*

Mikä on tase??
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 4. Osumia 4

Ketju: Mikä on tase??

 1. #1

  Mikä on tase??

  Voisko joku tietävä selittää suomenkielellä mitä se tarkalleen tarkoittaa...?

  Kiitos!

 2. #2

  VS: Mikä on tase??

  Tase on yksi yrityksen taloudellisen tilan arvioimiseen käytetyistä taloudellisista raporteista. Tase mittaa yrityksen omaisuuden ja velkojen arvoa tiettynä ajankohtana, kun taas tuloslaskelma mittaa yrityksen liikevaihtoa ja kuluja tietyn ajanjakson aikana.


  [muokkaa] Taseen kaava
  Kirjanpitoasetuksessa määritellään Suomessa käytettävä taseen kaava, joka on pitkälti sama kuin muissakin maissa ja kirjanpitokäytännöissä käytetty taseen kaava. Taseessa yrityksen omistama omaisuus listataan Vastaavaa-otsikon alle, kun taas yrityksen velat listataan Vastattavaa-otsikon alle.

  Yrityksen vastaavaa ovat esimerkiksi erilaiset aineettomat ja aineelliset hyödykkeet, sijoitukset, vaihto-omaisuus, saamiset, rahoitusarvopaperit ja rahat sekä pankkisaamiset. Vastattavia ovat puolestaan yrityksen oma pääoma (ja erinäiset rahastot), voittojen ja tappioiden kertymä, varaukset ja vieras pääoma.

  Taseen Vastaavaa on aina yhtä suuri kuin taseen Vastattavaa.

  Pysyvät vastaavat ovat tarkoitettuja tuottamaan voittoa yli vuoden päähän. Huomaa erityisesti sijoitusten ja rahoitusarvopaperien ero. Molemmat sisältävät osakkeita, mutta tuottoja odototaan sijoituksista pidemmälle kuin rahoitusarvopapereista.

  Vastaavat ovat vielä ryhmitelty käänteisesti likviditeettijärjestykseen. Taseessa esimerkiksi Aineettomat oikeudet on huomattavasti vaikeampia realisoida (muuttaa käteiseksi) kuin esimerkiksi maa-ja vesialueet. Likvideetiltään ylivoimainen ykkönen on tietysti yrityksen rahavarat joten ne ovat Vastaavien viimeisenä eränä.

  Vastattavaa puoli on ryhmitelty siihen tapaan että Vieras pääoma on etuoikeuteussa asemassa velkojana yrityksen konkurssitilanteessa verrattuna Oman pääoman ehtoisiin sijoittajiin.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tase

 3. #3

  VS: Mikä on tase??

  Suuri kiitos taas Jaanuskalle!

 4. #4

  VS: Mikä on tase??

  \
  Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 12:24 PuoliQ kirjoitti
  Suuri kiitos taas Jaanuskalle!
  kannattaa käyttää wikipediaa

Pikavastaus Pikavastaus

 • ELLIT.FI HOROSKOOPIT