saako rekisterinumerolla nähtyä jostain auton tiedot?

vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:
Alkuperäinen kirjoittaja zuku:
auto rekkari ( esim. auto ABC-123) ja lähetät numeroon 16400
tuleeko pelkästään auton tiedot ,että fiat uno punainen 2004 vai tuleeko auton historia?huoltohistoria tai muu?
Vain kenellä auto on nyt ja koska katsastettu.Ja auton koko tms.
Akeen vois soittaa ja kysyä historiasta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:
Alkuperäinen kirjoittaja zuku:
auto rekkari ( esim. auto ABC-123) ja lähetät numeroon 16400
tuleeko pelkästään auton tiedot ,että fiat uno punainen 2004 vai tuleeko auton historia?huoltohistoria tai muu?
Huoltohistoriaa et varmaan saa mistään muualta kuin edelliseltä omistajalta.
AKE:lla on joku numero mihin voi soittaa ja kysyä auton verotietoja eli että onko maksettu vai ei.
 
vieras
Rekisterissä olevat ajoneuvot

Rekisterissä olevista ajoneuvoista saa rekisteritunnuksen ja/tai valmistenumeron perusteella tietoja mm. seuraavista asioista.

* ajoneuvon nykyiset omistajat ja/tai haltijat sekä omistajan ja/tai haltijan osoitetiedot (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovuttamista). Entisten omistajien tiedot saa vain asiakirjapalveluna AKEn tietopalveluista. Niitä ei ole mahdollista saada puhelinpalveluista, tekstiviestikyselyinä eikä internet-kyselyn kautta.
* katsastustiedot
* ajoneuvon tekniset tiedot
* käyttöönottopäivämäärä
* vakuutusyhtiö
* ajoneuvoon kohdistuvia rajoituksia esim. ajoneuvoveron maksamattomuus tai liikennekäytöstäpoisto

http://www.ake.fi/AKE/Tietopalvelu/Rekisterikyselyt/Rekisteriss%C3%A4+olevat+ajoneuvot/
 
vieras
Ajoneuvorekisterin tekstiviestipalvelut

Auton ja moottoripyörän nykyisen omistajan ja haltijan tiedot voi saada myös tekstiviestillä vuorokauden ympäri.

Elisan palvelu
Numerosta 16258 saa tekstiviestillä mm. seuraavia tietoja:

*
auton merkin, mallin, nykyisen omistajan ja haltijan nimet ja kotipaikkakunnat (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta)
*
auton mallin, merkin, moottorin tilavuuden, tehon, käyttöönottopäivämäärän, päivämäärän, jolloin on viimeksi katsastettu hyväksytysti, mahdolliset rasitetiedot, vakuutusyhtiön nimen
*
moottoripyörän omistaja- ja haltijatiedot (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta) sekä moottoripyörän merkin, mallin, tilavuuden, tehon, käyttöönottoajankohdan, vakuutusyhtiön nimen, mahdolliset rasitetiedot
 
vieras
Fonectan palvelu
Numerosta 16400 saa tekstiviestillä mm. seuraavia tietoja hakusanasta riippuen:

* auton merkin, mallin sekä nykyisen omistajan ja haltijan nimen ja asuinpaikkakunnan (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta)
* auton moottorin tilavuuden, tehon, auton käyttöönottopäivämäärän, viimeisen katsastuspäivän, vakuutusyhtiön nimen sekä mahdolliset rasitteet (esimerkiksi ajoneuvovero maksamatta, liikennevakuutus maksamatta tai auto on poistettu ajoneuvoliikennerekisteristä).
* moottoripyörän merkin, mallin, tilavuuden, tehon, käyttöönottoajankohdan, vakuutusyhtiön nimen sekä tiedon maksamattomasta liikennevakuutuksesta sekä omistajan ja haltijan nimi- ja paikkakuntatiedot (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta).
* perävaunun merkin, mallin, ajoneuvoryhmän, käyttöönottopäivämäärän, vakuutusyhtiön nimen sekä omistajan nimen ja kotipaikkakunnan (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovutusta).

 
öhöm
[quote="BorkkuHuoltotietoja et saa mistään muualta ku sen auton mahdollisesta huoltokirjasta tai sit aikasemmalta omistajalta.[/quote]

En tiedä miten julkisia tai salassapidettäviä tietoja ovat, mutta me saatiin edellistä autoa ostatellessa hultotiedot meidän kaverilta kun auto oli huollettu merkkiliikkeessä (ja tällä kaverilla oli myös autohuolto).
Tietenkään jonkun "kyläsepän" korjauksia ei ole kuin auton huoltokirjassa, jos siinäkään.
 
Jos muistelen oikein niin kolarikorjauksista ei enää jää tietoja saataville, toki jos lunastettu niin silloin selvitettävissä, tarkoitan pienenpiä pusuja jotka korjattu vakuutuksen piikkiin.

Ainakin noin selvensivät joskus kun joku kyseli korvausta arvonalenemiseen, ennen oli mahdollista saada sellaista, mutta nykyisin kun osumaa ei enää näy, se ei kuulemma vaikuttanut arvoonkaan.

Toki jos korjattu merkkiliikkeessä niin siellä on tiedot mitä autolle on tehty, tulisi vain tietää missä auto huollettu jotta osaa kysyä, josko sitten kaikkea kertovat en tiedä.
 
Keijo
Kun hain 16400 numerosta yhdet rekisteritiedot niin omistajan ja muutamien muiden tietojen lomassa oli että autolla on muita haltijoita/omistajia. Se ei kuitenkaan näyttänyt niitä. Miksi siis näin?
 

Yhteistyössä