Mitä koiranruokaa teillä syödään?

  • Viestiketjun aloittaja Dinkkedonk
  • Ensimmäinen viesti
viieras
Syövät pääasiassa raakaa lihaa ja kotiruuan tähteitä. Tarpeen mukaan kuivamuonaa, Extra on hinta-laatusuhteeltaa hyvää mutta ei tosiaankaan laadukkainta (en antais sitä ainoana ruokana, meillä kelpaa hätävaraksi).
 
,,,,
Brit Carea syödään tällä hetkellä lihan ohella.

Royal Caninin syöttäjän kannattaa vilkaista pussin kyljestä mistä se ruoka on tehty, samantasoista muonaa kun saa huomattavasti halvemmallakin.
 
Brit Carea syödään tällä hetkellä lihan ohella.

Royal Caninin syöttäjän kannattaa vilkaista pussin kyljestä mistä se ruoka on tehty, samantasoista muonaa kun saa huomattavasti halvemmallakin.
ulosteen määrä tuplaantuu heti kun kokeilee jotain muuta merkkiä, eli kohtuuhyvin saavat käytettyä tuon?
lisänä raaka liha ja luut
 
vieraskin.
Royal caninia syö meidän koira. Halvemmallakin saa varmasti yhtä hyvää, muitta RC:n tuoksu on miellyttävä omaan nokkaankin. Joidenkin koiranruokien hajut oksettaa ja iljettää antaa koiralle.
 
Meillä kokeiltiin eläinkaupan kalleimmasta marketin halvimpaan, mutta koira pysyi nirsona. Nyt teen itse koiralle ruuat (isomman satsin aina pakkaseen) ja kyllä maistuu. Ja varmasti tietää mitä koira syö. Kakasta näkee että osuu kohteeseen, eikä tule parin tunnin päästä sukkana pihalle.
 
"hauhau"
sita mita laakari maaraa. tietysti. No ei todellakaan. Hirveeta rahastusta ja koiran terveydella leikkimista. Laakarit nettoaa. Koira ei mikaan ihan uus keksinto ole toisin kuin naa koiranruoat... joten saisi meilla syoda sita mita edellisetkin vuffepolvet eli esim. raakaa lihaa. Koiraa meilla tosin ei ole, mutta kauhistuneena seuraan laheisten koiranomistajien vedatysta. Ja haukut tulee vuosien varrella vaan sairaammiksi ja erikoisruoat kalliimmiksi. En mina tosin sita rahaa sen koiran kannalta ajattele. Kayttaisin sen saman rahan itsekin lemmittyihin, mutta se ajatus siita mihin bisnekseen se raha menee, pistaa vihaksi.
 
oivoi
meillä syödään edullista itsetehtyä kotiruokaa - vai olisiko terveellisempää syödä koiranruokaa; eikös se maksakin enemmän eli varmaan olisi terveellisempää. Olisikos hyviä vinkkejä nelihenkiselle perheelle: millaisia määriä ja miten siitä saa parhaimmat makuelämykset - samoin määrä olisi mukava tietää jo ennakkoon - tuo mies kun syö aikamoisia annoksia enkä haluaisi hänen jäävän nälkäiseksi, kiukkuaisi vielä....
 
juuuuuuuuuuuu
Alkuperäinen kirjoittaja riiviöiden äiti;30694983:
royal caninia syö tämän hetkiset koirat. edellinen nuttra nugetsia allergian vuoksi
Samoin meillä kaikki kolme koiraa syö tuota. Ladukas merkki. Koiran (niinkuin ihmisenkin) ulosteesta näkee, minkälaatuista ruokaa se syö :).
 
meillä
Marketin Hau-Hau kana. Vehnätön. Ainoa, josta tuo ei ripuloi... Ei varmasti laadukkainta, mutta edullista ja tuolle koiralle sopivaa. Ei tarvii enää mattoja pestä monta kertaa viikossa.
 
"ooooo"
Royal canin light ruokaa. Pysyy kilot kurissa. Ei ensin tietenkään kelvannut meidän prinssi chihulle, mutta kun ei muuta tarjottu niin alkoi kelpaamaan. Ei paskokkaan ylettömästi kun tuota syö, tuotokset kiinteitä.

Herkkupäivinä sitten voin antaa esim. Raakaa jauhelihaa tai munaa. Joskus ruuantähteitä, mutta pääsääntöisesti meidän ihmisten ruuat ei mielestäni ole koiralle hyväksi. Joskus ostan raakaluun herkuksi tai esim kalkkunankaulan, mutta ei näin pienten hampaat oikein pure niihin. Mutta onhan siinä hetkeksi puuhaa...
 
Jahti & Vahti-kanariisiä.

Käytössä oli Royal Canin, mutta koiran sairastumisen johdosta ns. tavallinen Royal Canin ei koiralle enää sopinut, vaan käyttöön piti ottaa eläinlääkäriltä ostettava erikoissapuska...jonka hinta oli ihan helkutin suolainen. Ellen nyt aivan väärin muista, niin parin kilon pussi maksoi noin 50€. Ja se 2 kg riitti ehkä viikoksi, jos sitäkään.

Kun sitten selailin markkinoilla olevia safkoja, niin huomasin, että Jahti & Vahti-kanariisi vastasi niiltä osin lähes identtisesti tuota eläinlääkärisapuskaa, kuin mihin koirani kanssa joudutaan sen loppuelämän ajan keskittymään ruokailua miettiessä. Joten päädyin kokeilemaan sitä. Ja hyvin on sopinut, koira on ollut nyt jo vuoden ns. terve.
 
"koiruus"
Meillä kaksi koiraa syö Taste of the Wildia. Ollaan tosi tyytyväisiä, ruoka maistuu myös nirsolle (vanhempi koira on nirso) ja jätökset on kunnossa. Testasin vasta HauHaun jotain Premium-ruokaa, ja tuotokset tuplaantui.
RC annoin toiselle pentuna, mutta vatsa oli koko ajan sekaisin, vaikkei muuten herkkämahainen olekaan.
Eli TOTW on meidän ruoka, pois ei vaihdeta. Ainoastaan raakaa syödään välillä/lisäksi.
 
"maikki"
Mikä ruoka vastaisi tuota royal caninia (siis edullisempi)? Ollaan suht tuoreita koiranomistajia, eikä ole tullut vielä perehdyttyä, kun säkissä on vielä evästä jäljellä.
 

Yhteistyössä