Miten häätää talosta "kummitukset", vai mitä ne ovat?

"northern soul"
Hoitolapsi pelkasi klassisesti sangyn alla piileskelevia morkoja. Homma hoitui, kun avattiin ulko-ovi ja sanottiin "kaikki morot pois tasta talosta". Ehka kummituksiin toimii sama kikka.
 
HerraJEe
Kyllähän näitä tapauksia on, itse useamman nähnyt. Edellisen kodin huuhailioihin kokeilin tuota pois käskemistä, joskus toimi joskus ei. Keskusteluyhteyttä en koittanut sen kummemmin, en uskaltanut...Pappi siunasi kotimme vauvan ristiäisten yhteydessä, siitä ei apua ollut kuin hetkellisesti. Karmii vieläkin kun mietin noita edellisen kodin tapahtumia, nykyisessä ei ole moista tapahtunut.
 
Uskova
Riivaajille on hyvin tyypillistä että ne kiusaavat ihmisiä. Uskomalla Jeesukseen Kristukseen ja ottamalla hänet henkilökohtaisesti vastaan pelastajakseen ja vapahtajakseen, saa myös suojan pimeyden valloilta. Jeesus Kristus on kuollut sinunkin syntiesi puolesta, ja on avannut sitä kautta sinulle mahdollisuuden pelastua kadotukselta.

Jumalan voima on kaikkein suurin. Ainoastaan Jeesuksen nimessä on auktoriteetti karkottaa pois pimeyden henkivallat. Eivät riivaajat tottele muuta kuin sellaista jolla on omassa sydämessään usko Jeesukseen Kristukseen.

"Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi". Mark. 1:15

"Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä" Mark. 16:17 (kaikki eivät puhut aina kielillä mutta riivaajia voi jokainen uskova ajaa pois)

Jos yrittää ajaa riivaajia ulos ilman että on Jeesuksen oma, niin voi käydä jotain tämäntapaista:

"Ja Jumala teki ylen voimallisia tekoja Paavalin kätten kautta, niin että vieläpä hikiliinoja ja esivaatteita hänen iholtansa vietiin sairasten päälle, ja taudit lähtivät heistä ja pahat henget pakenivat pois. Myöskin muutamat kuljeksivat juutalaiset loitsijat rupesivat lausumaan Herran Jeesuksen nimeä niiden ylitse, joissa oli pahoja henkiä, sanoen: "Minä vannotan teitä sen Jeesuksen kautta, jota Paavali julistaa". Ja niiden joukossa, jotka näin tekivät, oli myös erään juutalaisen ylipapin, Skeuaan, seitsemän poikaa; mutta paha henki vastasi heille sanoen: "Jeesuksen minä tunnen, ja Paavalin minä tiedän, mutta keitä te olette?" Ja se mies, jossa paha henki oli, karkasi heidän kimppuunsa, voitti heidät toisen toisensa perästä ja runteli heitä, niin että he alastomina ja haavoitettuina pakenivat siitä huoneesta." Apt. 19:11-16
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
"hmm"
hassua miten noita riivaajia, joista pääsee eroon uskomalla, löytyy vain jo valmiiksi jumalaan ja riivajiin uskovien kodeista mutta ei koskaan niiden luota, jotka eivät henkiin ja jumaliin usko.
 
  • Tykkää
Reactions: Nuri
Uskova
[QUOTE="hmm";30776478]hassua miten noita riivaajia, joista pääsee eroon uskomalla, löytyy vain jo valmiiksi jumalaan ja riivajiin uskovien kodeista mutta ei koskaan niiden luota, jotka eivät henkiin ja jumaliin usko.[/QUOTE]

Se että riivaajat kiusaavat, saa väkisinkin uskomaan niihin. Se joka niihin ei usko, ei ole niitä kohdannut.
 
"hmm"
Se että riivaajat kiusaavat, saa väkisinkin uskomaan niihin. Se joka niihin ei usko, ei ole niitä kohdannut.
enpä ole ikinä kuullut, että skeptikko olisi kohdannut jotain käsittämättömän yliluonnollista ja kääntynyt uskoon. ennemminkin kaikkea tälläistä roskaa tulkitsevat yliluonnollisiksi ne, jotka muutenkin luulevat lokinsulkaa portaikossa enkelin jättämäksi merkiksi jne ja pelkäävät peiton alla kun puutalon lattiat narisevat itsestään, olettaen sen ennemmin johtuvan jonkun näkymättömän askelista kuin puun ominaisuuksista rakennusmateriaalina.

toisinsanoen näistä riivaajista pääsee eroon enemminkin lopettamalla uskomasta helvetin demoneihin jotka ovat muuttaneet astiakaappiisi.
 
  • Tykkää
Reactions: Asiankannattaja
ei kannata luovuttaa
Ensimmäiseksi kutsu kotiin papin joka siunaa koko kodin, eli jokaisen huoneen ja komeron erikseen. Nurkkiin voit laittaa merisuollaa anna olla yön yli ja imuroi kunnolla (musita viedä pölypussi imuroimisen jälkeen heti roskiin). Pappi siunaa kodin ilmaiseksi se ei maksa mitään.

Jos levottomuus jatkuu niin teettäisin Fengshui-energiapuhdistusken. Ei ole huuhaa maksaa toki mutta ei ihan maltaita. Ehkä 200 € mutta saatte rauhan ja tämä ihminen viettää teillä muutaman tunnin.

Lapsille laittaisin huoneisiin enkeliaiheisen taulun tai jotain muuta enkelin aiheista.
 
Tähän ketjuun on tullut kauheasti viestejä enkä ala niitä nyt enempää kommentoimaan, kiitos vaan kaikille - viestin sisällöstä riippumatta - kommenteistanne. Sen verran infoan teitä, joita kiinnostaa nykyinen tilanne, että täällä on vähän rauhoittunut viime kerrasta. Saimme entiset omistajat kiinni ja he kertoivat, että jotain pientä on ollut aiemminkin, muttei mitään näin näyttävää kuin meillä. Oma epäilyni siitä, että tälle on luonnollinen selitys, sai vahvistusta entisestään.

Päätin kokeilla sitä, että laitoin kaikki ovet kiinni sisällä, jottei ainkaan ilmavirta aiheuttaisi lapsille painajaisia tai muuta (ihan mikä tahansa fyysinen tuntemus voi vaikuttaa uniin ja valveuniin). Lapset myös siirrettiin toiseen huoneeseen. Tilanne helpotti heti. Sen jälkeen ei ole tullut ainoatakaan painajaismaista heräämistä :) Alan siis epäillä, että melko uudesta talosta huolimatta tuossa lasten entisessä makuuhuoneessa (joka nyt on työhuone) on käynyt jonkinlainen veto, joka on aiheuttanut lasten heräämiset ja kauheat tuntemukset.

Pyykkejä ei ole siirrellyt kukaan sen koommin, joten voi hyvinkin olla, että jompi kumpi lapsista on hiippaillut unissaan hakemaan seuraavan aamun kuteita pyykkikorista ja se selittäisi myös mieheni kuulemat oudot äänet.

Koirien fobia on täysi mysteeri. Voisiko sekin johtua vedosta tai ehkä jostain äänestä, jota me emme ole voineet kuulla? Tilanne rauhoittui, kun hankimme Adaptilia apteekista ja aloimme pitää radiota päällä. Sitä en tiedä kumpi vaikutti enemmän, mutta nykyään koirat suostuvat jo sisälle nukkumaan myös ilman Adaptilia.

Keittiössä käy edelleen elämä öisin. En tiedä millä sen saisi pois. Meillä on nykyään keittiön ovi kiinni aina yöt, mutta välillä heräilen yhä siihen, että kattilat kilisevät tai jotain putoaa pöytätasoilta. Esim. jokunen yö sitten oli pöydältä yön aikana tippunut läjä laskuja ja pannunaluset. Mutta tämän kanssa kyllä eletään, kunhan mitään muuta ei enää tapahtuisi.
 
satunnainen vastailija
Hyvä tietää, että rauhoittunut! Piti oikein etsiä tämä ketju esiin ja lukea, kuinka on käynyt.

Itse olen päivän valolla tervejärkinen skeptikko, mutta yöllä voi pragmaattinen taikausko saada vallan. Pragmaattinen siinä mielessä, että jos alkaa jotain räyhähengen tapaista nurkissa elämöidä, varmaan etsisin kaikkia mahdollisia keinoja rauhan saamiseksi. Jos huuhaa tepsii, olen tyytyväinen vaikken huuhaahan sinänsä uskoisikaan...

Siltä varalta, että jatkossa pahenee, vinkkinä ihan nimi. Seinäjoen helluntaiseurakunnasta Timo Närhi on saanut hiljaiseksi tuollaisen teidän tapaisen "räyhähengen" tai minkä lie.

Silkasta uteliaisuudesta voisin teidän tilanteessanne tilata paikalle jonkin Skepsis ry:n (tms) porukan, joka ilman kustannuksia ja silkasta tieteellisestä innosta haluaisi todistaa, ettei mistään yliluonnollisesta ole kyse. Olisihan se helpottavaa tietää joku järkevä selitys tuohon. Ja tietysti, jos selitys tulisi, voisi jollain konstilla saada kilinän loppumaankin.
 
  • Tykkää
Reactions: Benita
tuut
Skepsis on muistaakseni vuosia sitten luvannut 10 000 euroa sille, joka vastaansanomattomasti todistaa tai tuottaa yliluonnollisen ilmion. Tuota kymppitonnia ei ole saanut kukaan, mika ainakin itseani yon pimeydessa rauhoittaa! Jos naita kummituksia olisi, kai joku olisi edes kerran Suomen historiassa saanut sen todistettua! Soitapa tonne ja kysy tulisko joku teidan keittioin yoksi paivystamaan kanssanne!????Tsemia sulle, oot onnistunut pysymaan jarkevana oudossa tilanteessakin!?
 
Skepsis on muistaakseni vuosia sitten luvannut 10 000 euroa sille, joka vastaansanomattomasti todistaa tai tuottaa yliluonnollisen ilmion. Tuota kymppitonnia ei ole saanut kukaan, mika ainakin itseani yon pimeydessa rauhoittaa! Jos naita kummituksia olisi, kai joku olisi edes kerran Suomen historiassa saanut sen todistettua! Soitapa tonne ja kysy tulisko joku teidan keittioin yoksi paivystamaan kanssanne!????Tsemia sulle, oot onnistunut pysymaan jarkevana oudossa tilanteessakin!?
Ei tartte tyytyä skepsiksen kymppitonniin... Randin miljoonakin on vielä noutamatta.
 
Minäkään en ole kovin hanakka uskomaan mihinkään yliluonnolliseen, vaikka monenlaista olen nähnyt ja kuullut elämän aikana. Jotenkin niille kuitenkin löytyy aina luonnollinen selitys. Tuo keittiö meillä on vielä mysteeri ja nyt on suunnitteilla laittaa keittiöön jonkinlainen valvontakamerasysteemi (mies niitä kävi netistä jo surffaamassa), että saadaan siihen enemmän selvyyttä. Sitä on yhdessä tuumin mietitty, että miksei me kuulla ääniä keittiöstä tai nähdä mitään outoa päiväsaikaan, eikä minulla ole keittiössä mitään outoja tuntemuksia, joista yliluonnolliseen uskovat usein puhuvat. Tultiin siihen tulokseen, ettei niihin silloin kiinnitä huomiota, koska elämää on talossa muutenkin, ja päivisin kaikki tavaroiden tippuminen ym. tuntuu luonnolliselta. Jokuhan on voinut kulkea siitä ohi ja pyyhkäistä astioita tai vetää vaatteen helmalla papereita lattialle. Yöllä se on outoa. Eihän siellä pitäisi ketään olla! Katsotaan jos kamera paljastaa mitä siellä on. Jos ei paljasta, voisin hyvin harkita vaikka tuota skepsis ryhmää. Miksipä ei. Sillä se ainakin selviäisi.

Se mikä on mukavaa on, että nyt kun se hysteria ja lasten pelkotilat ym. ovat rauhoittuneet, myös miehen kanssa voi puhua tästä tyynesti ilman, että ukon naama kurtistuu ja keskustelu menee tiuskimiseksi.
 
"Mariia"
Poltergeist talossanne? Katsoin vuosia sitten tv:stä ohjelmaa, jossa poltergeist saattoi jopa halkaista pöydän talossa, ilman siis, että sitä näki sen paremmin silmillä.
 
Asiantuntija
Perttu Häkkinen

Suomalainen poltergeist :

Suomalainen poltergeist. Millaisia ovat suomalaiset räyhähenget? Studiovieraana on räyhähenkiperinnettä arkistoissa ja torpissa 1970-luvulla tutkinut Heikki Tikkala.

Luvassa on ennenkuulematonta arkistomateriaalia Lahden poltergeistista vuodelta 1974. Lisäksi Ghost Investigations Finlandin Anni ja Anna kertovat nykyajan kummitusjahdista Voipaalan kartanossa. Ääniä tuonpuoleisesta vai taantunutta taikauskoa ja petkutusta?

Lisäksi rupattelemme teleportaatiosta, holoneista ja sosiaalipsykologian näkökulmasta poltergeistiin. Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva. «

http://areena.yle.fi/radio/2654861
 
Kaikille tästä meidän mysteeristä kiinnostuneille tiedoksi, että ensi viikolla selviää mitä keittiössä tapahtuu öisin. Mies sai vuokrattua valvontalaitteita. Ne tulevat ensi viikon alussa. Täällä ei pitäisi olla hiiriä. On kuitenkin sen verran uusi talo, enkä ole mitään jätöksiä tai muuta nähnyt. Mutta vannomaanhan en lähde. Se on käynyt meilläkin mielessä. Ilmoittelen miten käy. Viime yönä ei kuulunut keittiöstäkään mitään. Jos se onkin joku villielukka? Tässä on citykettuja, jäniksiä (no, jänikset tuskin koiria säikyttelisivät, päinvastoin :D ) ja ties mitä kurrea ym. Sitä en tajua miten se pääsisi sisälle, kun ei meillä mitään koiranluukkua ole. Mutta lupaan tulla kertomaan tähän ketjuun mitä kamerat paljastavat.
 
VIHDOIN SE SELVISI :D On kuvattu joka hiton yö siitä asti, kun kamerat laitettiin keittiöön, mutta mitään ei ole näkynyt. Ehdittiin jo vaihtaa vuokratut kamat pois ja ostaa omat tilalle, kun tuntui, että jokin selvyys tähän on saatava, mutta se perhanan kilisyttelijä on kadonnut kuin maan nielemänä. No, viime yönä herättiin pitkästä aikaa elämöintiin, joka loppui heti, kun mentiin katsomaan. Ei alettu yötä myöten tallennusta katsomaan, mutta äsken katsottiin mitä kamera oli tallentanut (arvatkaa jännitinkö koko työpäivän, että mitä sieltä paljastuu).

Se oli VARIS!

Sellainen pieni harmaa möykky ilmestyi ovesta, joka vie keittiöstä takahuoneeseen/kodinhoitohuoneeseen ja takaovelle. Tallenteesta näkyi, kuinka ensin tulee näkyviin pää, joka kurkkii aikansa ovenraosta, kunnes otus hyppii pokkana keittiöön ja rupeaa tonkimaan kaappeja. Pöydillekin hyppäsi tuolien kautta kuin vanha tekijä :D Näyttää kuvassa jotenkin epätavallisen pieneltä, mutta ei kuitenkaan poikaselta. Olisiko jotenkin jäänyt 'vajaamittaiseksi'.

Sisääntulopaikka oli selvä. Meillä on takaoven yläpuolella ikkuna, jota ei yleensä laiteta kahvasta kiinni ollenkaan, koska sitä kautta tuuletetaan kodinhoitohuonetta. Se vaan painetaan kiinni tuuletuksen jälkeen, koska sulkeutuu niin tiiviisti silläkin tavalla, eikä siitä kukaan rosvo mahdu sisään änkäämään. Jotenkin tuo pikku pirulainen on saanut kammettua ikkunan auki ja käynyt meillä yövarkaissa. Edelliset asukkaat ovat ilmeisesti pitäneet ikkunaa pääosin lukossa, koska heillä elämöintiä on tapahtunut vain harvakseltaan, emmekä me ole tajunneet kiinnittää mitään huomiota siihen, että ikkuna on ollut aamulla auki. Ollaan omilla tahoillamme mietitty, että toinen on vaan unohtanut sulkea sen.

Kauan siinä meni, mutta nyt se selvisi. Tuoko se lie sitten koiratkin pelotellut niin hysteerisiksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;30803044:
no hyvä ette meny variksen takia mitään manaajia tilaamaan kotiis. :D
Älä muuta sano! Kuten olen tuolla aiemmin hokenut, en ole mitenkään haamukammoinen tai edes haamu-uskoinen ihminen, mutta niin hulluksi se kaikki touhu pahimmassa vaiheessa meni, että ihan tosissaan harkitsin energiamuureja ja manaanaa :D Olisin tuntenut itseni aivan idiootiksi!
 
Älä muuta sano! Kuten olen tuolla aiemmin hokenut, en ole mitenkään haamukammoinen tai edes haamu-uskoinen ihminen, mutta niin hulluksi se kaikki touhu pahimmassa vaiheessa meni, että ihan tosissaan harkitsin energiamuureja ja manaanaa :D Olisin tuntenut itseni aivan idiootiksi!
Mut kyseessä on näppärä varis kun saa aikaan viis sivua kummituksia, räyhähenkiä, riivaajia, demoneita, manaajia...

Ihmisillä on kumma tarve uskoa tommoisiin mielummin kuin siihen, että kyseessä on todennäköisesti hiiri tai varis.
 
  • Tykkää
Reactions: Benita
Miettikää mitä anoppi nyt sanoo, kun pelotteli lapsetkin jo uskomaan kummituksiin yövierailunsa jälkeen. Anoppiahan täällä ei ole näkynyt miesmuistiin, kun pelästyi niin hirveästi meidän "räyhähenkeä". Se muija tekee mitä tahansa saadakseen huomiota ja lapset kainaloonsa. Ei taideta kertoakaan, että tilanne ratkesi. Muutenhan se änkää taas yllätysvisiiteilleen :)
 

Yhteistyössä