Korvakipuisten äidit hei! Auttakaa..

  • Viestiketjun aloittaja mietin tässä..
  • Ensimmäinen viesti
mietin tässä..
Meidän 5v (jolla ei ole koskaan ollut korvatulehdusta) itki pe iltana että korviin sattuu ja väsyttää. Samaan kohtaan oli pari muutakin harmia lapsella joten en oikein tiedä kuinka kovasti sattui, annoin kuitenkin panadolia ja kipu helpotti -ja murheet myös.. Ei ole hänen tyylistä valittaa turhasta, joten jonkun verran varmasti sattui.

Nukkuin yön hyvin ja lauantain oli normaali, puuhaili reippaana ulkona ym. La-su yön nukkui hyvin myös köhi vähän. Tänään (su) oli mummun luona hoidossa ja oli ollut kärttyinen. Nyt illalla vetosi korvakipuun kun suutuin riehumisesta. Korvia putsatessa kieltäytyi ensin (normaalisti tykkää siitä) mutta antoi hyvin putsata, ei sattunut. Ei reagoi ihmeemmin korvan painamiseen/koskemiseen.

Huomenna olisi hyvin tiivis päiväohjelma joten mietin täytyykö tuota lasta käyttää lääkärillä näytillä.. Käsittääkseni korvakipu pahenee makuulla ollessa? Miten pitkään tällästä epävarmaa tilannetta on järkevää seurata kotona?
 
"Saana"
Kyllä veisin lääkäriin vaikka hieman epämääräiseltä oireet kuulostavat. Meidän 5v kertoi kovaan ääneen, että korvaan sattuu ja piteli korvaansa, tosin oli yön nukkunut ihan ok. Tulehdushan siellä oli.
 
Vierass
Ihan vanupuikolla pyöräytän, sillai että se vanuosa juuri ja juuri on korvan sisällä. Onko tapa väärä? Jos, ni miten ne pitäis puhdistaa? Näin olen 5vuotta putsannut lapsen korvat eikä tähän mennessä mitään ole tullut.
Ceridal-öljyä suihkaus korvaan, niin korva puhdistuu itsestään. Jos on paljon vaikkua, niin removaxia ja korvat huuhdotaan. Vanupuikkoa käytettäessä lika menee syvemmälle ja iho saattaa rikkoontua. Netistä löytynee ohjeita enemmän.
 

Yhteistyössä