Menee niin hermo tuohon vauvaan

  • Viestiketjun aloittaja "SPP"
  • Ensimmäinen viesti
"SPP"
Korvatulpat ostoslistalla. Syöminen helvettiä, työntää lusikan pois naaman eestä ja heittelee sormiruuat lattialle. Kitisee muutenkin aika paljon. Varmaan väsymystäkin mutta ei voi mitään kun ei saa nukkumaan aina kun yhdet unet niin kai se väsyttää. Ikää pian 11kk.
Ei ikinä enää lapsia, tämä on toinen.
 
Vierras
No jos ei ruoka maistu niin ei tarvitse syödä, mitätpä tuota turhaan taistelemaan ruoan kanssa. Oisko hampaita sitten tulossa? Tarjoa vaikka jääkaappikylmää appelsiinia tai kohmeisia pakastemarjoja josko ne maistuisi paremmin. Anna myös kipulääkettä niin näät auttaako kitinään.
 
piums
Älä stressaa syömisestä. Lapsi vaistoaa stressin ja ärtymyksen ja noidankehä on valmis.

Vaikka söisi vain marjoja, niin se on parempi kuin ei mitään. Sormiruokailu on meillä ollut pelastava tekijä "lusikan hylkimis-vaiheessa". Hampaitakin voi tosiaan tehdä.
 
"viii"
Minulla on myös 11kk ikäinen kakkonen. Pitkään temppuili syömisen kanssa, refluksin ja allergioidenkin vuoksi, ja paino huiteli ties missä eikä noussut. Erikoislääkärin ohjeella kuitenkin mentiin niin, että ruokailu siltä kerralta ohi, jos alkoi huuto ja riehuminen, javseuraavaan ruokailuaikaan sitten uusi kokeilu. Myös rasvalisät käyttöön. Meillä auttaa lusikka omaan käteen (tietää sotkua, mutta niinhän se menee) tai esimerkiksi kirjan katselu samalla. Pitkään ajattelin, että ei mitään leluja pöytään, kunnes meillä oli aina kauhea sirkus pöydässä ?aiken maailman lelujen kanssa. Nyt on yksi tietty kirja, mitä voi katsella syödessään.
Väsymyskitkuiluun auttaa pikku ulkoilu, tai esimerkiksi kylpy. Virkistävät niin että jaksaa taas eteenpäin. Hankalaa aikaa, kun meilläkin nukkuu nyt vain yhdet unet, joskus ulkoillessa nukahtaa toisille vaunuihin. Siirtymävaihe, joka onneksi menee ohi!
 
"SPP"
Täytynee yrittää ruokailuissa nyt rennompaa otetta. Varmasti on vaistonnut että olen kireä....hermot palaneet monta kertaa. Oman lusikan heittää samantien lattialle, se auttoi aiemmik vähän. Sormiruokailu myös auttoi aiemmin, nyt viskoo nekin mäkeen...paitsi herkut eli talk-murut ja maissinaksut, ne popsii aina.
 
Jos kyse on hampaista, niin sitten kannattaa kokeilla tarjota kylmää ruokaa (ns. lämpimiäkin ruokia voi hyvin syödä kylmänä jääkaapista, jos ne silleen uppoaa paremmin). Ja smoothiet pillillä voi toimia myös. Mutta yleensä kai lapsi syö kun on nälkäinen ja turha tuputus ei auta - joka muksu kasvaa ihan omaa tahtiaan.

Jos mahdollisesti vielä imetät, niin rintamaidossahan on paljon energiaa että sillä voi usein paikata jos syö ruokaa huonosti.
 
"Sinikello"
Meillä esikoisella oli 9kk:na miltei kuukauden mittainen syömälakko, käytettiin lääkärissäkin muttei syytä löytyny. Lakkas vaan ruoka toisensa jälkeen kelpaamasta. Loppupeleiks kelpas ainoastaan spagetti ja banaani. Täysjyväspagetti(+öljy) sormiruokaillen oli hauskaa kun sen sai imasta ja kun itsekkin imaisin niitä mukula nauroi ja veteli innolla. Ravintoköyhää joo mutta hengissä selvis kunnes yhtenä päivänä kelpaskin muutkin ruoat. En vieläkään tiedä mikä oli mutta ikinä enään ei vastaavaa ollut. Suosittelen kokeileen ja jos uppoo ni ujuta joukkoon avokadoa muussattuna tai paloina, Nostaa vähän ravintoarvoa.
 
V.ieras
[QUOTE="SPP";30751052]Paino miinuskäyrällä ja pitäisi siis syödä. Jos muutaman marjan saa alas ei se mitään kunnon ruokaa korvaa.[/QUOTE]

Meilläkin molemmilla lapsilla paino ollut aina miinuskäyrällä mutta ei silti pakolla voi syöttää.
Kuopus on nyt 2v ja semmonen aika normaali ruoka-annos on puolikas lihapulla, muutama babyporkkana ja makaronia/perunaa muutama haarukallinen.
Pituuskasvu hyvää ja tasaista, leikkii, liikkuu ja touhuaa reippaasti.

Ei lapsi nälkään kuole jos säännöllisesti ruokaa kuitenkin on tarjolla.
 
-.-
Meillä oli syöminen tosi vähäistä aina ku oli hampaita tulossa. Lapsi näykki ruuasta vähän, mutta pidin yllä säännöllisiä ruoka-aikoja ja aina meni jotain. Hoikka lapsi on.

Yritä rentoutua. Kyllä ne lapsen tietynlaiset vaiheet aina ohi menee jossain vaiheessa :)
 

Yhteistyössä