Minkälainen matto estäisi vähän kissanhiekan (mikrohiekka) kulkeutumista?

  • Viestiketjun aloittaja mslf
  • Ensimmäinen viesti
mslf
Ärsyttää, pytty on meillä alakerran vessassa ja sitä hiekkaa kulkeutuu eteiseen. Ei voi siirtää yläkertaan kylppäriinkään, koska sitten sitä hiekkaa on siellä ja kun se kastuu niin ei tahdo millään lähteä kaakeleista.

Minkälainen matto siis vessaan, jotta vähän estäisi hiekan kulkeutumista ympäri kämppää? On aivan vessan perällä ja ovensuuhun ajattelin maton laittaa joten varmasti hoitaisi asiansa. Bukleematto?
 
ggg
Ei mikään. Koetettu on vaikka mitä.

Se hiekka menee syvälle kissan tassun anturoiden alle eikä siihen matot auta. Ne kulkeutuu muualle ja tippuu aikanaan tassuista.

Nimim. 4 kissan tassuista tippuvat hiekat
 
"a.p"
Ei mikään. Koetettu on vaikka mitä.

Se hiekka menee syvälle kissan tassun anturoiden alle eikä siihen matot auta. Ne kulkeutuu muualle ja tippuu aikanaan tassuista.

Nimim. 4 kissan tassuista tippuvat hiekat
Voih, meillä sentään VAIN 3 kissaa. Meillä on eteisestä siis käynti vessaan ja eteisessä on iso matto. Siihen ne kaikki jää kyllä, mutta ei se matto nyt aivan kiinni ole vessan ovessa, eli myös muualta löytyy muruja. Eikä auttanut sekään että laittoi astian alle pyyhkeen niin, että suurinosa siitä oli pöntön edessä, kissan repivät sen pois ja kantoivat paskalaatikkoon (uuh, ihanaa). Meillä on siis se isoin kannellinen astia. Ja 2 isoa säkkiä menee kerrallaan hiekkaa.
 
klkonk
Siis mitä hiekkaa teillä on käytössä? Meillä EverCleania ja kolme kissaa, eikä se hiekka vessasta minnekään kantaudu? Vessan lattialle kyllä, mutta ei muualle sieltä?
 
"M123"
Joissain kaupoissa myydään eläintentarvikeosastollaa pieniä kumisia tai muovisia mattoja, jotka on tarkoitettu laitettavaks hiekkalaatikon eteen. Meillä ainakin toiminu hyvin, kun hiekat jääny niihin maton pienien nystyröitten väliin.:) Ja ne matot on helppo puhdistaa pesemällä:)
 
miss cat
Ei mikään. Mikrohiekan kanssa meillä oli vessojen lähes mustat lattialaatat aina täynnä hiekkaa ja savisia pikkuisia tassunjälkiä. Koetin laittaa sellaiset matot hiekkalaatikoiden eteen - toinen kissa keksi ryhtyä pissaamaan sen maton päälle... (eikä se matto edes kyllä auttanut mitään) :) Väsyin hinkkaamiseen ja vaihdoin hiekan MissCat:iin (ei ole maksettu mainos vaan oikeasti paras hiekka minkä olen löytänyt, ei kulkeudu, helppo harjata lattiaharjalla pois lattialta). Kissat selviytyivät traumoitta ja minä pääsin moppaamasta :)
 
Toimiii!
Meillä käytössä tuo mikro hiekka ja aina ennen sitä oli joka paikassa ja sulaneena kylppärin lattialla. Mutta kun ostin ikeasta sellaisen "pampulaisen/korkeanukkaisen" kylppärin maton niin siihen jää hiekka!! Ei kantaudu mihinkään kun matto on niin pehmeä ja syvä.

Mikähän tuon maton oikeaoppinen nimi on... Kylppärin muhkea matto..?
 
Minni-hiiri harmaana
Mulla on ns. eteisen kuramatoksi tarkoitetusta leikattu pala kissan hiekkiksen alla. Ei se estä kuitenkaan hiekkaa kulkeutumasta sinne tänne, mutta vähän edes estää.

Joka aamu kuitenkin joutuu imuroimaan.
 

Yhteistyössä