Halvat, hyvät päikkärirattaat mummolaan 2-3 vuotiaalle?

  • Viestiketjun aloittaja ehdotuksia
  • Ensimmäinen viesti
ehdotuksia
Tähän saakka on nukkunut emmaljungan duo edgeissä, ottanut mukaan mummolaan mennessään kun nukkuu siellä päikkärit liikkuvissa rattaissa.... nyt vauva syntyy pian ja minä tarvitsen vaunuja täällä päässä vauvan nukutukseen.

Ei ole hirveästi varaa laittaa kakkosrattaisiin, joten käytettynä varmaan pitää katsella. Mutta mitä? En haluaisi silti mitään ihan pilipaleja ostaa... käytetyt carenan matkikset ostin kerran, ja niissä oli koko runko vääntynyt ihan piloille, roskiin meni >/

Rattaat pitäis olla suht pienet ja kevyet, kun mummolassa ei ole hirveästi säilytystilaa. Kuomu on ehdoton ja neljä suurehkoa rengasta, että kulkee kelissä kuin kelissä ja tiellä kuin tiellä. Lisäksi jalkapeitto lisävarusteena olis aika ehdoton, että sopii myös talvikäyttöön. Pussukoihin tuo muksu ei enää kauaa mahdu....

Suosituksia?
 
viera.s
En ostaisi tuota varten rattaita. Eikös se 2-3-vuotias voisi jo nukkua sängyssä päikkärit? Kovin pitkään niitä tuskin kotihoidossa enää kaipaakaan, useimmat lopettavat ne 3-vuotiaina.

Tai sitten opetat ainakin vauvan nukkumaan muutenkin kuin liikkuvissa rattaissa. Ainakin pikkuvauvat nyt nukkuu helposti muuallakin, ja saattaa olla ettei muutaman kuukauden päästä isompi enää päikkäreitä nuku ollenkaan.
 
aloitttaja
Esikko on 2 v 4 kk:tta kun vauva syntyy ja uskon että ei ihan hetkeen ole jättämässä päikkäreitä pois. Nukahtaa hyvin rattaisiin ja isovanhemmat on kovia lenkkeilemään, joten minulle on ihan ok että haluavat siellä nukuttaa rattaisiin kun se on helpompaa. Ja muutenkin jos tahtovat välillä lähteä pyörimään esim. kaupungille tms, niin rattaat on hyvä olla sielläkin.

Vauvan opetan ehdottomasti parvekkeelle vaunuihin, jos vaan suinkin onnistuu.

Niin, ehdotuksia kellään? Brio racet sais nyt uutena hintaan 200€, ei paha. Toiset mitä katselin käytettyinä on emmaljungan scooterit.. kokemuksia? :)
 
bbbb
Katsoppas tarkkaan nyt jo ton ikäiselle ja painoselle ne rattaiden painorajat. Esim britaxin matkarattaissa taitaa kaikissa olla 20kg tai alle painoraja.

Se painoraja ja hinta voi aika paljon rajoittaa vaihtoehtoja.
 
bbbb
Ja kolmas, että yllättävän monissa rattaissa reilu pari vuotiaalla pää jo ottaa kuomun kattoon kiinni.
Että kauheen kiva on jos pääsisitte testaa niissä istumista ennen ostoa.
 
ehdotuksia
Siis lähes kaikissa rattaissahan on joku 15 kilon painoraja, mutta käytännössä kestävät paljon painavammankin lapsen.. ainakin nämä vähän laadukkaammat rattaat, briot, emmaljungat jne. :) Eu juttuja...

Maks 95 senttii näyttää olevan vähän kaikissa makuutilan pituus, mutta ei se haittaa kun poika nukkuu yleensä muutenkin puoli-istuvassa asennossa rattaissa. Kuomu noissa brioissa ainakin ylettyy korkealle, joten siinä mielessä polla mahtuu... Ei oikein viittis lähteä monien kilsojen päähän testaamaan rattaita. Toisaalta jos nyt olisivat ihan täysin sudet livenä, niin saa ne palauttaa verkkokauppaankin.
 
vierass
En kyllä tiedä ketään 2-3v joka nukkuis vielä liikkuvissa rattaissa. Meidän kotihoidetut on jättäny päikkärit kokonaan pois jo reilusti ennen 2v ikää, joten varmaan yrittäisin siirtää lapsen nukkumaan sisälle sänkyynsä ja kävelyt sitten selviää ilman rattaitakin.
 
vierass
Mut jos jotkut vaunut pitäs saada niin ostaisin Emmaljungan yhdistelmät (tai pelkällä ratasosalla) käytettynä. Rimpuloita on hankala työntää jos kyydissä painava lapsi.
 
me .
Me löydettiin Tori.fi:stä todella hyväkuntoiset Briot (2000-luvun alkupuolelta),30e. Jalkapeittoa ei ollu mutta kesällä sille ei ollu tarvettakaan. Ja,kun rattaita mentiin hakemaan niin saatiin mukaan Brion kova koppa,vaikka sitä ei ollu tarkoitus ostaa niin olipa kätevä kun saatiin vauvalle "ensisänky" mummolaan (yökyläiltiin usein koko perheenä Mummolassa).
 
vieras2
Täällä 2v4kk joka nukkuu aina rattaissa päikkärit, ei ole koskaan nukkunut sängyssä päivällä. Suosittelen bob revolution ce. Sopii isommalle lapselle, on kevyet, jousitetut ja menee helposti kasaan. Parasta on kuomu, joka menee tosi alas ja näin suojaa hyvin tuulelta/auringolta. Ovh 500 mutta at lastenturva myi vähän aika sitten -50%.
 
aloitttaja
En kyllä tiedä ketään 2-3v joka nukkuis vielä liikkuvissa rattaissa. Meidän kotihoidetut on jättäny päikkärit kokonaan pois jo reilusti ennen 2v ikää, joten varmaan yrittäisin siirtää lapsen nukkumaan sisälle sänkyynsä ja kävelyt sitten selviää ilman rattaitakin.
Palstalla on kyllä erityisen paljon teitä, jotka ei osaa lukea aloituksia!

En kysynyt nukkuuko teidän mukulat rattaissa vai missä, kysyin suosituksia niiltä jotka sellaisia osaa antaa. :D Voi ziibus sentään.
 

Yhteistyössä