Tampereelle muutto

  • Viestiketjun aloittaja tamperelaiseksi
  • Ensimmäinen viesti
tamperelaiseksi
Olemme vuoden sisään muuttamassa Tampereelle, mutta kaupunki on meille ihan vieras. Kertokaa asuinalueista, minne kannattaisi muuttaa kun lapset ovat 5v ja 3v, pidämme rauhasta ja luonnosta, mutta haluaisimme kuitenkin asua palveluiden ja hyvien bussiyhteyksien lähellä. Millaisia kouluja Tampereella on, ovatko toiset "parempia" kuin toiset? Entä minne ei kannata ainakaan muuttaa? Omakotitaloa siis etsimme... Kiitos avustanne! :)
 
"hmm"
jos kerrostaloasuminen käy niin hervanta on hyvä paikka myös lapsiperheille, vaikka jotkut jotka eivät siellä ole ikinä käyneetkään joitain slummitarinoita levittelisivätkin. asuin siellä joitain vuosia, luonto oli lähellä, bussilla pääsi suoraan keskustaan, ikeaan, sairaalaan, duo:sta ja lähiympäristöstä löytyy hyvät päivittäistavarakaupat, kahvilat, ruokapaikat, terveyskeskus jne.

jotkut sitten pitävät heti paskan asuinalueen merkkinä sitä, että alueella on ulkomaalaisia ja joskus päiväsaikaan julkijuoppo tai pari, mutta se kuuluu suurkaupunkiin. mihinkään ongelmiin en parin vuoden aikana törmännyt.
 
tamperelaiseksi
Koulujen sivuilta löytyykin jonkin verran tietoa, mutta olisin kiinnostunut myös kokemuksistanne ja siitä, millainen maine eri kouluilla on. Onko esim. Normaalikoulu "tasokkaampi", niin kuin se monessa kaupungissa tuntuu olevan...?
 
"jenni"
Hervantaa ja Tesomaa kartat ni sen jälkeen muuta mihin vaan. Mites Tampereen sivukunnat?Onko ne poissuljettuja? Esim. Pirkkalaan ja Lempäälään pääsee heittämällä. Mutta jos Tampereen sisällä tahtoo asua niin oikeestaan mitä vaan paitsi edellämainitut. No joku Peltolammiki on täynnä slummialuetta.
 
asiantuntija
Kerrostalossa asutaan nyt, ja ehdottomasti hhalutaan omakotitaloon tai rivariin. On vain kovin vaikea katsella asuntoja, kun ei yhtään tunne kaupunkia...
Hervanta on ehdottomasti paras vaihtoehto, kaikki kriteerit osuu kohdalle mitä mainitsit ja ne jotka sanoo että huono paikka niin ovat kateellisia.

Vältä näitä paikkoja, Tesoma, Multisilta, Peltolammi, Kaukajärvi, Keskusta, Härmälä, Nekala, siellä asuu paljon nistejä, juoppoja ja manneja.
 
Nap
Kannattaa sen mukaan katsoa niitä asuinalueita, että mistä päin kaupunkia työt on (jos sellaiset on jo valmiina), aamu- ja iltapäiväruuhkat kun ei Tampereella ole sieltä mukavammasta päästä jos joutuu matkustaan kaupungin toiselta puolelta toiselle.

Itse olen Trellä asunut Kalevassa ja Annalassa, Kaleva on ihanan lähellä keskustaa ja siellä on palvelut, koulut, puistot.. Ainut että postiin menevät paketit on haettava käsittääkseni keskustasta pääpostin konttorilta. Tosin siellä ei taida olla kun kerrostaloa :p

Annalassa oli ihanan rauhallista, ainakin siinä missä minä asuin. On kerrostaloa, rivaria ja omakotitaloa, ja keskustaan pääsee bussilla näppärästi, ja Hervantaankin menee bussit, tosin ei taida viikonloppuisin enään kulkea. On koulut, posti, terkkari Kaukajärvellä. Linnainmaalla sitten Prisma ja Cittari muine palveluineen.
Ja on luontoa joka suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
niinpävaanon
Hervannalla on huono maine. Se juontaa ihan jo tuolta 70-luvulta. Nykyään se on lapsiperheille hyvä paikka, ja luonto on vieressä. Nuoria lapsiperheitä siellä asuu paljon, ja opiskelijoita, ihan siitä syystä että siellä on poliisikoulut, korkeakoulut yms. Etelähervanta on hivenen pohjoishervantaa rauhaisampi. Mutta palvelut on lapsiperheille hyvät. Allekirjootan muutoin tuon mitä tuo "asiantuntija" tuossa kirjoitti. Peltolammit yms Tesomat mitä mainittiinkin on täynnä juoppoo ja nistii ja alemman luokan heppua.
 

Yhteistyössä