EPÄSPESIFINEN EMÄTINTULEHDUS-hoitokeinot

  • Viestiketjun aloittaja viheliäinen
  • Ensimmäinen viesti
viheliäinen
Minulla on kai sitten tuo epäspesifinen emätintulehdus. Millä hoidatte sen??
Käykö Gyno-Daktarin 2% emätinvoide??
Olen lukenut, että jotkut käyttävät Starogyn emätinvoidetta, mutta lähi-apteekissa ei ollut sitä, joten ostin tuota toista..
Hoituukohan nuo haju-oireet tuolla Gyno-Daktarinillä??
Mitä muita keinoja on olemassa??
ostin huvikseen apteekista myös maitohappobakteereita, katotaan auttaako ne.
 
Alkuperäinen kirjoittaja viheliäinen:
no höh-apteekis muka tiesivät,et tuo auttaa. haluttas viedä takasin tuo paketti, rahastusta.
noh, pitää varmaan hakea sit jotai muuta. ärsyyyyyyyyy
Joo, tuo Gyno-Daktarin on tosiaan hiivalääke. Epäspesifin emätintulehduksen aiheuttavat epätasapainossa olevat bakteerit... Millaiset oireet sulla on?
 
viheliäinen
haisee alapää pahalle, vähän kokkareista vuotoo. ääääkkk. ja tämä ei oo ensimmäinen kerta, nyt niinku tajuan, et se on tosta johtuvaa...

ärsyttää toi apteekin porukka, valehtelijat.
 
Alkuperäinen kirjoittaja viheliäinen:
haisee alapää pahalle, vähän kokkareista vuotoo. ääääkkk. ja tämä ei oo ensimmäinen kerta, nyt niinku tajuan, et se on tosta johtuvaa...

ärsyttää toi apteekin porukka, valehtelijat.

usko nyt että kyllä se auttaa, ainakin mulla tehos aikoinaan ja ihan lääkärin määräyksestä
 
Mulla tuohon vaivaa liittyy aina vähän vihertävä, runsastunut valkovuoto, haiskahtaa tosiaan aika epämiellyttävälle. Viheliäinen vaiva todellakin :/ Jospa ne siellä apteekissa käsittivät että sulla olis hiivatulehdus? Kantsii kyllä jossain vaiheessa varailla aikaa lekuriin jos oireet jatkuvat, saat ainakin varmasti tepsivät lääkkeet
:)
 
viheliäinen
soitin tk:een ja huomiseksi sain ajan lekurille.. jes! mutta ottaa pattiin,et en saanu täksi päiväksi. heh. haju on kyllä lieventynyt nyt jo lähes normaaliin, niinkuin aina ennenkin..
voiskohan olla jotain yhteyttä siihen, kun raksuteltiin tossa toissa iltana,ja en jaksanu sit mennä alapääpesulle. monesti sen jälkeen saattaa haiskahtaa tuo alakerta,jos ei käy pesulla, ainakin joskus..
Mut toi hieman paakkuuntunut valkkari alkoi kauhistuttaan??
Kuinka pahaksi toi tulehus on muilla menny? voiko vaikuttaa raskautumiseen kun sitä tässä kovasti yritetään, juuri ovisaika käsillä ja tällasta nyt sitten tulee.. :S:S ei jaksa enää-kun kaikki menee päin puita.
 
The titityy
Alkuperäinen kirjoittaja viheliäinen:
mitä oireita klamydiassa on??
kuuluuko siihen hieman kokkareinen valkovuoto? paha haju?? jne.
Mulla haisi tavara ihan järkylle ja hoitelin sitä ensin apteekin emätinaineilla, eikä ne tietenkään mitään auttaneet. Lopulta lääkäri älysi ottaa klamydia-näytteen ja sehän siellä hajua teki. :/
 
viheliäinen
jahas. täytyypi lääkärille huomenna asiasta mainita.. toivottavasti saan sitte jonku tehokkaan antibiootin huomenna, jotta ei leviäis tuo tulehus. mietin, et voisko olla hiivaa tämä myös??mut tuosta hajusta en tiiä. mut nyt tuo paha haju on laimentunut..
 
ihan ite
onko epäspesifille tulehdukselle mitään muuta hoitoo, kuin starogyn, ja onko sitä enään myynnissä??mikä muu hoito käy, mitkä saa vapaasti apoteekista...; neuvosta kiitollinen
 
vieras
Mene lääkäriin, tarvitset reseptilääkkeen.

Oireet
NSV:n tärkein oire on harmahtava, kohtalaisen runsas valkovuoto, johon liittyy epämiellyttävä haju. Siihen saattaa liittyä myös ulkosynnytinten kutina. Haju on usein potilasta eniten haittaava oire. Se on tyypillinen tympeä kalan haju, joka usein havaitaan voimakkaimmin yhdynnän jälkeen.

EPÄSPESIFINEN EMÄTINTULEHDUS eli SEKABAKTEERITULEHDUS (eli Nonspecific vaginitis =NSV eli Bakteerivaginoosi =BV) Epäspesifinen emätintulehdus, josta tässä käytetään lyhennettä NSV, on usean, emättimen normaalikantaan kuuluvan mikrobin lisääntymisestä syntynyt infektio. Tällainen emätintulehdus on hyvin yleinen, sen osuus kaikista emätintulehduksista on jopa puolet. Altistavina tekijöinä pidetään yhdyntöjä ja kierukkaehkäisyä. Ehkäisypillereillä ei vaikutusta ole.

NSV:n laboratoriotutkimuksessa etsitään valkovuotonäytteestä ns. clue-soluja. Ne ovat emättimen epiteelisoluja, joihin on takertunut runsaasti pieniä bakteereita.

NSV:n hoitoon käytetyt lääkkeet ovat reseptilääkkeitä. Lääkeaineena on metronidatsoli tai klindamysiini, joita voidaan käyttää tabletteina suun kautta tai emätinpuikkoina. Metronidatsolikuurin aikana ei pidä käyttää alkoholia, sillä se voi aiheuttaa pahoinvointia.

Sivulöydöksenä todettua oireetonta NSV:tä ei tarvitse hoitaa. Miehen hoito ei yleensä ole tarpeen.

http://www.yths.fi/netcomm/viewarticle.asp?path=8,21,2476,2517&article=1967&index=A&page=1
 

Yhteistyössä