sektion jälkeen seuraava raskaus

  • Viestiketjun aloittaja mahahaa
  • Ensimmäinen viesti
triplaäiti
Sektion syy monikkoraskaus/raskausmyrkytys/epäonnistunut käynnistys. Seuraavassa (yksös)raskaudessa ekalla kolmanneksella rajua verenvuotelua, jonka syy jäi epäselväksi. Ei tod.näk. liittynyt kuitenkaan sektioon mitenkään. Istukka kiinni kohdun etuseinämässä, josta aiheutui pari ylimääräistä ultrakontrollia, jossa tarkastettiin, ettei istukka ole kiinnittynyt sektioarven päälle.

Aikaa raskauksien välissä n. 3 v. Vika synnytys alateitse, iso vauva 4,9 kg ja synnytys meni pahasti pieleen. Jännitin arpisen kohdun kestävyyttä, etenkin kun synnytys venyi yli 40 tuntiin. Pelkäsin kohdun repeämää, ja sinne laitettiinkin kohdun suun auettua tarpeeksi jokin anturi, joka mittasi supistusten aiheuttamaa painetta. Kohtu kesti pitkäksi venyneen alatierutistuksen, muut paikat eivät.
 
Hkeje
Eka kiirreellinen sektio, syy pysähtynyt synnytys ja virhetarjonta. Toinen sektio 2v päästä, sekin kiireellinen, syy pysähtynyt synnytys. Eli samalla kaavalla mentiin. Raskaudet molemmissa sujunut hyvin, ei ongelmia sektiohaavasta. Toinen sektio tosi tosi paljon helpompi ja kivuttomampi kuin eka.
 
"Synnytyspelon" vuoksi. Pelkodiagnoosia en saanut mutta sektion sain. Koska halusin.

Kaikki meni hyvin. Toivuin nopeasti.

Toinen lapsi syntyi myös sektiolla. Ikäeroa pojilla on 1v9kk. Toinen raskaus meni kaikin puolin hyvin sekin. Sektio sujui jopa paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. :)

Kolmas suunnitteilla, ja sektiolla tietysti seuraavakin.
 
vieras...
Eka syntyi suunnitellulla (mutta synnytyksen käynnistyttyä ja edettyä nopeasti kiireelliseksi muuttuneella) sektiolla. Syynä perätila, kuvissa selkeästi ahdas lantio ja minulla sellainen leikkaushistoria että hätäsektio voisi olla kovin vahingollinen (olisi joutunut menemään virtsarakon läpi jne.). Ja se kiireellinenkin sektio (joka siis tehtiin kaikessa rauhassa mutta jouduttiin vain aloittamaan suunniteltua aiemmin) osoittautui niin vaikeaksi että joutuivat tekemään poikkeuksellisen suuren apuviillon kohtuun pystysuuntaan (sellaisen "oho, tällaiseen en ole aiemmin urallani törmännyt" kokoisen), ja sen vuoksi sitten toinenkin syntyi sektiolla, koska katsoivat että ponnistusvaiheessa on liian suuri kohturuptuuran riski. Raskauksien väliin jäi 1v9kk. Esikoisen synnytyksen jälkeen ohje oli, että aikaisintaan 2v päästä suunnittelukäynnille ja sit näkee onko kohtu parantunut raskaudenkestävään kuntoon. Saatiin kuitenkin aika jo 1v8kk ja lupa raskaudelle heti. Toinen raskaus sujui "täydellisesti", kävin tavallista tiheämpään ultrassa ja synnytystapaa vatvottiin miittejä myöten (itsellä vahva toive alatiesynnytyksestä), mutta itse raskaus sujui kuin unelma. Toinen sektio oli, no, sektio. Kliininen ja jälkikäteen kivulias, mutta hoiti tehtävänsä eli vauva tuli maailmaan turvallisesti.
 
Tällaista
Ensimmäinen vauva syntyi (kiireisellä) sektiolla kun ei 42 viikolla tehtyjen neljän käynnistyspäivän jälkeen lähtenyt syntymään. Kiiresektiohan ei tarkoita kiirettä, vaan sitä ettei ole suunniteltu. Toivuin ihan ok, kipuja oli jonkin verran. Pahimmat muutama päivä sektiosta kotona ollessa.

Toinen syntyi 1v8kk ekan jälkeen, suunnitellulla sektiolla rv 40+0 kun en halunnut tuon ekan toistuvan. Avausvaihe oli vaikeampi kuin ekassa, mutta kaikki muu sitten sujuikin tosi hyvin. Jalkeilla olin jo sen 6h sektiosta, ja sairaalassa oltiin vain 2vrk. Kipuja oli vähemmän kuin ekassa, ja kivun taso maksimissaan 2 asteikolla 1-10.

Tuosta sektiosta nyt 8kk, kaikki muuten parantunut, mutta vielä tuntuu oudolta arven kohdalla ja alavatsassa. Ei kivuliaala, mutta kiristävältä jne.

Synnyttäisin ennemmin alakautta jos vaan vauvat syntyisivät niin.
 
njoo
synn arvioinnis alakautta, vauva lähti syntymän rv 41+6 ,24h jälkeen tuli pakottava tarve ponnistaa,en ollu8cm enempää auki ja vauvan syke huono, kiireiseen sektioon. vauva ok,minulla hidas parantuminen saatiin heti lupa raskaantua mutta puolen vuoden kanto kielto?. röntkenissä totettiin liian ahas lantio joten seuraavakin tulee sektiolla.
 
khg
Eka kiireellinen sektio. Syy sikiön ahdinko tila. Vedet olivat menneet mutta synnytys pysähtynyt ja vauvan sydänäänet heikkeni.

Toka sektio vajaan 4 v. välillä. Syy makrosominen sikiö. Eli suuri kokoinen. Alakautta olisin halunnut mutta siihen en saanut lupaa. Rv 37 sikiö painoi jo 4400 g. Syntyessä painoi 4950 g.

Toka sektio oli helpompi ja palauduin nopeammin kuin ekasta. Mutta toka raskaus oli taas ekaa vaikeampi ja hankalampi.
 
Tällaista
Ai niin, ja raskaus oli toisen vauvan kohdalla lopussa tosi vaikea. Viimeiset 2vk olin lähes "vuodepotilas". Kivut oli aika kovia. Ihan kuin joku olisi vetänyt alapäätä isoilla tongeilla erilleen.
 
kokemuksia
1. sektio, pitkittyneen ,pysähtyneen alatiesynnytyksen ja liian lyhyen napanuoran takia, vauva 3800g
2. alatiesynnytys 1vkk sektiosta
3. sektio 15v 1. sektiosta, erittäisn kivulaan käynnistyssipistusten jälkeen kohtu repesi, vauva 4500g, syntyi kuolleena
4. Suunniteltusektio 2v 2. sektiosta ja 17v 1. sektiosta. Kaikki meni hyvin ja khtu kesti hienosti. vauva 3300g

Minulle lääkärit sanoi (kävin jokseenkin usealla tätä kysymässä 3. lapsen jäljeen uutta raskautta suunnitellessa), että 3kk kohtulihas palautuu ennalleen ja on valmis ottamaan uuden rasakuden vastaan ja varmasti kestää. Tätä siis tarkoittaa sitä,että parantuminen esellisestä sektiosta on menny normaalisti eikä tulehduksia ole ollut.
Jo 1. saktion jälkeen ei kuitenkaan suositella käynnistystä.

Minulla ei raskautumiskieltoa ole joten vielähän tässä voisi poikia :D
 
vvviiieras
Omasta toiveestaa sektio. Uusi raskaus 4 kk sektiosta. Lääkäri antoi luvan yrittää uutta raskautta, ultras kohdun ja arpea ei edes näkynyt. Toinen syntyi sektiolla myös. Kaikki meni hyvin ja toivuin nopeasti.
 

Yhteistyössä