmisiä ajettaisi ahdinkoon. Eläinmaailmassakin emo voi uhattuna tappaa poikasensa, heitä suojellakseen.
Juurikin samaa mieltä. Ja kun asiat on tarpeeksi solmussa, apua ei jaksa edes hakea, jos on monta kertaa turhan hakenut.
Olen itse meinannut tehdä tämän teon, vuosia sitten. Olen todella iloinen, että en tehnyt. Silloin ajattelin asiat umpiväsyneenä eri tavalla. Huoltajuusriidat syynä ja exä teki elämästäni helvettiä. En olisi halunnut jättää lastani kärsimään, ex kun oli impulssiivinen ja väkivaltainen.

En missän nimessä hyväksy lapsen surmaamista, se on kauheaa.
 
bert
[QUOTE="wolf";30453145]Tunge se feminismi suolees ja yritä tajuta jotain tästä maailmasta ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki paha ei ole alkanut feminismin myötä vaan sitä on ollut olemassa jo paljon, paljon aiemmin... (Hei vaan taas mies1, et kauaa malttanut pysyä poissa. :) )[/QUOTE]

En ole mies1
 
ssss
Juurikin samaa mieltä. Ja kun asiat on tarpeeksi solmussa, apua ei jaksa edes hakea, jos on monta kertaa turhan hakenut.
Olen itse meinannut tehdä tämän teon, vuosia sitten. Olen todella iloinen, että en tehnyt. Silloin ajattelin asiat umpiväsyneenä eri tavalla. Huoltajuusriidat syynä ja exä teki elämästäni helvettiä. En olisi halunnut jättää lastani kärsimään, ex kun oli impulssiivinen ja väkivaltainen.

En missän nimessä hyväksy lapsen surmaamista, se on kauheaa.
ex oli väkivaltainen ja sinä ajattelit tappaa lapsesi?!
 
nykyhetki
Omien, vanhempien ja isovanhempien kokemuksiin. Maailma on muuttunut paljon viimeisten vuosikymmenten aikana, ja varsinkin nyt 2000-luvulla.
Eli pohjaat kokemuksen omaan kokemuspiiriisi. Se kertoo vain sinusta, läheisistäsi ja teidän kokemuspiiristä. Kannattaisiko etsiä parempaa seuraa ympärilleen tai opetella kiinnittämään huomioita myös ympärillä olevaan hyvään.

Terveesti itsekäs ihminen voi hyvin, huolehtii omasta terveydestään ja omista läheisistään, rakastaa itseään ja läheisiään. Itsekkyydessä ei ole kerrassaan mitään huonoa tai pahaa eikä itsekkyys tapa ketään tai mitään vaan jakaa hyvinvointia ympäristöönsä.

Silloin kun ihminen on epäterveesti "itsekäs", kyse on pohjimmiltaan itsearvostuksen puutteesta, rakkaudettomuudesta, ehkä jopa itseinhosta.

Sitten on väsymys ja uupumus, joka saa ihmisen mielen vääristymään ja sairastumaan eikä sillä ole mitään tekemistä itsekkyyden kanssa.
 
nykyhetki
[QUOTE="...";30453193]Äitihän oli vaan vähän väsynyt. Kyllähän sitä pitäis tän palstan mukaan ymmärtää.[/QUOTE]

Sinä näköjään olet ollut elämässäsi vain vähän väsynyt. Et paljon.
 
Ei Ollut Mamu ainaskaan
[QUOTE="no niin";30453194]Jossain savon mediassa oli sosiaalitoimen ihminen jo kommentoinut, että kyseinen perhe oli heidän asiakkaitaan, eli tukeakin on saaneet.[/QUOTE]

Maahanmuuttaja ei varmasti ollut, Heillä on niin hyvin asiat täällä
 
tere
Mikä suomalaisia äitejä oikein v as ivaa? Yrittäkää ottaa oppia maahanmuuttajaäideistä!
Suurten kaupunkien turvakotiasiakkaista 90% on maahanmuuttajia. Samaten sosiaaliavustusten määrä on sekä rahallisesti, että avunantamisen suhteen paljon suurempi.

Mamut vie kaiken avun mitä täältä kotisuomesta saa, kantikset jää nuolemaan näppejään.
 

Yhteistyössä