Julkinen haaste arkkipiispalle Tervolle Toivolalle Niinistölle jne.

  • Viestiketjun aloittaja uteliasosku
  • Ensimmäinen viesti
"rrr"
Vastahaaste sinulle: älä enää postaa omiin ketjuihisi esittäen olevasi joku toinen ihminen, tai ajattelen että olet vähän hölmö.

Nyt mietit että hei, ei mua kiinnosta mitä mieltä tuo random ihminen hölmöine juttuineen on minusta. Mieti hetki lisää, ja ymmärrät että oman haasteesi kanssa on nyt hiukan sama ongelma.
 
vieras-
Onko Paavola ja jumalasi antanut sinulle erikoisluvan rikkoa jatkuvasti keskustelupalstan sääntöjä? Eikö teitä uskovaisia koske yhteiset säännöt vai miksi rikot niitä? Eikö väärintekeminen ole syntiä?
 
puolimatkalla pätevä
Tapio Puolimatka kasvatuksen teorian ja tradition professori, Jyväskylän yliopistosta kirjoitti 25.11.2014 Helsingin Sanomien mielipide palstalle kirjoituksen nimeltään: Antiikin korkeakulttuurit kaatuivat sukupuolineutraaliin ajatteluun.

Puolimatka kirjoitti: Suurissa maailmankulttuureissa yhteiskunta on yleensä pyrkinyt vahvistamaan ja tukemaan perheen biologista perustaa: vanhempien yhteyttä toisiinsa ja lapsiinsa. Niin kauan kuin perheyhteys sitoo puolisot toisiinsa ja vanhemmat lapsiinsa, luodaan optimaaliset edellytykset sekä aikuisten että lasten hyvinvoinnille. Perheessä luodaan se perusluottamus, joka on yhteiskuntaelämän perusta, tai perheessä tämä luottamus tuhotaan.

Puolimatka: Länsimaiden historiassa perheen biologinen perusta on vastaavalla tavalla hajotettu jo kaksi kertaa aikaisemmin: ensin antiikin Kreikassa ja myöhemmin antiikin Roomassa. Molemmissa tapauksissa tällainen perheen atomisoituminen johti vähitellen korkeakulttuuriin rappeutumiseen, koska atomistinen perhe ei lopulta pysty riittävällä tavalla turvaamaan lapsen kehitysedellytyksiä.

Haluammeko toistaa historian virheet vai olemmeko niin älykkäitä, että olemme ottaneet opiksi historian virheistä? Jos tietää jonkin asian rappauttavan yhteiskunnan perustuksia ja silti toistaa saman virheen, niin on kyse tyhmyydestä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja puolimatkalla pätevä;30466371:
Tapio Puolimatka kasvatuksen teorian ja tradition professori, Jyväskylän yliopistosta kirjoitti 25.11.2014 Helsingin Sanomien mielipide palstalle kirjoituksen nimeltään: Antiikin korkeakulttuurit kaatuivat sukupuolineutraaliin ajatteluun.
.
Ajankummallinen yhteensattuma, että Rooma kaatui vähän sen jälkeen kun siellä otettin käyttöön kristinusko. Ja Bysantin mukana säilynyt Kreikka vähän myöhemmin.
 
voi voi
Herra varjele, mitä juuri luin. Ja lähteet: Raamattu. Voi jeesus. Anna olla jo, sairasta tekstiä. Käy kyllä kirjoittajaa sääliksi, millaisissa harhoissa voi ihminen elää. :(
 

Yhteistyössä