Olisko kenelläkään hyvää, helppoa, nopeaa kanakeiton ohjetta

Kanakeiton ystävänä tungen samaan ketjuun kyselemään vinkkejä. Eli onko kellään hyvää ohjetta, miten itse keittää hyvä kanaliemi? Tai vaihtoehtoisesti neuvoa joku extrahyvä valmisliemi. En ole lukuisista kokeiluista huolimatta löytänyt mieleistäni.
 
vierailija
Keitä perunat ja porkkanat, paista paprika ja purjosipuli sekä broileri, lisää ne keittoon. Hauduta hetki ja lisää ruokakerma sekä mausteet (suola, mustapippuri, paprikajauhe, chili).
 
  • Tykkää
Reactions: Kissmett
Maustamattomia kanasuikaleita, kana tai kasvislientä,kasviksia maun mukaan, chiliä,pippuria,currya, riisiä ja kookosmaitoa tai kermaa ja jos haluaa sakeaa paksua keittoa,niin suurustaa hieman vehnäjauhoilla
 
vierailija
Ensin marinoin broitsun suikaleet, vähän sokeria, suolaa, curryä, öljyä, limeä.
Keittoon wokvihanneksia, broitsut, curryä ja vettä tietysti, suolaa. Joskus laitan lorauksen kermaa.
 
Hyvä kanakeitto tulee kun keittää kanaliemen kananluista (y)
Sit jotain sekaan, kanaa ainakin niin tulee tosi hyvää :)

Muista laittaa luut kylmään veteen ja kuoria vaahto pois kun sitä ilmaantuu ja ei saa antaa kiehua vaan hieman pulputella vain, liemeen voi myös laittaa esim sipulia, valkosipulia, porkkanaa, inkivääriä jne jotka kaikki siivilöidään pois sitten. Antavat liemeen maun mutta ei niitä ylikypsiä kannata ite keittoon laittaa ennään kun ovat jo liemessä tehtävänsä tehneet.
Liemestä pitää tulla kirkas.
 
vierailija
Ei oo mulle tullu koskaan.
Jos sulla on kaiken maailman yliherkkyydet niin harmi, mut suurimmalla osalla ihmisistä ei ole.
Täytyisi tosiaan tehdä migreenipotilaille testi, että eivät saa estopilleriä ja sitten katotaan, tuleeko mitään. Olisi valtavat säästöt, jos migreenin pelkoa vain niillä lääkitään!
Toisaalta monella ibd-potilaalla ON sellainen estolääkitys, tietävät lääkäritkin kertoa... Mutta hehän noudattavat vain lääketehtaiden (Tillabs?) ja diagnostiikkaan "panostavien" yritysten suunnitelmia. Kai niillä ei ole muita vaihtoehtoja? YLIherkkyyttä ei ole olemassa, vain ihmisen tekemiä asteikkoja ja myytäviä mittareita. Katsos:
 
Täytyisi tosiaan tehdä migreenipotilaille testi, että eivät saa estopilleriä ja sitten katotaan, tuleeko mitään. Olisi valtavat säästöt, jos migreenin pelkoa vain niillä lääkitään!
Toisaalta monella ibd-potilaalla ON sellainen estolääkitys, tietävät lääkäritkin kertoa... Mutta hehän noudattavat vain lääketehtaiden (Tillabs?) ja diagnostiikkaan "panostavien" yritysten suunnitelmia. Kai niillä ei ole muita vaihtoehtoja? YLIherkkyyttä ei ole olemassa, vain ihmisen tekemiä asteikkoja ja myytäviä mittareita. Katsos:
Nyt on aiheena kanakeitto, Paula.
Kanakeitto.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Kissmett
vierailija
40 + ja en oo koskaan tainnu tehdä kanakeittoa. Kerran kyllä muistan harkinneeni kun juurikin siitä palstalla kirjoitettiin. Miten on niin vaikea tehdä ruokia joita ei ole ennen tehnyt, varsinkin keittoja. Ehkä se, että näkis vaivaa ja perhe ei söis ja itsestäkin maistuis pahalta - ei viitsi edes kokeilla. Muuten kyllä tykkään sössätä ja varioida ruokia joita osaan tehdä. Kanakeitossa vaan on jotain outoa...
 
vierailija
Nyt on aiheena kanakeitto, Paula.
Kanakeitto.
Ei pidä laittaa siihen glutamaatteja, sanoin vaan. Perustelen nyt edellistä asiaa, eikä ole linkkejä siinä, vaan lainalauseita niiltä sairailta, joita tarkoitin. Enemmänkin voisi olla, mutta se palsta on suljettu.
"a "22.03.2014:

Kärsin Crohin taudin lisäksi komplisoituneesta ja kroonistuneesta migreenistä. Minua hoitava neurologi sanoi, että usein hankalasta migreenistä kärsivät potilaat sairastavat myös tulehduksellista suolistosairautta. Löytyykö sellaisia täältä? Haluaisin kovasti vaihtaa kokemuksia kanssanne. Tällä hetkellä tilanteeni on se, että suoli on aktiivivaiheessa ja migreenejä 8-20 pv/kk. Migreeniä en saa pois ilman kunnon lääkkeitä, jotka taas ärsyttävät suolta. Crohnin lääkitys puolestaan provosoi migreeniä, ja sen vuoksi se on vaihdossa. Aika kurja kierre, joka pitäisi saada pian poikki."

b vastaa siihen 24.03.2014

"hei! sairastan crohnin tautia ja migreeniä,itselläni kohtaus kestää 4-k vrk ja joudun ottamaan migreeniin tarkoitettuja lääkkeitä.minulla ne kyllä ärsyttävät suolta,vatsa on usein sekaisin silloin kun migreeni putki päällä :-/ oletko työelämässä,kuinka pärjäät migreenin+suolistosairauden kanssa?"

c vastaa myös 28.03.2014

"Täällä myös migreeni ja CU... mulla on migreeniin kohtaushoitona Imigran Nasal, eli nenäsuihke. Migreeniä on usein, kesto kerrallaan se 72h... :( "

d jatkaa huhtikuussa 2015

"Kärsin itse tosi pahasta migreenikierteestä noin 10 vuotta sitten jo ennen kuin sain CU diagnoosin. Onko sulla, mitään estolääkitystä? Itse kävin beetasalpaajat, epilepsialääkkeen ja masennuslääkkeen läpi. Kaikista tuli tosin ikäviä sivuoireita . Nyt kohtaukseen otan Buranaa ja triptaanin. En ollutkaan aikaisemmin kuullut IBD:n ja migreenin yhteydestä. Nykyään kohtauksia tulee onneksi vain muutama vuodessa (koputtaa puuta). Nyt itseasiassa alkuvuodesta on tullut muutama kohtaus, joiden takia aloitin magnesiumin, joka taas ehkä edesauttoi akuutin puhkeamista."

e vastaa 05.04.2015

"En ollu kuullutkaan, et niillä olis yhteys. Joo, mulla on kroonistunut migreeni. Alkoi samoihin aikoihin cu:n kanssa. Kohtaukset ei yleensä oo hirveen pahoja, siis täysin lamauttavia ja ovat myös aurattomia..."
 
vierailija
Sit kuitenkin liemikuutiota...
Merisuola riittää. Naapurin kana- lihoista tulee hyvä. Niitä kanoja ei ole kasvatettu muuntogeenisillä aineksilla ja siksi kaikki kanaruoat kannattaa tehdä niistä, paitsi jos on luomukanaa, tietysti siitä. Aina vaan ei ole. Eikä mitään kookosmaitoa, missä on karrageenia. Sehän aiheuttaa tulehdusta, vaikka ei ihmiset sitä saa tietää mistään. Pansuolaa ei myöskään pidä laittaa ruokiin, koska se on arominvahvennetta, jotka ovat hermomyrkkyjä: se maun vahvistuminen tapahtuu aivoissa.
 
vierailija
No kyllä voi paistaa. Purjosipulista saa ns. kumisuuden paistamalla pois.
Paistan myös mm. nakit ja jauhelihat sekä sen kanan, ennen keittoon laittoa ja hyvää tulee.
Kari Aihinen muistaakseni freesasi vihannekset lihakeittoon ihan alkajaisiksi ja sillä sai kitkeryyttä pois.

Oletko tehnyt laine Gottshallin ohjeen mukaan kanakeittoa? Siihen täytyy olla kanaa tai kukkoa, joka ei ole syönyt maissia eikä soijaa tms GMO.
 
Sipulaa pannulle kärventymään ja pian kanat perään. Vettä. Ja kana- tai kavisliemikuutio.

Sit sekaan pottuja, keittojuureksia tai sekavihanneksia. Paprijkajauhetta ja persiljaa ainakin mausteeksi. Nokare tuorejuustoa jos haluaa vaaleamman liemen.

Tai purjoa, valkosipulia, paprikaa, inkivääriä, limeä chiliä ja nuudeleita. Ja tähän sopii kookosmaitokin jos siitä tykkää.
 

Yhteistyössä