Kui?
Kyllä täällä vehnä kasvoi jo hyvän aikaa ennen kuin Euroopan Unionista oli ollut puhettakaan ja ilmeisesti se toi myös monelle toimeentulon. Yksi sato saadaan vuodessa, keleistä riippuu minkälainen - tässä sama pätee ymmärtääkseni ympäri maailman. Kasvihuoneita ja lämpölamppuja siihen ei näy tarvitsevan. Kasvitauteja ja tuhohyönteisiä toki torjutaan - tässäkään Suomi ei ole poikkeus. En ymmärrä, miksi kotimainen ruuantuotanto pitäisi lopettaa täysin pelkästään sen vuoksi, että jossain muualla saadaan suurempia satoja. Kuitenkin täällä on aikalailla keskitytty siihen, mitä näissä oloissa on oikeasti mahdollista tuottaa eikä tukien avulla yritetä esim. perustaa appelsiinilehtoja Napapiirille.Suomessa ei kannata viljellä banaania, ei karambolaa, eikä kuule valitettavasti edes vehnää... EU jakaa samoilla periaatteilla kuin se jakaa muutenkin. On pakko jakaa, kun muillekin jaetaan. TÄMÄ on yksi Suomen ja EU:n ongelmista. Jakaminen on vasemmistolaista politiikkaa. Lopetetaan, niin elämä alkaa taas hengittää.
Muistaakseni maanviljelijät olivat yksi unioniin liittymistä äänekkäimmin vastustanut ryhmä. On turha urputtaa maajussien ahneudesta, kun tekevät työtään niissä puitteissa kuin ylhäältäpäin on saneltu.