APUA! Porsaan sisäfileen kypsentämisestä!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja tumpelo, 01.06.2009.

  1. tumpelo

    tumpelo Vieras

    Ostin kaupasta ruikulamallisen sisäfileen, porsasta. Ohjeessa lukee, että pitää kypsentää uunissa 175 asteessa n 2h kunnes sisälämpötila on n 85 astetta.

    Laitoin tuohon astemäärään ja mittarin keskelle lihaa (fileepala on toodellakin sellainen ohut mutta pitkulainen) ja sisälämpötila oli jo 1/2h jälkeen 80 astetta! Paistanko silti sinnikkäästä 175 asteessa tuon 2h? Vai pienennänkö reilusti ja annan vielä kyspsentyä hitaasti? Vai otanko jo kohta poijjes uunista..?
     
    #1
  2. laita vaikka foliota päälle niin ei pala pinnasta. anna vaan olla vielä, se on mureana parempaa. vähän epäilen ettei tuo mittari ole kunnossa.
     
    #2
  3. Criminal Mind

    Criminal Mind Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    22.12.2005
    Viestejä:
    14 011
    Saadut tykkäykset:
    1
    No ei kai ny 2 tuntia!!! Eiks se oo kilo/tunti, eli alle tunnin semmone pikkufile...?
     
    #3
  4. vieras

    vieras Vieras

    ota ihmeessä pois se file jo! sehän on pieni se possun sisäfile, pidät vielä tunnin (vaikka kuinka folion alla) niin se on pölyä se file sen jälkeen. toki kypsää pitää possun olla.
     
    #4
  5. tota

    tota Vieras

    Se paisto ohje koskee aina kiloa kohden. Tuskin on kilon painoinen file ollut?
     
    #5
  6. kokki

    kokki Vieras

    jos se on issi se pötkön mallinen niin eka ruskistin pannulla ja maustoin,sitten 200 asteiseen eka 30min ja lopuks 150astetta ja 30min,nam...
     
    #6
  7. apsi

    apsi Vieras

    Mä joskus ostin tuommoisen fileen ja sehän ylikypsyi jo kauan ennen kuin ohjeaika oli kulunut. Kypsää se on.
     
    #7

Jaa tämä sivu