Myyjä otti meiltä autokärryt pois, oliko teistä Ok käytöstä?

  • Viestiketjun aloittaja "a p"
  • Ensimmäinen viesti
"a p"
Kunhan mielenkiinnosta kysyn, aion huomenna soittaa kaupan omistajalle ja kertoa tapahtuman, katsoin onneksi myyjän nimenkin. Tänään en enää ehtinyt kun kävimme juuri ennen kun kauppa meni kiinni.

Olin 5 v 5 kk poikani kanssa kaupassa, poika autokärryssä. Paikalle tuli äiti noin 2-3 v. poikansa kanssa, äiti kysyi voidaanko antaa autokärryt heille, kun kaikki ovat varattuja. En nähnyt siihen syytä, koska kärryt olivat aika täynnä ostoksia ja meillä oli kiire. Jos autokärryt ovat varattuja ja jonkun lapsi sellaiseen haluaa, voi vaan odottaa kunnes kärryjä vapautuu, ei niitä keneltäkään tarvitse lennosta ottaa...

Kun en suostunut, pienempi poika alkoi itkeä. Pian tuli myyjä sanomaan napakasti nainen takanaan, että meidän on luovutettava kärryt pienemmälle lapselle, sitäpaitsi kärryt ovat tarkoitettu alle viisivuotiaille. Sanoin että lapseni on viisivuotias, eli ihan oikean ikäinen kärryihin, ja olemme kassoilla noin 10 minuutin päästä, äiti lapsineen voi odottaa meitä siellä niin luovutamme kärryt, tai odottaa kun joltain muulta vapautuu kärryt.

Se ei käynyt, vaan myyjä alkoi kovaan ääneen vaatimaan kärryjä meiltä. Äiti lapsineen nyökytteli tämän selän takana. Sanoin että tämä ei mene oikein, anteeksi vaan mutta ei sovi. Ja lähdimme, ja tosiaan olimme kassakka 10 minuutin päästä, eipä näkynyt äitiä lapsineen kärryjä ottamassa...

Mutta toimiko tuo myyjä oikein teistä? Minusta oli lievästi ilmaistuna kummallista käytöstä, ja aion huomenna antaa palautetta hänestä hänen esimiehelleen.
 
"hanna"
Myyjä toimi absoluuttisen väärin. Ei autokärryjä saa vaatia asiakkailta pois, toiselle asiakkaalle vaikka kaikki kärryt olisivat varattuina. Anna ihmeessä hänestä palautetta.
 
"a p"
Tosiaan ei saa myyjä tolleen tulla eikä toisella vanhemmalla oikeutta vaatia noin. Mutta...sun 5v ei oo alle 5v joten liian vanha kärryyn jos se raja on alle 5v.
Kärryissä oli kyllä teksti että kärryt on tarkoitettu 2-5-vuotiaille. Eli 5 v 6 kk ikäinen on vielä viisivuotias. Jos lukee noin, myyjä puhui puppua että on tarkoitettu alle viisivuotiaille. Aion hänen esimiehelleen siitäkin mainita, ettei toista mokaansa.
 
Myyjä toimi väärin. Mutta - ennen kuin antaisin reklamaatiota, miettisin että olikohan se omakaan oikessa oleminen ihan paikallaan... Jos ja kun kärry on tarkoitettu alle viisivuotiaalle, niin....

Viisivuotias pystyy reippaana kävelemään omilla jaloillaan isojen kärryjen vieressä.

Jättäisin reklamoimatta.

edit. Mikäli kärryissä oli merkittynä 2-5- vuotiaille, niin sitten asia erikseen. Mutta miettisin ehkä kuitenkin. Yksittäinen ohimenevä tapaus, en välttämättä lähtisi asiasta vänkäämään, ollutta ja mennyttä. Laittaisin auringonlaskun piikkiin.
 
Viimeksi muokattu:
[QUOTE="a p";30527741]Kärryissä oli kyllä teksti että kärryt on tarkoitettu 2-5-vuotiaille. Eli 5 v 6 kk ikäinen on vielä viisivuotias. Jos lukee noin, myyjä puhui puppua että on tarkoitettu alle viisivuotiaille. Aion hänen esimiehelleen siitäkin mainita, ettei toista mokaansa.[/QUOTE]

no sitten eriasia.
 
Enkä olisi minäkään alkanu purkaa kärryä ostoksista jos oisin lastannu ja kyydissä rajojen mukanen lapsi. Eihän tollekaan aina ollu autoa sillon pienenä,mutta se oli voivoi eikä tullu mieleen mennä kinuamaan toiselta. Ei se laps pahaanmieleen siinä hetkessä hajonnut.
 
"a p"
Myyjä toimi väärin. Mutta - ennen kuin antaisin reklamaatiota, miettisin että olikohan se omakaan oikessa oleminen ihan paikallaan... Jos ja kun kärry on tarkoitettu alle viisivuotiaalle, niin....

Viisivuotias pystyy reippaana kävelemään omilla jaloillaan isojen kärryjen vieressä.

Jättäisin reklamoimatta.
Siis kärryissä oli teksti että ne ovat tarkoitettu 2-5-vuotiaille. Tottakai viisivuotias pystyy kärryjen vieressäkin kävelemään, mutta koska on niihin vielä sopivan ikäinen muutaman kk, niin voi niitä käyttääkin jos on vapaana. Eikä tosiaan voi vaatia luovuttamaan pois, ei hänellä ole siihen mitään oikeutta. Kaupassa on monet autokärryt, ei se nyt mene niin että jos joku jää ilman, niin myyjät kiertää katsomassa kuka lapsi on lähinnä yläikärajaa, ja häneltä sitten vaaditaan kärryjä nuoremmille. :-D
 
  • Tykkää
Reactions: Hilpuri Tilli
HippuTAR
Hyvät on kasvatusperiaatteet taas. Ku kyl ny Nico-Petterin pitää autokärry saada ku se haluaa. Muutenhan sille tulee paha mieli :'(

Ja mun mielestä on ihan sama minkä ikäinen niis istuu jos kerran hyvin mahtuu vielä. Mut joo, kyllähän niis joku ikäraja on. En kyllä tajua että miksi?

On meillekki käyny niin että kaikki autokärryt on ollu menos ja lapsi ois halunnu sellaseen. Vähän on voinu tenava narista mut oon vaan sanonu ettei sille nyt mitään voi. Eikä ois tullu mieleenkään mennä keltään kärryjä vaatimaan vaikka ois joku menny semmosten kans ilman lasta. En oo vielä niin isooon kauppaan törmänny ettei semmonen lapsi jolla on terveet jalat ja joka ei enää normiostoskärryjen istuimeen mahdu jaksaisi kauppareissun ajan kävelläkin. Ja jos jalat ei oo terveet niin sit on varmaan omat kulkuvälineet mukana.

No, kumminkin. Ikinä en kehtaisi käyttäytyä noin ja myyjän käytöskin tuntuu kummalta. Itse en tosin taitaisi asiasta kuitenkaan valittaa.
 
"a p"
Enkä olisi minäkään alkanu purkaa kärryä ostoksista jos oisin lastannu ja kyydissä rajojen mukanen lapsi. Eihän tollekaan aina ollu autoa sillon pienenä,mutta se oli voivoi eikä tullu mieleen mennä kinuamaan toiselta. Ei se laps pahaanmieleen siinä hetkessä hajonnut.
Juurikin näin. Meidän ostoksemme maksoivat 120 e ja kärryssä oli jo ainakin 80 e edestä tavaraa kun tämä tapahtui. Heillä ei ollut tavallisia kärryjä mukana, eli olisimmeko menneet kassan läpi ostoksinemme, ja latoneet kaikki ostokset tavalliseen kärryyn, luovuttaneet kärryn toiselle ja menneet sitten takaisin ostoksille. Siis täysin järjetöntä vaatia tuollaista. :-D
 
[QUOTE="a p";30527759]Siis kärryissä oli teksti että ne ovat tarkoitettu 2-5-vuotiaille. Tottakai viisivuotias pystyy kärryjen vieressäkin kävelemään, mutta koska on niihin vielä sopivan ikäinen muutaman kk, niin voi niitä käyttääkin jos on vapaana. Eikä tosiaan voi vaatia luovuttamaan pois, ei hänellä ole siihen mitään oikeutta. Kaupassa on monet autokärryt, ei se nyt mene niin että jos joku jää ilman, niin myyjät kiertää katsomassa kuka lapsi on lähinnä yläikärajaa, ja häneltä sitten vaaditaan kärryjä nuoremmille. :-D[/QUOTE]

No. Myyjällä kävi hutilyönti lähtiessään kouhottamaan närkästyneen asiakasäidin pillin mukaan. Lähinnä oikean ohilyönnin teki tämä vaativa äiti, joka ei osannut käsitellä vastaantullutta itkuparkupettymyksenpurku tilannetta, sääli sinänsä, sillä niitä on tulossa eteen ja runsaasti.

Mutta tuosta kohtaamisesta ja tilanteesta huolimatta en lähtisi enää asiaa kaivamaan ylös. Siitä selvisit niin sinäkin jatkamaan matkaa sinne kassalle asti ja näemmä myös se toinen äitikin, koskapa ei ollut enää kärryjä odottamassa. Ja myyjällä oli itsellään pöllöilypäivä, minkä varmasti tajusi itsekin, kun tilanteesta poistui toisaalle.

Antaisin siis olla tältä erää.
 
5322
Ei mulla tulis mieleenkään mennä kärkkymään toisen lapsiperheen autokärryjä vaan siksi ettei oma Nico-Pirkko-Petteri päässy tällä kauppareissulla autokärryihin. Omituista käytöstä myyjältäkin alkaa änkkäämään että antakaa kärryt pois.. Huhhuh.
 
Myyjä Teki Väärin
Parempihan ois näissäkin olla vaan painorajutus ( tai pituusraja).
On eri asia, jos n. 15 kg painava +4 vuotias niissä istuu, kuin joku liki 40 kg läskiköntys äitin pikku -mussukka 5. V. Pallero.
 
Kauppiaan vaimo
Voithan tuosta reklamoida, jos tahdot hiuksia halkoa. Luulisin kaupassa olevan näinä päivinä muutakin mietittävää kuin lasten ja lastenmielisten autokärrykatastrofi. Juu, Niko-Petterin äidin käytös oli hölmöä. Eipä ole isoja Ap:n huoletkaan, kun tällaiseen juttuun kannattaa paukkuja satsata.
 
"maalainen"
Voi, eipä ole tullut mieleenkään vaatia toiselta jo käytössään olevia kärryjä kaupassa. Ei vaikka olen nähnyt sellaistakin että toinen vanhemmista lykkää lasta autokärryissä ja toisella on sitten tavalliset ostoskärryt joihin on kerätty ostoksia. (tällöinhän ne autokärryt ovat olleet periaatteessa vain lapsen kuskaukseen mutta eikös ne siihen olekkin tarkoitettu...)

Kyllä meidän lapsemme (4 v poika ja 2 v tyttö) ovat käsittäneet että jos ei ole vapaita autokärryjä niin sitten niitä ei ole. Isompi on saanut jo muutaman kerran työnnellä pikkukärryjä, pienempi istuu sitten isoissa kärryissä lapsitilassa ja hyvin on kauppareissu mennyt vaikka autokärryjä ei olekkaan ollut vapaana.

Ei saa Nico-Petterinkään äidin opettaa lapselleen että röyhkeydellä saa kaiken mitä haluaa, se kun ei oikeassa elämässä toimi kuitenkaan.
 

Yhteistyössä