Tulevaisuus-millä pidätte talouden kunnossa?

  • Viestiketjun aloittaja rikastujako
  • Ensimmäinen viesti
"dumdum"
Jos töitä ei löydy enkä saa mitään yritystoimintaa aikaan ja jos tämä tästä ahtaammaksi menee, niin joko ulkomaille tai kuula kalloon. Riippuu sitten päätöksen aikaisesta vireystasosta.
 
Jos vaikka vähän vielä pidentäisi työpäivää. Nii, ja hankkisi asunnon pk-seudulta. Silloin ei mene matkoihin aikaa, työpäivä ei siis käytännössä pitene kuitenkaan ja samalla omaisuus karttuu kun makselee sitä kämppää.

Ja röökinpolton vois kanssa lopettaa. Se kyllä on sellainen juttu, etteivät ne rahat säästöön jää kun palkitsen itseni ruhtinaallisesti kun onnistun. :D
 
M34
Ihan samalla tavalla pärjätään kuin tähänkin asti. Ei meidän asuntolainaamme ole korkovähennyksien mukaan mitoitettu. Luokkakokojen mahdollinen suureneminen vähän huolestuttaa. Sitten ei auta kuin antaa lapsille huonompaa opetusta.
 
Pertti38
Niin ja kun eläkkeelle pääsen, myyn kaiken Suomessa olevan omaisuuden (pl. piilopirtti lapissa) ja muutan jonnekkin banaanitasavaltaan missä elän satasella kuussa kuin kuningas. Kesällä käyn Suomessa moikkaamassa lapsia. Exälle laittelen talvisin vittuillakseni kortteja missä otan aurinkoa (joku kuuma mirri vielä kainalossa).
 
"mamma6"
Alkuperäinen kirjoittaja Kotona Kirves Kädessä;30849436:
Oon sijoittanut asuntoihin. Aina jonkun pitää asua vuokralla. Maksan eläkettä itselleni. Jos nämä ei riitä, ei voi mitään.
Paljonko sulla on tuottoprosentti noissa asunnoissa? Onko asuntojen arvo laskenut vai noussut sit ostosta? Mitä tarkoittaa, että maksaa eläkettä itselleen?
 
6+2+lemmikit
Meillä on asuntolainaa (60 tuhatta) ja kesämökkilainaa (100 tuhatta) mutta toistaiseksi kaikki menee hyvin. Lainoja lyhennetään aika nopeaa tahtia, erityisesti nyt kun korot on alhaalla niin korkoihin menee kuukaudessa yhteensä vain muutama kymppi.

Jatkossakin aiotaan luottaa työntekoon. Säästäväisiä ollaan muutenkin (ei tupakoida, ei juuri juoda, vaatteita ostetaan myös kirpparilta, ei tule aikakauslehtiä kotiin, syödään kotiruokaa, ei käydä baareissa jne)

Toki on asioita joihin menee paljonkin rahaa mm. syödään hyvin (aina salaatit yms), kaikilla lapsilla mielekkäitä harrastuksia (mm. ratsastus, jalkapallo, tennis jne) vaikka ne maksavatkin. Matkustellaan myös kerran vuodessa ulkomailla (ja muuten pienempiä retkiä/reissuja)

Meillä on myös jemmatili, jossa tavoitteena aina olla 10 tuhatta ylimääräistä (isolla perheellä voi olla yllättäviä menoja ja esim. auto tarvitsee joskus uusia tms) nyt vähän puuttuu tuosta summasta. Lisäksi osakkeissa ja rahastoissa noin 60 tuhatta jotka on helppo muuttaa tarvittaessa rahaksi.
 

Yhteistyössä